98. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

Brumi ​az iskolában (Brumi 3.) 120 csillagozás

Bodó Béla: Brumi az iskolában Bodó Béla: Brumi az iskolában Bodó Béla: Brumi az iskolában Bodó Béla: Brumi az iskolában Bodó Béla: Brumi az iskolában

Kedvenc medvebocsunk életében eljött a nagy pillanat: a kis medvebocsból immár iskolás nagy mackó lett. A népszerű Brumi-sorozat hőse ebben a kötetben első osztályos élményeiről számol be. Bár Brumi és új barátai, köztük Dagi, Panasz Muki, Pulykapípi és Jócsont nem tanulnak mézevést, málnaszedést vagy mogyoróropogtatást, de azért . nagyon jól érzik magukat. S ezt ígérhetjük a szórakoztató, bájos könyv olvasóinak is.

Holnap, Budapest, 2019
keménytáblás
Holnap, Budapest, 2016
140 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633468067 · Illusztrálta: Quirin Ágnes, Pálfi Zsolt
Holnap, Budapest, 2010
200 oldal · ISBN: 9789633469293 · Illusztrálta: Szávay Edit

konyvolvaso >!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Ez a gyerekkorom egyik kedvenc könyve, még ma is megvan. Olyan kedvesek,a mackó kölkök mint a gyerekek. Mindig tudnak kitalálni egy kis csintalanságot de ha kell jól is viselkednek. Megkezdödött az iskola és ezzel a napi mókuskerék. Hol összevesznek Brumi és barátai Dagi, Muki, hol kibékülnek. De már csak ilyen az élet.Egymás örömének is együtt örvendeznek és szeretnék együtt élvezni a megérdemelt ajándékot is, mely a jó bizonyítvány eredménye egy közös Balatoni nyaralás.

kratas P>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Tündéri mesekönyv, bár Panasz Muki nem kicsit volt idegesítő így felnőtt fejjel. Szerintem ezt nem is olvasták fel nekem túl sokszor, mert alighanem Muki túl sok volt mindenkinek :)))

Gyöngyi0309>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Rókus nagyon szereti Brumiékat, sokszor kérte este, hogy olvassam a „brummogósat”.
Nekem kezd elavult és fárasztó lenni a sorozat, szerintem ez volt eddig a leggyengébb rész, annyira szájbarágósan tanít, nagyon sok benne a nyafogás, és cukik az új barátok, de nekem nagyon túlírták a karaktereket.
Noha feltűnt benne Pulykapipi és Jócsont, erősen hiányoltam őket a könyvből.
A Mikulásos részt nem olvastam el hangosan Rókusnak, azokat a fejezeteket átugrottam, csak én olvastam, még most kezd hinni, most kezd neki kialakulni a kép ezekről a figurákról, nem akartam megzavarni a „Brumi lesz a Mikulásos” részekkel.
Voltak azért tényleg nagyon szívmelengető jelenetek, de felnőtt fejjel összességében inkább agyzsibbasztó volt, mint cuki.
(Persze azért itt van nálunk a következő rész is.)

ppeva P>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

A Brumi könyvek voltak a nagy kedvenceim kiskoromban. Az összes részt elolvastam. A szüleim ki nem állhatták, mindig azt mondták rá, hogy primitív… Én meg imádtam.
Felnőtt fejjel, a gyerekeimnek olvasva már nekem se tetszett annyira – de a gyerekeim szintén nagyon szerették a Brumi könyveket. Végülis gyerekkönyvek – ha a gyerekek imádják, akkor jó könyv és punktum! És erre akár mancsolhatunk is. :)

Ewila>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Még a mai gyerekeknek is élvezhető t, aranyos történet . Nagy kár, hogy a 2001-es kiadás telis-tele van nyomdai hibával.

lakri70>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Első osztályos koromban a padtársam elhozta az iskolába, én pedig beleolvastam. Aztán az összes részt elolvastam a sorozatból. Most pedig a gyerekeimnek mesélem.

Trudiz >!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Az illusztrációk nagyon tetszettek, a történetektől többet vártam.

Sakura>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

A rajzok még mindig aranyosak, de a történet vontatottabb volt, mint amit eddig megszoktam. A gyerekek attól még élvezték. Én pedig szívesen olvasom fel.

Anó P>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Alig vártam, hogy ezt a kötetet is megkapjam, imádtam a Brumiról szóló meséket és Szávay Edit tündéri rajzait! Amikor olvasni-írni tanultam, ezt a könyvet választottam, amikor pl. i betűket kellett aláhúzgálni – kezem nyomát ma is viseli a könyv:) Sajnos, rajzait másolni,indigóval „kopírozni” is megpróbáltam – egyszer pedig kicsi öcsém kezébe került a kertben hagyott könyv,aki alaposan megtépázta. De ma is kedvenc…
…………………….
Újraolvasás, sok mosollyal: 2023. márciusában. Milyen jó volt anno gyerekként olvasni! De most is kedves volt számomra, az illusztrációkat pedig imádtam benne.

andy332488>!
Bodó Béla: Brumi az iskolában

Aranyos könyv! A gyermekkori naplóírást juttatja eszembe, mert kb.olyan a nyelvezete, mint az én első naplómé. :D
Az illusztrációk is szépek, cukik a bocsok! :)

kedaiyun>!

– Brum!
– Mi az? – fordult felém a tanító néni.
– Brum! – kiáltottam még egyszer. Aztán sokszor: Brum, Brum, Brum!
Több sem kellett a többi kis bocsnak. Valamennyien rákezdték:
– Brum, brum, brum…
– Csend legyen! – szólt a tanító néni. – Mit brummogtok?
Körülnéztem.
Felálltam.
– Csak ők brummognak, tanító néni, kérem. A többiek. Vagyis a mackók. Én nem brummogok. Sőt. Hanem azt mondom szép hangosan, hogy: Brum.
– És miért mondod szép hangosan, hogy Brum? – csodálkozott a tanító néni.
– Azért – feleltem –, mert eszembe jutott. És ennek nagyon örülök.

28., 30. o.

konyvolvaso>!

Tehát ne vágj hátba, különben tintalevest kapsz, papírgaluskával.

konyvolvaso>!

A Torkos utca és a Gyomorrontás utca sarkán. Egy egész tó, tele mézzel!

Kapcsolódó szócikkek: gyomorrontás
Papírtigris>!

Pulykapipi – szokása szerint – rögtön mérges lett.

124. oldal, Tizenkettedik fejezet (Móra, 1977)

Papírtigris>!

– Jól van, kis Brumi – mondta a tanító néni –, tudom, hogy jó kis bocs vagy. Vagyis nem rosszalkodsz soha. Tehát nem kérdezem, mi az a züm, bizonyosan nincs a züm körül semmi rossz. És ha akarod, majd holnap elmeséled a zümöt meg a többi dolgot. Most ülj vissza a helyedre, és tanuljunk tovább.

132-133. oldal, Tizenharmadik fejezet (Móra, 1977)

Papírtigris>!

– Nekem nincs semmi bajom, doktor bácsi – feleltem.
– Nincs? – csodálkozott a doktor bácsi. – Hát akkor miért vagy ágyban?
– A lábam van az ágyban – válaszoltam –, mert a lábam fáj. Én csak azért feküdtem le, mert a lábam énnélkülem nem lehet az ágyban.

165. oldal, Tizenhatodik fejezet (Móra, 1977)

Brumi sorozat · Összehasonlítás