Kocsis ​és Czibor 12 csillagozás

Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kocsisné:
„Ott maradt kinyitva az ablak, Sanyi talán csak becsukni akarta, hogy ne jöhessenek be azok, akik meg akarják ölni, nem akart ő kiugrani, talán csak megijedt megint, odament valahogy az ablakhoz, kinézett és közben, mert olyan gyenge volt szegény, leesett, tudja, én sohasem hiszem el, hogy öngyilkos lett, akkor nem akart ő öngyilkos lenni, csak kiesett, érti, ugye, elhiszi nekem, csak kiesett, csak kieshetett…”
Czibor:
„Huszonhat évvel ezelőtt, amikor idejöttem Spanyolországba, még nem féltem. Pedig nem volt pénzem, tele voltam adóssággal, bizonytalannak látszott a jövőm, el voltam tiltva a játéktól, és itt álltam a családommal, három kicsi gyerekkel, és mégsem féltem. Mert volt tudásom, határozottságom, értékem! Most van pénzem, az üzlet eladásából azért maradt még pénzem… És most mégis félek.”

>!
Sport, Budapest, 1983
208 oldal · ISBN: 9632535936

Kedvencelte 3

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

oscarmániás>!
Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor

Bár nem rajongok a fociért , igazi élmény volt olvasni ezekről a kiváló labdarúgókról , úgy hogy nem Puskás állt a középpontban . A vége , a lezárás sajnos magyarosan szomorúan végződik , de a képmelléklet elsőosztályú válogatás .

Tibike>!
Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor

A 80-as évek közepén olvastam és azóta szeretem a Barcát:) És nekem mindig Kocsis Sanyi (Kocka) lesz a legnagyobb!


Népszerű idézetek

oscarmániás>!

„Ennek a csatársornak Kocsis, Hidegkuti és Puskás zsenialitásán kívül van még egy titka. Hogy egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a negyedik zsenivel, Cziborral, aki nem hajlandó azt csinálni amit egy jólnevelt szélsőtől évtizedek óta megszoktak…”

29. oldal, Egy mozdonyvezető elindul

oscarmániás>!

Mondom, ment minden tovább, papa. Semmi nem változott, ha csapatért valaki nem volt hajlandó a pályán megszenvedni, az előttem továbbra sem volt ember, és mert Öcsi azt követően is sokszor csak sétált, sétált és pofázott, és mert neki senki nem mert szólni, hát én ugyanúgy szidtam tovább, meg is kergettem, ha egyszer el nem szalad előlem, hát, ott a pályán meg is verem.

92. oldal

oscarmániás>!

De Öcsi bajban volt. Venezuelában hiába járta a követségeket, nem akarták megadni neki a beutazási engedélyt! Hogy miért? Nem tudom! Akkor sokat találgattuk ezt! Azt hiszem nem felejtették el neki, hogy amikor a béketanács küldötteként járt valahol, talán Olaszországban, egy tanácskozás szünetében hátbavágta a mellette ülő küldöttet és barátságosan mutogatva, no meg tolmács segítségével azt tudakolta tőle: jön-e este a kuplerájba? Az a küldött egy közismert püspök volt…

109. oldal

oscarmániás>!

– Akkor mi még dolgoztunk, én géplakatos voltam, Kocka tisztviselő az Iparügyi Minisztériumban, Zoli pedig mozdonyt vezetett. Csak délután volt edzés. De mi hárman edzés után is ott maradtunk. Czibor egymagában is kitalált dolgokat, labdát vezetgetett, kapura lövöldözött. Mi ketten Sanyival kértünk tíz labdát, és akkor én elkezdtem elfutni a jobb szélen és beadtam. Addig futottam el és adtam be mindennap, amíg meg nem éreztem, anélkül, hogy felnéztem volna: hol van a Kocka. És amíg ő, anélkül, hogy felnézett volna, nem tudta: mikor és hogyan adom be.

33. oldal

oscarmániás>!

– Amikor elfutottam a jobbszélen és felnéztem, azt láttam: Öcsi hüvelykujjával lefele mutat, hogy adjam laposan, a lábára. Kocka meg ujjával felfele mutogat, hogy adjam magasan, a fejére…

35. oldal, "Púpos" aki hazajött


Hasonló könyvek címkék alapján

Takács Tibor: Szoros emberfogás
Bolgár István: Suttyó, a Császár
Bán Tibor – Harmos Zoltán: Puskás Ferenc
Dénes Tamás – Mácsik Viktor: Négyszemközt az Angol Liga sztárjaival
Fűrész Attila: Az utolsó nagy Fradi
Pál István: Amiről a Kubik mesél
Misur Tamás: Milan
Agárdy Ferenc – Hargitay Béla – Hargitay István – Kun Endre – Márffy Attila: Az első huszonöt év – The First Twenty Five Years 1957–1982 Melbourne H.S.C. alapításának 25 éves évfordulója
Kormanik Zsolt – Moncz Attila: Az FC Barcelona legjobb 50 futballistája
Fűrész Attila: Fradi – Bajnokok klubja