Brumi ​a Balatonon (Brumi 4.) 61 csillagozás

Bodó Béla: Brumi a Balatonon Bodó Béla: Brumi a Balatonon Bodó Béla: Brumi a Balatonon Bodó Béla: Brumi a Balatonon Bodó Béla: Brumi a Balatonon

„Hogy milyen nagy a Balaton? Papám azt mondta: olyan nagy, hogy több millió kis Brumi is beleférne. De több millió Brumi nincs, csak én vagyok egymagam, a kis Brumi. Tehát biztosan beleférek a Balatonba. De csak akkor, ha odautazunk. Mert most csak a térképen láttam a Balatont, és ott nagyon kicsi. Még a mancsom sem fér bele. Pedig a fürdőkádba belefér a mancsom. Sőt, én is beleférek.” – így kezdődik ez a tündéri mackókaland.:) Brumi a nyári szünetben Balatonra utazik a barátaival.

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Holnap, Budapest, 2015
132 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633490815 · Illusztrálta: Quirin Ágnes, Pálfi Zsolt
>!
Holnap, Budapest, 2014
132 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633490815 · Illusztrálta: Quirin Ágnes, Pálfi Zsolt
>!
Holnap, Budapest, 2012
132 oldal · ISBN: 9789633490150 · Illusztrálta: Quirin Ágnes, Pálfi Zsolt

5 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Nyaraló mackók a Balatonon. Akár a mi kis „Mackóink” is lehetnének, hisz mindegyikük egy külön egyéniség, egy önálló jellem megformálója, mint az ember – gyerekek. Tetszettek a beszélő nevek, és viselőik egyaránt. Panasz Muki, a pici, félős, örök aggodalmaskodó. Dagi, a „haspárti”, állandó harcban áll önmagával , a finom édességekkel, no meg a torkosságával. Jócsont, az örökké csipkelődő, a „megmondó”, vásott mackó, aki nagy iparkodással utasítja maga mögé hajdani, rosszcsont mivoltát. No, és persze Brumi, a csapatot összetartó kicsi bölcs, aki állandóan simít, békít a civódók között.
Különösképpen tetszett már gyerekként is, hogy ezek a csöpp barátok mennyi szeretettel, tapintattal, odaadással bánnak egymással. Látják ugyan a másik hibáit, ennek ellenére igyekeznek erősíteni egymásban a jót, tompítani, elnézni a gyengeségeket.
Szigorúan véve, felnőtt fejjel látom, hogy ez egy erősen didaktikus, nevelő célzatú könyv. Mégis, annyi kedvességgel, bájjal rajzoltak a szereplői, hogy ez egyáltalán nem teszi „szakmaivá” a művet. A gyerekek pedig bizonyára ma is kedvelik a sok aranyos, kedves Macit, akik példát mutatnak a jóban.

Kiss_Julianna P>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Mindig is szerettem Brumi kalandjait. Most a nyár miatt vált aktuálissá a Brumi a Balatonon. Sok izgalmas kalandban van részük a bocsoknak. Nyár, kaland, móka, izgalom, mind, mind az igazi nyári szünetnek a velejárói. Kellemes kikapcsolódás volt.

konyvolvaso >!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Aranyosak ezek a mackók főleg Brumi, akik elmentek nyaralni a barátokkal 2 hétre a Balatonra. Előszür el se tudták képzelni, hogy ez a 2 hét azaz 14 nap hogyan fog eltelni az esti puszik nélkül, Előre elkérik nyaralás előtt, hogy kitartson? Végül nagyon gyorsan eltelt, sok klassz élményben volt részük, azt hiszem legközelebb már alig várják a nyarat és a vitorlázást. Sok mindent megtanulnak a bocsok, mit tegyenek és mit ne tegyenek. Ezzel a gyerekeket is tanítják a jóra. Érdekesek a mackó nevek is. Panasz Muki, Jócsont, Dagi, Brumi.
Az eredeti rajzok jobban tetszettek amik még valóban azok voltak ezek már inkább csak színes képek.
Nagyon megfogtak a macik a szeretetükkel, egymásra figyelésükkel, jóságukkal. Javaslom minden kisgyereknek és felnőttnek aki visszagondol gyerekkorára és szívesen megy a Balatonra akár 1-2 napra vagy több hétre is.

Anó >!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Gyerekkorom nagy élménye volt a Brumi-sorozat. Az első kötetet (Brumi Mackóvárosban) nagynénémtől kaptam óvodás koromban. Elbűvölt a kis könyv kedves, néha (főleg felnőtt szemmel) kissé bugyuta stílusa, megkedveltem az erdőben nőtt, s a nagyvárosban eligazodni igyekvő kis bocsot, s imádtam Szávay Edith bájos rajzait. Utána kaptam meg a Brumi az iskolában-t, majd a Brumi újabb kalandjait, a Brumi a Balatonon-t, végül a Brumi mint detektív-et.
Az illusztrációk az első három kötetben tetszettek legjobban. A Balatonnál játszódó kötetben már nem annyira szépek, inkább kifejezőek. Brumi és barátai roppant jól érzik magukat a nagy tó mellett. Fürdenek, csónakáznak, hajón utaznak és hajót találnak ki maguknak, esznek, isznak, stb.
Marci unokámnak is nagyon tetszett, már az első kötetet is imádta, ami megvan nekik otthon hangoskönyvben.

meseanyu P>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Az összes Brumit nagyon szerettem gyerekkoromban, most újraolvassuk őket a lányommal.

Sakura>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Ez megint egy nagyon aranyos kötet, mely engem is lekötött. A gyerekek annyit meséltek a balatoni élményeikről, hogy szinte meg is lepődtem mennyien nyaralnak ott minden nyáron. A történet kedves, gyerek közeli, a rajzok szépek.

ruska>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Első után kaptam az osztályfőnökömtől :) bele van ragasztva a dicséret :)

Aliko P>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Egy falatnyi mese az unokahúgaimnak, egy balatoni nyaralás történetével, ami így a nyár végeztével visszarepíti az embert a melegbe. Aranyos, kedves, de nem túl izgalmas rajzolással, igaz a gyerekek szerették, így 4 csillagot kap :D

vigili>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Kedvenc kis könyvsorozatom. Elsősorban természetesen gyerekeknek készült, de felnőttként is boldogan olvastam. akár többször is) Nagyon tetszik a stílusa, kalandos, érdekfeszítő.

unikornis83>!
Bodó Béla: Brumi a Balatonon

Gyerekkorom egyik kedvence volt, most a 3 éves kislányom imádja. :)


Népszerű idézetek

nodael>!

– Hát ki a legbátrabb köztetek?
– A Muki! – válaszoltam gyorsan.
– A Muki – mondta Jócsont. – Csak nem nagyon.
– Sőt – szólt közbe Muki.

Kapcsolódó szócikkek: bátorság
konyvolvaso >!

Milyen voltam, bocsok, vagyis tengerész-haditanács? Milyen? Hát .. olyan Brumi.
Erre barátaim felugrottak, mancsoltunk.Dagi hátba vágott, de nem nagyon. Muki pedig adott három falevelet. Levizsgáztam!

125. oldal

nodael>!

– Miféle vízisárkányról beszélsz? – kérdezte a bácsi.
– Egy nagy-nagy vízisárkányról – szólt közbe Jócsont –, de ezt a vízisárkányt mi találtuk ki. Úgyhogy nagyon könnyű nem félni tőle.


A sorozat következő kötete

Brumi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző
Julia Donaldson: A majom mamája
A kis gyufaáruslány
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
József Attila: Altató
Bálint Ágnes: Mazsola
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban