A ​lidércerdő mélyén 30 csillagozás

Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, figyelj nagyon, gondolkodj, szerezz értékes tárgyakat, és teljesítsd a küldetésedet! Az akadályokat többféleképpen is legyőzheted, sok úton-módon rájöhetsz a rejtélyek nyitjára, akár többször is végigjárva a könyvet!
A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!
Már megjelent: Éjszaka az állatkertben

Kiadói ajánlás: 9 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Abszolút Könyvek Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2020
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634106937 · Illusztrálta: Fülöp-Ferth Tímea

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Linszyy P>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Nagyon élveztem, hogy végre végigcsináltam egy ilyen Kaland, játék, kockázat könyvet, még akkor is, ha nem az én korosztályomnak íródott.

Biztos, hogy többször elő fogjuk venni ezt a könyvet, mert egy olvasással nem lehet kimaxolni a lehetőségeket. Informatív, érdekes és közben kalandos is a sztori, az elején a feladatokat is kisiskolásszintűnek éreztem. Csakhogy vannak benne buktatók, és néha én ezt véletlenszerűnek éreztem, szóval bevallom, többször is zsákutcába jutottam.

Majd az erdő után jött egy újabb és veszélyesebb kaland, amit szintén nagyon élveztem. Viszont itt már nemcsak tétnélküli megbukásokról beszélhetünk, hanem komolyabb következményekről, ha nem teljesítjük a feladatokat. És ez nekem szintén tetszett, viszont nem éreztem teljesen egyértelműnek egy-két feladatot. Az egyikkel konkrétan megszenvedtem, mert nem volt meg egy információm róla, és ehhez nem vezetett egyértelmű pont, hanem én magam kezdtem el bejárni újra a helyeket véletlenszerűen.

A jegyzet- és tárgylap szuper ötlet, bár sokszor felesleges volt felírni az adott mondatot, mert később a könyv magától megismételte nekünk. Egy ilyen kötet felépítése nagyon nem egyszerű, szóval ámultam és bámultam, hogy valaki ezen el tudott igazodni és minden történetszálra és variációra oda tudott figyelni, ehhez képest pedig tényleg kevés helyen tudnék belekötni.

Összességében igazából csak a vége felé kezdtem türelmetlen lenni, egyébként nagyon élveztem, szerintem remek kis könyv, ha valaki ismerkedni akar ezzel a műfajjal, annak tudom ajánlani.

6 hozzászólás
kratas P>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Ez megint nagyon jó volt, a madarak megfigyelésénél teljesen beszippantott a történet, a monyók, a fáknál hallgatózás, a rejtvények, mind-mind szuper ötlet volt.

Honey_Fly P>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Teljesítettük a küldetést és ki is jutottunk a lidércerdőből! Izgalmas volt de naggggyon hosszú. spoiler Volt egy olyan feladat ami feladta a leckét és nem is tudunk megoldani spoiler és kétszer volt olyan, hogy körbe-körbe járkáltunk. Ez engem nagyon frusztrált, de a gyerekem simán továbblépett. A kedvencünk mindkettőnknek az erdei kalandozás volt. A narrációt nem értettem mindig. Néha egyes szám második személyben szólított meg, ugyanakkor a következő hasonló szituációban többes szám harmadik személyben írt rólunk. A hosszúra nyúlt küldetés után a történet vége elég kurta, nem volt nagy katarzis, hogy miért is csináltuk ezt az egészet. Summázva: Jól szórakoztunk, de rövidebb kalanddal is beértük volna.

Edike78 P>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Egy kihívás kapcsán került előtérbe nálam a könyv, aminek végül is örülök, mert egyébként nem hiszem, hogy sorra került volna. Visszahozta kicsit a gyerekkoromat, amikor még általánosban szünetekben ülünk a táskánkon a folyosón, és mindenki lapozgatja vadul a kaland, játék, kockázat könyvét. Talán a múlt szépíti meg, talán az életkor miatt van, de valahogy azok a régiek jobban tetszettek. Mintha jobban össze lettek volna azokban kutyulva a történések. De a sztori itt is jó volt, a szerkesztés hibátlan – ez mondjuk kötelező minimum egy ilyen könyvnél. Szerettem az élményt, amit adott, és egy jó adag nosztalgia is akadt benne.

3 hozzászólás
gizmo6 I>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Nagyon tetszett, hogy a kötet megismerteti a gyerekeket az erdők, mezők különleges növényvilágával, madaraival is. Megtudhatjuk, melyik növény mire való, melyek a mérgező gombák, mi jellemző egy-egy madárfajra. Ráadásul emellett a különböző fejtörők, rejtvények, logikai feladványoknak köszönhetően a gyerekeknek a tudásukat, eszüket is kell használni, ahhoz, hogy továbbhaladhassanak.

A kalandok mellett a kötet humorral is igyekszik fenntartani a fiatal olvasók figyelmét, bár a humornak ez a fajtája inkább a 9-10 éveseknek áll inkább közel, az idősebb gyerekeknek már erőltetett lehet. A fejtörők viszont a 11-12 éveseknek mehet könnyebben, így esetleg érdemes a kisebbeknek a szülőkkel, családdal közösen olvasni, és így segítséget kaphatnak a nehezebb feladványok megoldásához.

Egyedül a történet végkifejletét, végső konklúzióját érzem egy kicsit összecsapottnak. Nem kapunk megfelelő, a kalandok súlyával, a kockázatokkal egyenértékű magyarázatot a küldetés szükségességére, azaz tulajdonképpen nem derül ki, miért is volt szükség a különleges utazásra. Persze kapunk egyfajta magyarázatot, de csak úgy mellékesen, ami így kifejezetten súlytalanná teszi a küldetés.
Bővebben: http://cornandsoda.com/bojti-anna-a-lidercerdo-melyen/

zwecki>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

A gyerekeknek és nekem is tetszett, bár sajnáltam, hogy sok mindenből kimaradtunk.
Illetve engem végtelenül idegesített, hogy amikor a barlangban a falon lévő írást fejtettük meg, akkor a következő ugrásnál az erdőben voltunk és gombákat nézegettünk (ez nyilván valami nyomtatási hiba, de hiába lapozgattam, nem találtam, hogy hova is kellett volna eredetileg ugrani)

Kriszta12>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Ez az első ilyen jellegű könyv, amit olvastam és már nagyon kíváncsi voltam rá. Alapvetően tetszett, de azért vannak kifogásaim. Az első mindjárt az, hogy még a könyv felét sem sikerült elolvasnom nettó 5,5 óra alatt. Ez azért komoly hiányérzetet okoz bennem. Egyébként 4 részre tudnám osztani az olvasásomat.
Az elején úgy tűnt nekem, hogy az író szépen terelgeti az olvasót azon az útvonalon, amit ő előre kitalált nekünk. Nem tudok „rosszul” választani, mindenhogy egy irányba haladok. Ez még tetszett is, hisz így majdnem olyan volt, mintha oldalról-oldalra olvasnám a könyvet – azaz nem maradt ki semmi.
Aztán számomra a második részt az jelentette, amikor a gyerekek útjai szétváltak. Itt már azt éreztem, hogy nagyon sok infóból kimaradok, de azért tetszett a történet.
A harmadik rész megint nagyon részletes volt, a föld alatti világ, mégis mintha kicsit megakadtam volna: hiába próbálkoztam, úgy érzem egyetlen választás miatt nem kaptam több használható (számomra értelmezhető) infót. Úgy éreztem nem jutunk előre, azaz a gyerekek nem fognak hazajutni. Ugyanakkor lapozgatás közben óhatatlanul is az láttam mennyi rajz és kód van a könyvben, ahova nem sikerült eljutnom.
Aztán egyszer csak hirtelen rövidre lett zárva a történet. Számomra érthetetlenül egyszer csak véget ért. Úgy érzem tudom melyik pontra kellene visszatérnem, hogy más irányba tereljem a történetet és így érthetőbb, izgalmasabb legyen a befejezés -de most nincs kedvem hozzá. Biztosan megteszem majd, sőt az unokaöcsémmel is végig akarom olvasni. De most elvesztettem a lelkesedésem.
Összességében mégis jónak értékelem a könyvet és ajánlom mindenkinek, akik hasonlót szeretnénk olvasni. Szerintem ezt a történetet sokszor el lehet olvasni úgy, hogy mindig adjon nekünk újat.

Basset>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Nagyon rosszkor került hozzám ez a könyv most; bevallom, semmi türelmem nem volt hozzá. Ahol nem idegesített az összevissza kóválygás, ott halálosan untam. Nehezen tudtam figyelni, elfelejtettem dolgokat, ezért nagyon sok volt a kitérő, a fölösleges kör, ami után ugyanoda jutottam.
Nagyon ritkán volt, amikor éppen olyan hangulatomban voltam, hogy volt kedvem bogarászni, őszintén szólva, akkor tetszett, de kezdem azt hinni, hogy én nem is szeretem az ilyen könyveket, csak azt hiszem, hogy igen (ez az első, amit kompletten elolvastam – vagyis próbálkoztam, mert szerintem a könyv 10-20%-át nem olvastam, hiszen nem kellett –, a többibe csak belebogarásztam). Igazából most csak túl akartam lenni rajta…
Amit hiányoltam, hogy vannak olyan választások, amikkel „véget ér a kaland”, ilyenkor szerintem kellett volna egy „ha vissza akarsz menni, lapozz a … oldalra”-bejegyzés, mert volt, hogy percekig kerestem, hogy honnan a jóvilágból indultam el, hogy oda jutottam el.
Szóval én ezt most inkább nem csillagoznám, mert nem lenne reális.

Zs_Anett>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Ez volt az első kaland, játék, kockázat könyvem. Izgalmas volt, de voltak olyan részei amin át kellett szenvednem magam… Az ami nem tetszett, hogy előfordult olyan, hogy a könyv vagy diktálta merre menjünk, vagy egyértelmű válaszokat adott… Maga a sztori tetszett, nagyon szellemes és vicces volt. Akik most olvasnának ilyen jellegű könyvet, azoknak bátran ajánlom. Biztos vagyok benne, hogy még újra fogom olvasni.

Milida>!
Bojti Anna: A lidércerdő mélyén

Egészen jól szórakoztam. Az eleje nekem kicsit nehezen indult be, de aztán izgalmas lett. Ha jól emlékszem kétszer zsákutcába jutottam és vissza kellett mennem egy korábbi pontra újrakezdeni a barangolás. Néha mákom is volt. Még szerintem újra fogom játszani és akkor más útvonalakat választok.
Réges-régen az unokatestvéremnek voltak ilyesfajta könyvei. Azokban mindenféle félelmetes lényeket kellett legyőzni, fegyvereket gyűjteni és ha jól emlékszem dobókockák is kellettek a játékhoz.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Basset>!

„milyen szép, napos időnk van, édes, milyen jól lehet ma fotoszintetizálni”

58. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Varró Dániel: A szomjas troll
Jim Razzi: Walt Disney – Hófehérke az Elvarázsolt Rengetegben
Dan Green: Hajsza a vidámparkban
Fabian Lenk: 1000 veszély a tengeren
Helen Friel – Ian Friel: Titkok szigete
Fabian Lenk: 1000 veszély a fociban
Mán-Várhegyi Réka: Dóri és Marci nyomoz
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc