Alaszka 2 csillagozás

Bob Devine: Alaszka

A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg – a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben.

Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló – hogyan állíthatjuk össze a legokosabban alaszkai utazásunk menetrendjét?
Kalandra fel!: Aranymosás, gleccsertúrák, medveles, tanfolyamok az őslakos művészetről és kézművességről – megannyi különleges, kihagyhatatlan élmény.
Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára jelentős helyek, fontos tudnivalók – a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai.
Séták és kirándulások: A Denali Nemzeti Park, a kodiaki Chiniak Highway, a White… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: National Geographic Traveler útikönyvek

>!
272 oldal · ISBN: 9639810945

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Kooczka>!
Bob Devine: Alaszka

Részletesen bemutatta Alaszka tájegységeit, a fontosabb településeket és a főbb látnivalókat kiemelve, de megemlítve apróbb helyi nevezetességeket is, mint pl. Cordovában a Baja Tacos nevű falatozót, amit egy régi buszból alakítottak ki.
Kitér olyan, jellemzően turistáknak szóló információkra is, hogy például hogyan lehet felismerni a „helyi kézművesek, kézzel készített termékeinek” eredetiségét.
Ha valaha Alaszkába utaznék, ez a könyv remek segítség lenne ahhoz, hogyan is kezdjem szervezni a kiruccanást, milyen fontos dolgoknak kellene utánanéznem (nem utolsó sorban a látogatni kívánt terület szúnyogpopulációjának mérete, bozótrepülők díjszabása, stb.), illetve miket kellene bekalkulálnom (pl.: várható csapadékmennyiség, autóút-hiány, távolságok, programok közkedveltségéből adódó gyorsan betelő létszámkerete, stb).


Hasonló könyvek címkék alapján

Dieter Kreutzkamp: Huskykkal Alaszkán át
Jules Verne: A prémvadászok
Herbert Tichy: Alaszka!
Vilhjalmur Stefansson: Amerika legészakibb tájain
Duncan Pryde: Most már eszkimó vagy!
Aage Gilberg: Sok eszkimó – egy orvos
Mary Pope Osborne: Jegesmedvék között
Balázs Dénes: Magyar utazók Ausztráliában, Óceániában és a sarkvidékeken
Alekszandr Sztyepanovics Jakovlev: Irány a Déli-sark!
Rudyard Kipling: Riki-tiki-tévi és más történetek