Páncélos ​lovagok 5 csillagozás

Bodor Ferenc: Páncélos lovagok

Robin Hoodnak vagy Ivanhoe-nak, a kora középkor csillogó angolszász lovagjainak hősi harcait, az elnyomottakat védelmező lovagiasságát bizonyára jól ismerik kis olvasóink a filmről, televízióból vagy Walter Scott világhírű regényéből. Képeskönyvünk nemcsak a talpig vasba, páncélba öltözött középkori harcosok fegyverzetét, harcmodorát, lovagi tornáit, párviadalait mutatja be, hanem igyekszik közelebb vinni az olvasót a magyar középkor lovagvilágához. Felidézi nagy lovagkirályainkat, sőt a korabeli nemzetségi címerekkel, pecsétekkel, zászlókkal is megismertet. A könyvet Somogyi Győző gondosan kimunkált, korhű grafikái illusztrálják.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Bölcs Bagoly

>!
Móra, Budapest, 1983
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631133338 · Illusztrálta: Somogyi Győző

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Sakura>!
Bodor Ferenc: Páncélos lovagok

Informatív kis könyvecske, Nem megy nagyon a mélységeibe, főleg alsós korosztálynak lehet elég, vagy érdeklődés felkeltő. Az illusztrációk szerintem szépek.

Gáborr_Nagy>!
Bodor Ferenc: Páncélos lovagok

Ismeretterjesztő kötet gyerekeknek, de elég egyoldalú, szinte kizárólag a lovagok fegyvereivel és a lovagi tornákkal foglalkozik, ezért elég unalmas. Nagyon kevés történelmi ismeretet és háttérinformációt közöl.

Kek P>!
Bodor Ferenc: Páncélos lovagok

9 éves kortól… Ez azért némiképp magyarázza a könyv hiányosságait, „mélységeit”. Merthogy folyamatosan az bosszantott, hogy csak ennyi? Csak így? Ez meg az mért nincs benne? Toldi oké, de Kinizsi miért nincs? Említi a lovagrendeket, de semmi több. Se keresztes se semmilyen hadjáratok. Se lovagvár, se zsoldossereg. Szóval akkor ez a könyv se ilyen, se olyan. Kezdésnek a témában talán… De kétlem, hogy egy fiúcska 9 évesen kezdene ez iránt érdeklődni.
(Bevallom: nekem még a rajzok is elég kezdetlegesek.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Schmauder: A népvándorlás
Cath Senker: Az ókori Egyiptom 30 másodpercben
D. Major Klára (szerk.): Évezredek története
Lázár Ervin: Öregapó madarai
Alain Quesnel: Görögök
Rainer Köthe: Kísérletek könyve
Bolgár Györgyi – Csergezán Pál: Híd a folyó felett
Steve Pollock – Peter Wingham: A föld
Steve Pollock – Peter Wingham: Az erdők
Kádár András: A vér csodái