Brumi ​újabb kalandjai (Brumi 2.) 62 csillagozás

Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

„A méz nagyon ízlik. Ha jók lesztek, ti is kaptok belőle. Megfogadtam, hogy többé nem leszek torkos” – így fogadkozik Brumi, a kis mackó nem is egyszer. Barátaival: Pulykapipivel, Jócsonntal sok csínyt követnek el, sok mulatságos kalandban vesznek részt.
A több kiadást megért, hallatlanul népszerű Brumi-sorozat mindig új és új olvasókra talál. Ez a kötet negyedik kiadásban lát most napvilágot.
A kezdő olvasóknak való kedves, vidám mackótörténeteket Szávay Edith rajzai szerencsésen egészítik ki.

Eredeti megjelenés éve: 1959

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Holnap, Budapest, 2013
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633469965 · Illusztrálta: Quirin Ágnes, Pálfi Zsolt
>!
Holnap, Szeged, 2009
164 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633465332 · Illusztrálta: Szávay Edit
>!
Holnap, Budapest, 2002
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633465338 · Illusztrálta: Szávay Edit

6 további kiadás


Kedvencelte 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

konyvolvaso>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Brumi és barátai megint együtt töltik a szünetet. Jól elvannak, megbüntetik aki rosszasságot tesz, hogy elmenjen a kedve tőle. Aranyosak, vidámak és kedvesek ezek a kismackók, szívesen eltöltenék velük egy napot. Olyan jók, olyan barátságosak és jóindulatuak. Kivéve mikor nem. Azért ilyenre is van példa.

Gyöngyi0309 P>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Ez a rész határozottan jobb volt, és engem is kevésbé idegesített. Talán az volt az oka, hogy az erdő nagyobb játszóteret kínált, mint a nagyváros, több kalandban volt részük a mackóknak. Jócsont nagyon aranyos bocs lett, a maga csintalan, élénk fantáziájával. Pulykapipi a komoly, igazi vezető, Brumi pedig a naiv, torkos kismackó.
Nagyon tetszett a bújtatott tanító szándék, illetve az, hogy a mackók mennyire kiálltak egymásért. Gyerekeknek ez az igazi barátság regénye.

dianna76 P>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Eddig sem szépítettem a véleményemet egy-egy könyvről, akkor sem, ha egyébként zömmel pozitív minősítést kapott másoktól. Hát most sem teszem. Nekem ezek a mackó gyerekek, s a velük való kalandozás nem jött be. Nem véletlenül tartott ilyen sokáig a könyv elolvasása. Egyszerre csak egy-két fejezetet tudtam haladni vele, mert unatkoztam olvasás alatt. Talán a láthatatlanságról szóló részt emelném ki, mint ténylegesen tetszőt. Igazából hétköznapi történetek ezek, amik a gyerekekkel is megesnek. Szó volt türelemről, fantáziáról, rosszaságról, hazugságról, büntetésről. Vannak a történetekben hasznos tanácsok, és leszűrhető tanulságok. Habár szeretem az ilyen hétköznapi történeteket, de ezek most nem kötöttek le. A fejezetek végén ismétlődő szövegrész – majd ezt is elmesélem; ezzel véget is ért a fejezet; erről most nem beszélek, mert vége a fejezetnek; vége a fejezetnek, mert most málnázuk, vagy éppen hazamegyünk – kissé, hogy is mondjam… irritált. Na meg ez a nyafizás szöveg… Ami tetszett, az a barátság a három mackó között. Olyan erős barátság, ami mindenkor kitart. Az szép volt! Na meg az illusztrációk. Azok is tetszettek.

>!
Holnap, Budapest, 2013
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633469965 · Illusztrálta: Quirin Ágnes, Pálfi Zsolt
btunde>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Kerestem valami régit, ami nem horror. Először azt hittem nagyon melléfogtam, annyira gagyinak tűnt. Aztán megszerettem. Azt viszont nem tudom, hogy csak megszoktam, vagy tényleg jobb lett a közepétől, de sajnáltam, hogy vége lett. A kisfiam sokszor tátott szájjal hallgatta.

3 hozzászólás
Sakura>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Magas színvonalú kötet Bodó Béla humorával. A rajzok nem csak nekem, hanem az ovisaimnak is tetszik, szívesen lapozgatják csak úgy napközben.

Hóvirág72>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Kb. 15 éve olvastam a gyerekeimnek. És emlékszem tetszett nekik is, és nekem is anno. Többször gondoltam, hogy el kellene olvasnom újra, és jó volt ismét belemerülni. A macik nevei a címben szereplő (egyik) főszereplőn kívül, elég furák voltak, azokhoz kicsit nehezen szoktam hozzá. Ettől függetlenül aranyos, vicces kis könyv a bocsok és társaik kalandjairól, valamint szeretetről, barátságról és összetartozásról. Magyar szerző „magyar medvebocsáról” szóló könyvet a maga nemes és vicces egyszerűségével minden magyar gyereknek ismernie kellene.

>!
Új Géniusz, Budapest, 1989
182 oldal · puhatáblás · ISBN: 963026949X · Illusztrálta: Szávay Edit
WácTheName P>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Ez aztán az ifjúsági könyv a javából! Nagyon jól szórakoztam rajta! Jócsont és Pulykapipi leugrik vakációzni Brumiékhoz Mackóvárosból. Ebből lesz ám a kalamajka. Értékes mű ez, három mackó barátságáról. Mindig összetartanak, adódjon bármi dolog is az életükben. Jó vagy rossz, mert ők egy igazán jó csapatot alkotnak! Az illusztrációk még mindig marha jók. Jócsont álmodozásai nagyon viccesek, nagy képzelőerővel bíró bocs. Pulykapipi a legkomolyabb és a legfelelőteljesebb is. Brumit meg azért szeretem, mert ő egy karakteres jellem. Így hárman minden kalandban benne vannak. Őrjítően izgalmas történetek a javából! Olvasd el te is! :)

Lahara IP>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

Azért viccesek Brumi barátainak a nevei. De jó olvasni, könnyű kikapcsolódás.

Badiga>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

8 éves szülinapomra kaptam, és még akkor abban az évben kiolvastam, aranyos kis történetek

Anó P>!
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai

A Brumi-kötetek sajátos nyelvezetűek, s hozzájuk azok a gyönyörű rajzok! Lehetetlen volt nem szeretni őket, minden újabb megkapott kötet a kedvenceim közé került, öcsémnek is nagyon sokszor olvastam fel belőlük.
A legelsőt (Brumi Mackóvárosban) nagynéném hozta. Ő és apukám nagyon sokat mesélt belőle. Azután jött a többi kötet, csak a Brumi, mint detektív nincsen meg.
Eljött az idő, mikor én olvastam belőlük öcsémnek, majd évekkel később a gyerekeimnek.
Szávay Edith rajzait ők is imádták. Az egyszerű kis történeteket is.
Újraolvasva: 2020. augusztus
Most egy kihíváshoz kellett piros gyümölcs. ez adta újra kezembe a kis kötetet: Rémlett, hogy a mackók gyakran ettek málnát, epret. Nem is kellett csalódnom.


Népszerű idézetek

konyvolvaso>!

Márpedig mi hárman vagyunk, számoljátok csak meg magatokat.

91. oldal

konyvolvaso>!

Az udvarunkon két diófa áll, de nem akármilyen fa, hanem igen magas, sok-sok lombos ággal.

75. oldal

konyvolvaso>!

Lali menjen fel a diófára! – parancsolta a papám.

117. oldal

konyvolvaso>!

Kuki a fejemre szállt, és onnan rikácsolta:
Rossz kiss mackókkk, rossssz kiss mackókkk!

136. oldal

konyvolvaso>!

Kiáltsd jó hangosan: Itt vagyok, ragyogok, mint a fekete szurok!

61. oldal

Hóvirág72>!

Anyácskám hangját hallottam messziről:
– Brumi, hol van az a kis Brumi? – Vissza akartam kiabálni, hogy itt kuksolok a fa tetején, de nem kiáltottam vissza, mert fára mászni nem szabad. A nadrág miatt. Ezért lemásztam a fáról, hozzászaladtam, és azt mondtam:
– Itt az a kis Brumi, vagyis a fiad.

1 hozzászólás
konyvolvaso>!

Itt valahol málnának kell lennie – szóltam.

14. oldal

konyvolvaso>!

Szerezz lisztet!
Hoztam neki a kamrából lisztet.

39. oldal


A sorozat következő kötete

Brumi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Lázár Zsófia – Lázár Ervin: Bogármese
Kormos István: Mese Vackorról, egy pisze kölyökmackóról
Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Tony Wolf: Mesél az erdő a manókról
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Csukás István: A Legkisebb Ugrifüles
Bálint Ágnes: Egy egér naplója
Bálint Ágnes: Cimborák
Csukás István: A Legkisebb Ugrifüles a városban