Petya, ​Matyi és a duliánok 0 csillagozás

Misztikus meseregény
Bódai-Soós Judit: Petya, Matyi és a duliánok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kamaszodó ikrek már régóta nem hisznek a mesékben. Aztán váratlanul mégis belecsöppennek egybe, melyről hamarosan kiderül, hogy nem egy édes, habkönnyű tündérmese, hanem egy rémesen komoly kaland.
A duliánok világába még két kópé kölyök lép be, de ott olyan felelősségteljes küldetés vár rájuk, ami az egész emberiség sorsát érinti, és végül még őket is megváltoztatja.
A melegszívű, bölcs duliánok segítségével Petya és Matyi harcba indul a felelőtlenség szörnye ellen, és mindent megtesz a győzelemért.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Rupa, Budapest, 2015
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631222593 · Illusztrálta: Keglovich T. Milán


Népszerű idézetek

>!
juditti

Jobb-e elmajszolni egy csokoládét, mint megtanulni a történelem leckét? Jobb-e a tévét nézni, mint a kishúgodnak mesét olvasni? Ha lecsupaszítva vizsgáljuk ezeket a kérdéseket, csakis önmagunkra, és csakis a jelenre gondolva, akkor mindig a számunkra pillanatnyilag kellemesebb elfoglaltságot tartjuk jobbnak. Ha viszont közösségben gondolkodunk, ha mások sorsa is fontos számunkra, tehát felelősséggel gondolunk rájuk, és saját életünkre is hosszútávon tekintünk, vagyis önmagunkért is felelősséget vállalunk, akkor rádöbbenünk, hogy nem mindig az édes, könnyű út a jobb.

35. oldal, 6. fejezet - A felelősség útja (Rupa Publisher, 2015.)

>!
juditti

Az erő, amit közösen felszabadítottak, egy pillanatra mindenkit átlendített a világok közti falon, a felnőttek is látták a duliánokat és a mindannyiukat körüllengő színfelhőt, mely most eggyé olvadva, arany és fehér színben ragyogott. Láthatták a kör közepén fekete burkában vonagló, tébolyultan üvöltöző Réti Margitot, és láthatták azt is, amint ez a burok egyre kisebbre zsugorodik, majd végül feloldódik az arany-fehér ragyogásban.

108. oldal, 17. fejezet - Réti Margit (Rupa Publisher, 2015.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem
Szabó Magda: Tündér Lala
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony