Bogos Attila (szerk.)

A ​100 legjobb gyors étel 2 csillagozás

Bogos Attila (szerk.): A 100 legjobb gyors étel Bogos Attila (szerk.): A 100 legjobb gyors étel

mai háziasszonyoknál szállóigévé vált az a mondás, hogy `nincs időm főzni`. Márpedig főzni kell, – lehet bármilyen csodálatos a munkahelyi salátabár, az iskolai büfé, hazafelé menet a nyugati típusú, szórakoztatóhelynek is beillő gyorsétkezde, a családi asztal körüli meghitt hangulatot, a `nagyitól tanult békebeli falatokat`, a családi történeteket felidéző étkeket nem pótolja semmi. És jó egymás keze alá dolgozni a konyhában, amíg apa kicsontozza a húst, anya készíti a mártást, a nagyobb gyermekek megtisztítják a zöldséget, vagy szeletelik a kenyeret, a legkisebbek nagy gonddal kinyalogathatják az el nem mosott tejszínhabos tálat. Íme egy módja a gyors ételkészítésnek.

>!
Csengőkert, Kistarcsa, 2011
80 oldal · ISBN: 9786155130106
>!
STB Könyvek, Kistarcsa, 2004
80 oldal · ISBN: 9639266086

Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Jelentős időt takarítunk meg, ha gyors rizsből készítünk ételeket magunknak, ezek 12-15 perc alatt puhára párolhatók.

49. oldal

Ninácska P>!

Az előző napról megmaradt főtt burgonyából, pörköltből, rizsből, tésztából másnap kiváló, gyors egytálételeket, palacsintákat készíthetünk.

9. oldal

Ninácska P>!

Arra az alkalomra, ha váratlan vendég érkezik, a mélyhűtőben tarthatunk előre elkészített pizzatésztát, húskrémet, leveles tésztát, filézett, szeletelt halat vagy krokettet.

13. oldal

Ninácska P>!

A mélyhűtött, félig főtt zöldségfélékből gyorsan tudunk krémeket, habokat, körítéseket készíteni.

33. oldal

Ninácska P>!

A kínai ételek elkészítésekor a költséges wok helyett használhatunk hagyományos vaslábast is.

39. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye
Balogh-Bóna Klára: Finoman glutén nélkül
Nagy Mária (szerk.): Gyümölcsös sütik
Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek
Igazi magyar ételek
Zackel Erna: Süssünk otthon
Bangó Margit: Határtalan lakoma
Arnold Zabert – Végh Júlia (szerk.): A sütés iskolája
Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények – Torták, piték, leveles tészták