GRAPHI-sztori 5 csillagozás

Bojár Gábor: GRAPHI-sztori

Erősen ​tartja magát a mítosz, hogy igazán nagy szakmai és anyagi sikert elérni és jól működő nemzetközi céget felépíteni csak „odakint" lehet, Magyarországon nem. Ragyogó cáfolata ennek Bojár Gábor és „szülötte", a Graphisoft. A fellazuló szocializmus félmaszek társulásából a frankfurti tőzsdén jegyzett, több mint nyolcvan országban működő multivá nőtt szoftvercég története hallatlanul tanulságos. A legilletékesebb, az alapító-cégvezető (ma már csak elnök) vezet végig a cégépítés folyamatán, a döntések kínjain, a sikerek szédületén, a kudarcok völgyein és a tapasztalatok gazdagító feldolgozásán. Vajon hány lábon kell állnia egy vállalatnak, hogy biztosítsa a jövőjét? Ajándék-e, ha egy nagyhírű multicég hazai képviseletét megkapjuk? Sikeres lesz-e a termék csak azért, mert nyilvánvalóan jobb a meglévőknél? Ellenálljunk-e a nagy és gyors üzletnek a tartós üzlet reményében? Hová érdemesebb bejutni először, nagy országba vagy kis országba? Mi a fontosabb és mikor, a profi menedzsment,… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2005
260 oldal · ISBN: 9637525696

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Papírtigris
Bojár Gábor: GRAPHI-sztori

Úgy kaptam ezt a könyvet barátnőmtől ajándékba, hogy ha valamitől, ettől azonnal kedvem támad vállalkozni… :) Nos, engem inkább bátortalanná tett, képtelen lennék arra, amit Bojár Gábor és csapata véghezvitt, maximálisan felnézek rá(juk). A könyvben a vállalat profiljából adódóan rengeteg olyan dolog van, amin nehezen rágtam át magam (műszaki analfabéta vagyok, szóval nekem ArchiCAD meg ilyesmi, mintha kínai lenne :), de az biztos, hogy nagyon tanulságos könyv.

>!
zzebra
Bojár Gábor: GRAPHI-sztori

olvasmányos és nagyon tanulságos. magyar gazdaságtörténet, növekedésmenedzsment és marketing szempontból is nagyon hasznos. simán kötelezővé tenném gazdasági képzéseken.
humort, öniróniát se nélkülöz, de érezhető benne egy egészséges magabiztosság is a szerző részéről (és hát, lehet is magabiztos).


Népszerű idézetek

>!
Papírtigris

Az egyetemen fel sem merült, hogy esetleg mást is meg lehet célozni, mint a Nobel-díjat, de ha nem jön közbe a Graphisoft és véletlenül tényleg tudós lettem volna, azt hiszem, legfeljebb a középmezőnyig jutok el. A zsenialitáson kívül (aminek meglétében egry percig sem kételkedtem) kellene ugyanis egy másik nagyon fontos készség is a tudományos munkához: türelem és egy viszonylag szűk szakterületben való nagyon intenzív elmélyülés képessége. Ennek hiányával első munkahelyi főnököm, dr. Szabadváry László szembesített a Geofizikai Intézetben, amikor doktori ösztöndíjat próbáltam kérni: „ Gábor, nagyon rossz tudós lennél, mivel semmiben sem tudsz igazán elmélyülni. Helyette viszont tudsz valami mást: gyorsan és felületesen sok mindent megérteni. Ez is fontos, erre kevesebben képesek, ezt úgy hívják, hogy menedzseri adottság.”
Ezt akkor kritikai megjegyzésnek fogtam fel (még javában a szocializmust építettük, a „menedzser” szó nem hangzott túl pozitívan) és meg is sértődtem. Ma már tudom, hogy tényleg elismerésnek szánta.

19. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Iveson – Evan George – Harvey Ratner: Brief coaching
Jim Collins: Jóból kiváló
Györffy Kinga: Add elő magad
Tonk Emil: Üzleti patika 1.
Eli Goldratt – Jeff Cox: A cél
Carmine Gallo: Steve Jobs az innováció mestere
A business nagykönyve
J. E. Loehr – P. J. McLaughlin: Lelki állóképesség
Ken Blanchard – Spencer Johnson: Egyperces menedzsment
Brian Tracy: Menedzsment