Kriptoportál (William Wenton 2.) 10 csillagozás

Bobbie Peers: Kriptoportál

William Wenton a világ legjobb kódfejtője. De van olyan feladvány, amely rajta is kifog.
A fiú visszatér nagyapja titkos intézetébe, ahol azonban időközben minden megváltozott. William szobája most egy börtöncellára hasonlít, az épület biztonsági robotokkal van tele, és szigorú szabályokat vezettek be. Az intézkedések oka a pincében lefagyasztva fekvő férfi, Abraham Talley, aki korábban William életére tört. Ám a fiú elől eltitkolnak valamit – és mindenkit rettegésben tart valami… Vagy valaki?
William talán csak régi barátjában, Isciában bízhat. Kettejükre vár a feladat, hogy kiderítsék, mi okozza a fiú különös rohamait, és ki az a félelmetes, kísértetként közlekedő alak az intézetben. Mit akarhat a fiútól? És vajon milyen világba vezet át a Kriptoportál?
A William Wenton kötetek közel 40 nyelven jelennek meg világszerte. Az első rész, A Lurídiumtolvaj megfilmesítési jogát a nagy sikerű Kódjátszma rendezője vásárolta meg.

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2018
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155591662 · Fordította: Petrikovics Edit
>!
Kolibri, Budapest, 2018
276 oldal · ISBN: 9789634373636 · Fordította: Petrikovics Edit

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
pat P
Bobbie Peers: Kriptoportál

Ez meg az a könyv, amin én felhúztam magam a csillagos égig, a gyerek viszont imádni fogja, és hétfőig elolvassa majd háromszor…
Hogy miért húztam fel magam rajta? Hát értem én, hogy 12 évesen még kevésbé érdekli az embert a karakteralkotás meg a logika meg a tudományos alapok, és inkább az érzelmek meg az izgalom meg a fura-érdekes események mozgatják meg a fantáziát meg az olvasási kedvet meg mindent, de azért ezzel így visszaélni! Patikamérlegen kimérni az esszenciálisan szükséges dolgokat, a többit meg szemérmetlenül elsinkófálni, „jó lesz ez ezeknek így is!” felkiáltással! És az a durva, hogy ez gyönyörűen működik.
Pedig a gyermek- meg ifjúsági íróknak kéne megalapozniuk, hogy aztán Kim Stanley Robinsont olvasson a következő generáció szívesebben, ne például spoiler -at. :/

7 hozzászólás
>!
Baráth_Zsuzsanna P
Bobbie Peers: Kriptoportál

A lurídium köszöni szépen jól van, és jóval nagyobb veszélyt jelent a világunkra, mint hittük volna. William Wenton végre visszatért, és nagyobb bajban van, mint valaha. Az már az előző részből is sejthető volt, hogy lesz még gond a lurídiummal, de azt nem gondoltam volna, hogy ekkora dimenziót fog váltani a történet a folytatásban. Nyilván nagyot kellett dobnia a szerzőnek, ha fenn akarta tartani az olvasók érdeklődését a teste 49%-ában lurídiumot hordozó fiú kalandjai iránt, ezért megemelte a tétet, kezdjük megérezni a különleges anyag erejét, és ez még mindig semmi, mert a végső nagy ütközet az emberek és közte csak a következő, záró kötetben fog bekövetkezni. A történet egy picit nehezen indul be, de amint William visszakerül a korábbról már jól ismert intézetbe, az események hihetetlenül felgyorsulnak, levegőt nem mertem venni olvasás közben, nehogy lemaradjak valamiről. Pörgős, kalandos a könyv (látszik, hogy egy filmes írta), de azért marad idő a karakterekre is, letehetetlenül szórakoztató darab. Az egyetlen problémám az, hogy most kaparhatom a falat, amíg kijön a folytatás, mert szívem szerint azonnal indulnék segíteni William-nek, mert az tuti biztos, hogy a folytatásban szüksége lesz rá, olyan lurídiumapokaolipszis vár majd ránk, hogy emlegetni fogjuk egy darabig. Ez a közbenső kötet már nem hat az újdonság erejével, mint az első rész, de nem is lett felejthető folytatás, tökéletesen betölti a feladatát, vagyis felvezeti a következő felvonásban esedékes nagy összecsapást, miközben nagyobb sebességre kapcsol benne a coolságfaktor.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/09/17/konyvkritika_…

>!
bfg3 P
Bobbie Peers: Kriptoportál

Még az előzőhöz képest is pocsék. Sikerült megoldani, hogy a karakterektől a történeten keresztül a végkifejletig minden tökéletesen lapos és érdektelen legyen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Scott Westerfeld: Behemót
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
László Endre: Szíriusz és az ősember
Riley E. Raines: Chloe, a titokzatos
Timo Parvela – Bjørn Sortland: A játék
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből
Dan Krokos: Hamis emlékek
Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az Álmok Palotája
Majoros Nóra: Bolygóvadászok