A ​fehér szív útja 21 csillagozás

Böjte Csaba: A fehér szív útja

„Legyen a jelszavad: felkelek és Atyámhoz megyek! Jó utat kívánok." A tisztulás, a bűnbánat, az engesztelés útja nem más, mind a boldogságra vezető út. Sokan vágyunk a boldogságra, a testi-lelki tisztulásra. Egy békésebb, nyugodtabb, egészségesebb életre. Ez a belső vágy igazította az emberek lépteit ősidők óta a zarándokutakra, hisz a magányos vándorlás nagyban segíthet bennünket abban, hogy elcsendesedjünk és megtisztuljunk, hogy lelkiismeretünk hangját meghallva, az életpályánkat bölcs döntésekkel nyugodtan kiigazítsuk, megvilágosodjon az életünk. A boldogság, a testi-lelki megtisztulás utáni vágy mindenkiben ott van. Sokan ezért lépnek rá a Szent Jakab zarándokútra, de a csíksomlyói Szűzanyához, és Rómába is sokan ezért indulnak el. A Fehér Szív Útjának 15 állomása van. Minden egyes parancsa az igazi boldogságra vezető út egy-egy fontos jelzőtáblája, melyek megismerése, megélése tartós, igazi boldogságot adhat itt e földön, és biztosan elvezet a mennyek országába is.

>!
Helikon, Budapest, 2013
96 oldal · ISBN: 9789632274584
>!
Helikon, Budapest, 2013
110 oldal · ISBN: 9789632274058

Enciklopédia 1


Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Muki75 P
Böjte Csaba: A fehér szív útja

Böjte Csaba minden megnyilatkozására, gondolatára minimum 10 csillagot adnék, ha lehetne. Amióta ismerem a munkásságát (kb 15 éve), legnagyobb példaképemnek tekintem. Tökéletesen hitelesnek találom, minden megnyilvánulása, tette a számomra legfontosabb értékeket képviseli. Mindazok mellett, amit árva és szegény gyerekekért tesz nagyszerűen próbálja Istent, a hitet, a katolikus egyház értékeit minél közelebb vinni az emberekhez. Szerényen, őszintén, mély alázattal és tisztelettel közeledik minden egyes személyhez. Az én szememben pont ilyen egy ferences szerzetes a 21. században.

>!
ptagi P
Böjte Csaba: A fehér szív útja

Bár a református kegyességben ennek nincs nagy hagyománya (vagy másképp hívjuk ugyanazt), én mégis szeretem a lelkigyakorlatokat. Amikor tematikusan kicsit a mélyére lehet gondolni a dolgoknak, Istennek, önmagamnak.
Böjte Csaba könyvecskéje ilyen. És mint ilyen, nagyon jó!
Semmi fölösleges magyarázkodás, magyarázgatás. Néhány jól irányzott mondat, néhány mélyre hatoló kérdés – és minden adott is ahhoz, hogy megálljunk egy picit Isten előtt.
Érdekes lelki utazás volt reggelente kézbe venni, és a gondolataimat papírra vetni – és aztán visszaolvasni.

Én nagyon remélem, hogy egyszer megépül az a zarándok-ösvény, amelyen fizikailag is végig lehet járni ezeket a stációkat.

3 hozzászólás
>!
calmovato P
Böjte Csaba: A fehér szív útja

Nagyon nincs időm mostanában olvasni, így Böjte Csaba alig száz oldalas könyve egyfajta lelki felüdülés volt számomra. Nem vagyok hívő ember, (illetve hinni csak egy egyetemes erőben hiszek), de rengeteg párhuzamot véltem felfedezni a lényegre törő tanítások és a saját életfilozófiám között. Tényleg egy lelki útravalónak gondolom, ami ha nem is teljes egészében, de igen csak sok tekintetben szerencsés lenne, ha sokak lelki könyvespolcában helyet foglalna.
Az emberiség történetében sokszor beütött már a crach, és könnyen eltudom képzelni,hogy lesznek ennél jóval mostohább állapotok még, amikben az efféle filozófiákat ugyan úgy a túlélő hátizsákunk egyik flakkjába kellene csúsztatnunk, ahogyan az élelmet és a folyadékot.

Böjte Csaba egyébként olyan értéket képvisel, amihez nem kell feltétlen Istent megtalálni, elég cselekedni, és bízni abban,hogy a jó ugyan olyan mértékben terjed, mint ahogy sötétebb időkben az ellenségeskedés, és a butaság. És ha nem is feltétlen a Biblia által leírt vallásfilozófiában és alakokban hiszünk, a jó cselekedetekben való hit még senkinek sem ártott meg.

>!
Wik
Böjte Csaba: A fehér szív útja

Lehet én voltam figyelmetlen, de amikor el kezdtem olvasni meglepett, hogy ez igazából egy 15 állomásos lelkigyakorlat. Mint lelkigyakorlat tetszett. Tetszett, ahogy rávilágít dolgokra, ahogy elgondolkodik az ember azon, hogy valójában mennyire is állja meg a helyét tetteivel a Tízparancsolatot illetően. Böjte Csaba gondolatairól meg nincs mit mondani, aki szereti az ezt is imádni fogja. Ezzel így vagyok én is.:) Aki egy lelkigyakorlatra vágyik, annak szívből ajánlom.


Népszerű idézetek

>!
Anna_Casea

Nemcsak Istent, de Isten minden teremtményét tisztelnünk kell akkor is, ha szomorúság, kétségbeesés, félelem vagy düh szorongat bennünket. Ahogyan mi magunk elvárjuk az emberi létünkből fakadó tiszteletet, ugyanúgy mi magunk is tisztelettel kell beszéljünk teremtőnkről, testvéreinkről, mindarról, mi körülvesz, hisz minden és mindenki a Jóisten ajándéka.

40. oldal

>!
Anna_Casea

Az Isten azt akarja, hogy az ember ura legyen vágyainak, ösztöneinek, és így szabadon kiválassza legszebb álmát, és azt bölcsen megtervezve, társaival összefogva kitartó, szívós, becsületes munkával uralva a természet erőit, törvényeit, jó gazda módjára földünk adottságait szabadon felhasználva megvalósítsa azt, amiért e földre született a maga és a szerettei örömére.

28. oldal

>!
Anna_Casea

Vezess, hogy a magam létét úgy bontakoztathassam ki, építsem fel napról napra, hogy ne sebezzek meg senkit a környezetemben. Az én létem, életem ne legyen kárára senkinek.

60. oldal

>!
Carmilla 

(…) A jó szamártestvért, a testemet sporttal, pihenéssel, egészséges táplálkozással karban tartom? Mikor voltam utoljára orvosi ellenőrzésen?

107. oldal (Helikon, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: emberi test

Hasonló könyvek címkék alapján

Szent-Gály Kata: Imádságtöredékek
Szent-Gály Kata: Az imádság útja
Szent-Gály Kata: Esztendő
Blaskó Mária: Imádságos képeskönyvem
Barsi Balázs: És az Ige testté lőn
Patsch Ferenc: Katolikus spiritualitás – Tabuk nélkül
Szent Rita imakönyv
Avilai Szent Teréz: A tökéletesség útja
Floris Gabriel: Ébreszd fel a szíved!
Ferenc pápa: Nyitott ész, hívő szív