Cristiano ​Ronaldo 2 csillagozás

Bodnár Zalán – Németh Gyula: Cristiano Ronaldo

Cristiano ​Ronaldo korunk leghíresebb futballistája a világon. Európa-bajnok Portugáliával, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, angol bajnok a Manchester Uniteddal, spanyol bajnok a Real Madriddal, és már ötször kapta meg az év legjobbjának járó Aranylabdát. Népszerűsége töretlen, mert a futballpályán kívűl is példás életet él: ahol tud, segít a rászorulóknak. Gyerekkorában ugyanis ő is sokat nélkülözött, amikor mezítláb, rongylabdával játszott az éles kövek között a portugáliai szigeten, Madeirán, ahol született. Hatalmas akaraterővel, rengeteg gyakorlással, alázattal, lemondással és végeláthatatlan edzésmunkával érte el az évek során, hogy ő legyen a legjobb. Barátkozz össze a Real Madrid szupersztárjával, kövesd velünk a fejlődését, és éld át minden kalandját annak az izgalmas útnak, amely a madeirai szegénységből a világ csúcsára vezetett!

A Németh Gyula különleges grafikáival illusztrált szöveg azon túl, hogy kiváló olvasmány, hitelesen mutatja be Cristiano életét. A… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Twister Media, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155631566 · Illusztrálta: Németh Gyula

Kiemelt értékelések

>!
Caledonia_Valley P
Bodnár Zalán – Németh Gyula: Cristiano Ronaldo

"Teljesen őszinte leszek. Nem igazán rajongok a fociért, nem is tudok sokat magáról a sportról, és csupán néhány mérkőzés törtrészét láttam. Az egyetlen biztos pontom a Tsubasa kapitány c. anime, melyet gyermekkoromban is követtem, ahogy az idei 2018-as adaptációt is.
A fociról, mint sportról szóló történetek mindezek ellenére is érdekelnek.
Az előrendelési időszakban ebben a kötetben egyedül a grafika keltette fel a figyelmem. A „kiskirálylány” Ronaldo, akiből csak úgy sugárzik a magabiztosság és az önteltség, nem érdekel. De nem tudtam ott hagyni a kötetet, és az illusztrációk miatt nem is bántam meg a vásárlást.
Mindent egybevetve nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben, és érdekes információkkal is gazdagabb lettem, a kötet legnagyobb erőssége azonban az illusztráció. Kíváncsian várom a további részek megjelenését.
A könyvet a focit szerető lurkóknak ajánlom!"

Bővebben:
http://sadaboga.blogspot.com/2018/07/bodnar-zalan-nemet…


Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

Történetünk szereplőjét Cristiano Ronaldónak hívják.

(első mondat)

>!
Ninácska P

Portugáliában több nevet is kapnak az emberek, az övé teljes egészében így hangzik: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

>!
Ninácska P

Először még nem volt igazi labdája, de titokban elvette az anyukája egyik harisnyanadrágját, és abból gömbölyített magának labdát.

>!
Caledonia_Valley P

Soha nem érezte még olyan boldognak magát, mint aznap este, még az ágyba is magával vitte a labdáját, amelyet elnevezett Nunónak.

>!
Caledonia_Valley P

A legidősebb fiával, az ifjabb Cristianóval gyakran szokott focis játékot játszani a számítógépen. Olyankor a kisfiú mindig az apukája csapatát vezeti, így apa a játékban kénytelen saját maga ellen játszani. Néha még fel is szokta rúgni saját magát, és ezen mindig jót nevetnek együtt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ulli Schubert: Focitörténetek
Kemény Kristóf: Szökjünk ki focizni!
Peter Nieländer: A foci
Andrea Beständig: Focikönyv
Sandra Noa: A foci
Daniel Müller: Nagy fociböngésző
Christian Tielmann: Berci világbajnok lesz
Marék Veronika: Boribon focizik
Allan Ahlberg: Rúgom a bőrt
Philip Waechter: Focista leszek!