Csend ​apó kertje 23 csillagozás

Bojti Anna: Csend apó kertje

Ennek a könyvnek te vagy a főhőse, kedves olvasó! Te, és persze a barátod, Zsiga, akinek eltűnt a nővére, méghozzá Csend apó titokzatos kertjében. Ezt a kertet megtalálni sem könnyű, nemhogy eljutni benne Csend apó házához…

Matematikai rejtvények és logikai feladványok állják utadat: agyafúrt kérdéseket feltevő griffek, bódító illatú tulipánok, homályos útbaigazításokat nyújtó tengerimalacok. Szerencsére nálad van a walkie-talkie-d, amin keresztül segítséget tudsz kérni, ha elsőre nem jut eszedbe a megoldás.

A könyv játékosan bevezeti a gyerekeket a logikai gondolkodás alapjaiba, és észrevétlenül győzi meg őket arról, hogy a matek izgalmas rejtélyek sora.

Kiadói ajánlás: 9 éves kortól · Tagok ajánlása: 8 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Abszolút Könyvek Pagony · Kaland, játék, fantázia Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2022
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635871384 · Illusztrálta: Ferth Tímea

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

Elképesztően mozgalmas kalandkönyv, szerintem túl mozgalmas is a korosztályi ajánláshoz képest. Majdnem minden állomástól 3-4 út visz tovább. Én 3-szor ejtettem ki magam menet közben. Sokszor futottam bele abba, hogy van--e nálad ez meg az. Ha hűségesen a nemet választottam (merthogy nem volt) nem oda vitt, ahol találhattam volna tárgyat, hanem valahova egészen máshova. Így sok furcsa kört jártam le, miközben nem igazán volt megmagyarázva hogy hol vagyok és miért. A közepe táján már azt gondoltam, hogy azt sem tudom ki ez a Gerda, hagyom ott ahol van. A szöveg többször inkább nagyoknak való, de a feladatok sem kifejezetten könnyűek. Ami tetszett benne az a mozgalmasság volt, de jobb lett volna ha kicsit lassabb, magyarázóbb és alaposabb.

Kicsibogár>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

Egyre izgalmasabbak Bojti Anna lapozgatós könyvei. Igazán bele lehet merülni, jó az alaptörténet, a feladatok pedig érdekesek, és elgondolkodtatóak. Remélem lesz még több ilyen kötet, addig meg majd fellapozom a régebbieket.

latinta P>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

Legnagyobb lányunokámmal végigjártuk a kertet – két ülésben.
Ő volt a narrátor, én meg a Gerda-kereső személy.
Izgalmas kalandokban volt részem. :)

porcellan>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

Ez volt az eddigi Bojti Annás könyvek közül magasan a legjobb. A nyomtatható térkép nagyon hasznos és kell is jegyzeteket készíteni. Itt nem is annyira a történet ami sok csillagos, hanem a feladványok, útkeresések, kifejezetten jó a logikai, matek feladatok beépítése.
Már most várom a következő kötetet ;)

Praetorianus P>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

Határozottan jobban tetszett, mint az „Éjszaka az állatkertben”, a kertben lófrálás hangulata mindkettőnket megvett. Apróbb könnyítésnek érzem a leegyszerűsített (lényegében 4x4 mezőt elfoglaló) térképet, ez határozottan kedvez a fiatalabb olvasóknak. Mégsem mondanám, hogy mondjuk a 10 az új célcsoport, mert egyik-másik fejtörő bizony elég keményre sikeredett, kellett használnunk a könyv nyújtotta segítséget (Zsiga), és van egy olyan is, amire szégyenszemre még magyarázattal együtt is csak pislogtam, mint a vett malac. Szóval ha gyerekkönyvként kezelem (márpedig akként kezelem), akkor a nehézségi fog túl lett lőve, ezért a fél csillag levonás. Egyébként imádtuk.

zwecki>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

Sok érdekes feladvány, izgalmas kaland. Nekem ez tetszett eddig a legjobban.

Szodalit P>!
Bojti Anna: Csend apó kertje

nagyon tetszett! EZ a második lapozgatós könyvem, de játékban kiemelkedően jó. Néhány óra alatt ki lehet végezni, de bőven megéri elolvasni, végig játszani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány
Ruff Orsolya: Volt egy ház
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Csukás István: Keménykalap és krumpliorr
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Linda Sue Park: Viharjelzés
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye
Nógrádi Gábor: A nagyikám zseni