Lapzárta ​után 0 csillagozás

Egy szerkesztőség regénye
Bodó Béla: Lapzárta után

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Szépirodalmi, Budapest, 1963
300 oldal

Most olvassa 1


Kiemelt értékelések

>!
lamucat
Bodó Béla: Lapzárta után

Bodó Béla: Lapzárta után Egy szerkesztőség regénye

CSALÓDÁS, NAGYON NAGY CSALÓDÁS! Évek óta vágytam elolvasni ezt a könyvet, most végre megrendeltem és megkaptam egy internetes antikváriumtól. Lelkesen belefogtam, de a 300 oldalból most a 80.-on abbahagyom az olvasását. Ennyi elég volt!
A rövid kis történetek, szerkesztőségi kis színesek olyan érdektelen stílussal vannak megírva, hogy szinte képtelenség beleélni magunkat. Ha félbehagytam valamelyiknek az olvasását, pár óra múlva szinte újra kellett kezdenem, mert annyira nem ragadt meg belőle semmi.
És ami a történetekben leírt világot illeti: Kiábrándító, amilyennek a két világháború közötti években virágzott, a magyar sajtóélet egyik legnagyobb vállalkozásaként értékelt Est Lapok szerkesztőségi életét, működését bemutatja. Megvásárolható, lefizethető újságírók, akik alkalomadtán zsarolással is szereznek némi pénzt, korrumpálható és korrumpált főszerkesztő. Félresiklott életű fél-tehetségek elmerülése a szerkesztőségi posványban. Lapzárta utáni (ha már ez a könyv címe) laza bohémság helyett olcsó kocsmai italok és még olcsóbb nőcskék. Szörnyen lehangoló!

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Megrepedt álarc
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Raana Raas: Elágazó utak
Fehér Klára: Hová álljanak a belgák?
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
A. O. Esther: Megbocsátás