Flamingók ​Új-Budán 2 csillagozás

Bogáti Péter: Flamingók Új-Budán

1849… ​Komárom kapitulált, a védők szerteszéledtek az országban vagy a határokon túl, a nagyvilágban. Egy roskadt termetű, fehér szakállú, aggastyánnak látszó ötvennégy esztendős férfi is kezébe veszi a vándorbotot: Újházi László kormánybiztos. Nem sejtheti, hogy az előtte álló két évtizedben több megpróbáltatásban lesz része, mint volt eddigi élete során. Elindul, hogy a tengeren túli Státusokban megvetve lábát, maga köré gyűjtse mindazokat az idegenbe kényszerült magyarokat, akik a függetlenség mellé demokráciát is követeltek, akik nem csupán uralkodót, de államformát is váltani akartak: a flamingókat. Újházi nekivágott az őserdőnek, s megalapította Új-Budát, az egyesült államokbeli Iowában, hogy onnan folytathassa a Magyarországon megkezdett harcot.
Újházit kortársai Catóhoz hasonlították makacs, hajlíthatatlan jelleméért, pedig inkább hasonlítható Kasszandrához, aki csak azért láthatta a jövőt, mert senki sem hitte el neki. Újházi azonban nem volt se jós, se próféta,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
Kossuth, Budapest, 1979
396 oldal · ISBN: 963091266X

Most olvassa 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

ppeva P>!
Bogáti Péter: Flamingók Új-Budán

Jó volt és érdekes, pláne hogy már alaposan ismertem a szereplőket innen:
Bogáti Péter: Édes Pólim!
Itt most sokkal több volt a történelem, a történeti hivatkozás, az Édes Pólim!-ban pedig a családtörténet, mindennapi élet, a családi levelezéseken keresztül. Bár nagyon rám fér a történelmi ismeretek felelevenítése, a családi levelezés jobban tetszett.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ungváry Krisztián: Budapest ostroma
Cserhalmi Dániel: Csengőfrász
Vámos Miklós: Apák könyve
Tatai Gábor: A Sziklakórház rövid története
Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A modern budapesti úrinő
Fábián Janka: Koszorúfonat
Ignácz Rózsa: Róza leányasszony
Bölcsics Márta – Csordás Lajos: Budapesti Krúdy-kalauz
Ungváry Krisztián: Magyarország a második világháborúban
Ungváry Krisztián: Az ostromlott Budapest két titka