Brumi ​Mackóvárosban (Brumi 1.) 84 csillagozás

Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Brumi mackó, Bodó Béla kedves medvebocsa olyan hallatlan „emberszabású” állatfigurája a magyar irodalomnak, amelyen Milne Micimackója az angol gyermekirodalomnak. Abban is rokonai egymásnak, hogy mindketten bájosan naívak és lusták, de eme gyarlóságaik csak még inkább az ifjú olvasó szívébe lopják őket. Hiszen ki ne ismerne magára – legalábbis gyerekkori önmagára – Brumi mindenkire rácsodálkozó, csetlő-botló, olykor nyafogó, falánk figurájában?!

Eredeti megjelenés éve: 1956

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Holnap, Budapest, 2011
116 oldal · ISBN: 9789633469712
>!
Holnap, Budapest, 2008
168 oldal · ISBN: 9789633464366
>!
Holnap, Budapest, 2002
168 oldal · ISBN: 9633464366

6 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Számomra is hihetetlen, de én ezzel a könyvvel még életemben nem találkoztam. Most is csak úgy akadt a kezembe, hogy a kolléganőm kikölcsönözte az iskolai könyvtárból a hat éves kisfiának. Majd visszahozta, hogy a kisfia unalmasnak találta, nem kötötte le. Azt éreztem a szavaiból, hogy ez a könyv idejétmúlt a mai fiatalok számára.
Több se kellett nekem, ide vele, elolvasom.
El is olvastam, és biztos benne van, hogy százezer éves vagyok, és még megértem a régi meséket, de én akkor is nagyon szerettem.
Néhol, főleg az első oldalak illusztrációinál erősen éreztem a Micimackó.hatást, de aztán ez elmúlt, és teljesen belefeledkeztem Brumi kalandjaiba.
Az az egy azonban nem tisztázódott számomra, hogy miért kellett a szülőknek Brumit ilyen hosszú ideig „lepasszolni” a rokonokhoz.

3 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Szerintem ez volt az első könyv, amit egyedül olvastam. Lehettem olyan hat éves… :)

2 hozzászólás
>!
Emmi_Lotta IMP
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Kisiskolásként én és a testvérem a Brumi-sorozaton nőttünk fel. Nagyon kedveltük Bodó Béla humorát. Könyvei rendkívül magas színvonalúak. Ha ő nem magyar lett volna, lehet, hogy híresebb lenne, mint Milne a Micimackóval.
Felnőttként egyszer nekiláttunk egy mordvin kolléganőmmel lefordítani egy Brumi-könyvet az ő anyanyelvére. Nagyon élveztem.

>!
Móra, Budapest, 1957
206 oldal
>!
Sakura
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Nagyon aranyos könyv. A nyelvezete egyszerű, gyerek közeli. A történet kedves, humoros és kalandos. Példaértékűnek tartom ahogyan bemutatja a barátságot, és a szeretetet. A nagycsoportosok egyik kedvence lett.

>!
lakri70
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Kedves kis könyv a barátságról, a helyes viselkedésről, a szülői szeretetről. A zuhanyzós jelenet tetszett a legjobban. Ez a sorozat első könyve és elsős gyermekem révén folytatni fogjuk a Brumi az iskolában c. könyvvel. Gyermekkoromban az összes Brumis könyvet elolvastam, most pedig újraolvasom.

>!
Milli
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Életem első könyve!!! :) bár már nem sokra emlékszem belőle, de azt tudom hogy akkor nagyon tetszett, és ez örökre meg is marad bennem.

>!
Millázs
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Engem nem fogott meg. A végén kicsit idegesített Brumi locsogása. A kicsik még kicsik hozzá, tallomba teszem és később velük is megnézem. Ráadásul nyomdahibás a könyvtári példány. :/

>!
entropic P
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban

Ettől a könyvtől váltam elkötelezett olvasóvá és egyben ekkor kezdődött az újraolvasási szenvedélyem is. Nagyon sokszor olvastam, és amikor egyszer valahogy beesett valami bútor mögé és csak nagy sokára sikerült kihalászni onnan, hónapokig vigasztalhatatlan voltam. (A folytatások viszont szóra sem érdemesek, nekem csak ez volt az igazi.)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
MToncsi2009

Anyukám megmosdatott , aztán nagy zöld levéltányérból málnát ettünk . Papám keveset. Anyukám csak két szemet. Én sokat.

14. oldal


A sorozat következő kötete

Brumi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Alexander Milne: Micimackó kuckója
Sebők Zsigmond: Mackó úr a hullámok hátán
Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Lázár Zsófia – Lázár Ervin: Bogármese
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Bálint Ágnes: Egy egér naplója
Bálint Ágnes: Cimborák
Timo Parvela: Miú és Vau