365 ​nap (365 nap 1.) 310 csillagozás

Blanka Lipińska: 365 nap Blanka Lipińska: 365 nap

A botrányos NETFLIX sikerfilm alapjául szolgáló regény.
Egy fiatal nő egy vonzó és kegyetlen maffiafőnök áldozatául esik, aki miután elrabolja, egy évet ad neki, hogy beleszeressen.
Az erotikus jelenetekkel tarkított romantikus regény Lengyelországban több mint félmillió példányban fogyott alig pár hónap alatt, a film pedig majdnem minden országban vezette a NETFLIX nézettségi TOP listáját.
18 év alatt nem ajánlott, erősen erotikus tartalom!

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
366 oldal · ISBN: 9786156186324 · Fordította: Kétes Anna, Kutas Attila
>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186317 · Fordította: Kutas Attila, Kétes Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Massimo Toricelli


Kedvencelte 22

Most olvassa 24

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Black_widow P>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Sajnos ez sem fog a kedvenc könyveim közé tartozni!
Kezdeném azzal, amiről Blanka Lipińska nem tehet. Annyi helyesírási, fordítási, szövegszerkesztési hiba van a könyvben, hogy egy idő után már annyira felhúztam magam, hogy nem is számoltam tovább. Az már csak hab a tortán, hogy bizonyos mondatokból hiányoznak névelők, vagy hogy épp kapunk pár betűt “ajándékba”. off Nagyon sok olyan mondatot találtam, aminek egyáltalán nem volt semmi értelme… mondanom sem kell a fentebb említettek rendesen hazavágták az olvasás élményét. Nem fér a fejembe, ha egyszer alapból több ember kezén mennek keresztül a könyvek kiadás előtt, hogy lehet valamit így, ilyen banális hibákkal, ami még a laikusoknak is szemet szúr, nyomtatásba adni?!
Massimo meglepően szimpatikus karakternek bizonyult. Hozta a szerelmes, odaadó, ám rettegett maffiavezér szerepét. Ami megint csak nálam legalábbis lehúzta a történetet, az Laura személye. Hisztis, ok nélkül kiabál, állandóan elégedetlen, nagyképű, hiú… és szinte minden második oldalon kis túlzásokkal ugyan de iszik. Felszínes és materialista… túl könnyen alkalmazkodik a “luxusfeleségek” üres életviteléhez. Kérdőre vonja Massimot, hogy Miért kell mindent elcsesznie? … Drágám, összetéveszted szegény ördögöt saját magaddal!
Domenico abszolút kedvenc szereplő lett. Leborulok a türelme és a készségessége előtt Laura irányába, én nem bírtam volna idegekkel a sok cirkuszt az biztos!
Nem tetszett a nagyzolás sem. Értem én, hogy ebben a mesevilágban a pénz szinte a fán terem annyi van belőle, de nem kell minden oldalon felsorolni kinek milyen méregdrága designer outfit-je van. spoiler
Már most biztos vagyok benne, hogy ha le is fordítják a második részt nem fogom elolvasni.

61 hozzászólás
Klodette>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Adott itt nekünk ez a félisten kinézetű Massimo Toricelli, aki nem mellesleg maffiafőnök, no meg akkora nagy kandúr, amilyet a világ még nem hordott a hátán.
Minden ellenérzésünk és a bennünk kialakult, belénk súlykolt negatív kép ellenére, ő ennek a könyvnek a tökéletes álompasija, akinek csupán „csak" annyi a hibája, hogy elrabolja szegény Laurát és arra kényszeríti, hogy maradjon vele, szexeljenek sokat, aztán meg majd kialakul a dolog…
Azt gondolhatnánk, hogy itt aztán lesz megannyi akció, szökési kísérlet, elvégre egy józan ésszel rendelkező, magára valamit is adó nő, azért mégiscsak megpróbálna megszökni egy barbár pasi karmai közül, no de Laura nem ilyen! Áhhhh, nem.
Laura már eleve egy begyepesedett, unalmas és boldogtalanságra ítélt kapcsolatban tengeti a mindennapjait, szóval neki szinte már-már felpörgeti kicsit az életét, hogy elrabolják, aztán meg hirtelen megtalálja élete szerelmét, ráadásul annyit szexel, amennyit nem szégyell, elhalmozzák ajándékokkal, cserébe pedig simán eltűri, hogy néha megalázzák, nyomkövetőt ültetnek belé és még sorolhatnám.
Laura sajnos pontosan az a tipikusan buta, agyatlan főhősnő, akit te, az olvasó vernéd fejbe, hátha attól észhez térne végre.
Az idő és az a bizonyos 365 nap csak telik, a lapok pörögnek, ők ketten pedig mindig-mindenhol szexelnek.
Utazgatnak és szexelnek, kocsikáznak és szexelnek, bevásárolnak és szexelnek, bálokba és klubokba járnak és szexelnek, intézik a maffia ügyeit és szexelnek. Az idő pedig – ismétlem – telik, túl sok említésre méltó dolog viszont egyáltalán nem történik.
Ha az írónő egy elrettentő példáról akart írni, egy mérgező és diszfunkcionális kapcsolatról, akkor tökéletes munkát végzett és megemelem a kalapom előtte, a bökkenő viszont annyi, hogy sajnos nem ez volt a célja.
Ő ezt a „szerelmet" idealizálni próbálja, elfogadtatni, hogy két ember így is élhet, mert ez teljesen normális.
Lássuk be, hogy sem a filmnek, sem a könyvnek nem lenne ekkora nézettsége/olvasottsága, ha Massimo egy 60 éves, piától bűzlő, 120 kilós, esetleg fogatlan, vén trotty lenne, mert akkor mindenki undorodna tőle és hideglelést kapna.
Laurának piszok nagy mázlija volt, hogy az elrablója egy szexisten, aki minden luxust megad neki. Nem igaz? A valóságban ez tuti nem így történne, nekik pedig komoly orvosi segítség kellene.
Összeségében tehát: Egy ízig-vérig pornó kötetről beszélünk, aminek az égvilágon semmi, de semmi irodalmi értéke sincsen, viszont sokat fognak még beszélni róla, minden rossz tulajdonsága ellenére veszik majd, mint a cukrot, hiszen felkavaró, megbotránkoztató, kirívó és nem mindennapi.
Ebben a maffiás-erotikus-elrablós műfajban íródtak ennél a könyvnél fényévekkel jobb kötetek, így hát szerintem azokat olvassátok és ne üljetek fel a hype vonatra, mert akkor esélyes, hogy csalódni fogtok, akárcsak én.

Ennél is bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2021/01/konyvkritik…

14 hozzászólás
Angieolvas P>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Nevetséges. Pocsék. Ezzel a jelzővel illetném. Igen, én is láttam a filmet és a saját érdeketekben írom, hogy maradjatok a netflix filmnél, mert „jobb” . Bármilyen furcsa is.
Komolyan messziről kerüljétek ezt. Nagyon rég olvastam ennyire rosszul megírt, szinte már kisiskolásokhoz hasonlító mondat alkotásokkal teli szöveget.
A történet Lauráról szól, akit elrabol Massimo a tökéletes olasz férfi. Persze Laura valószínűleg idegrendszeri károsodást szenvedhetett, hogy nem pánikol be, SŐT inkább azt ecseteli, hogy milyen jól kipihente magát. Nézegeti magát a tükörben, amikor menekülnie kellene.❗❗
Massimot meglátva rájön, hogy tulajdonképpen megéri neki ez az 1 év, hiszen a férfi gazdag és kockahasa van. ÉS itt még nyugodt voltam. :))
Picit vonakodik még a csaj, de amint Massimo elviszi vásárolni azonnal megadja magát. Hiszen a Chanelnek nem lehet ellenállni. Ok. :))
Az egész történet nem szól másról csak drága holmikról, rosszul megírt szexről agyatlan szereplők párbeszédeiből.
Massimo mint maffia vezér? Ez egy vicc. Konkrétan az írónő utána sem nézett a maffia világáról. Az egész olyan volt, mintha egy nagyon rossz elrablós wattpad sztorit olvastam volna. Teli van értelmetlen mondattal. A karakterekben nincs semmi emberi. Hiteltelen az egész.
Emlékszem régebben nagyon leszólták a Szürke 50 árnyalatát. Csak úgy mondom, hogy a közelében sincs ez a könyv.
Komolyan inkább a szürke, csak ne ez.

12 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Nem is tudom, hogy hol kezdjem……
Annyi helyesírási hiba volt benne már az első oldalaktól kezdve, hogy élvezhetetlen volt az egész :( Néha kaptunk egy-egy plusz „a” betűt de az néha el is tűnt, de a kedvencem akkor is az amikor ki kellett találnom, hogy mégis mi akart lenni az a mondat vagy egyszerűen csak eltűnt a mondat fele. XD
Laura egyszerűen elviselhetetlen volt. Az egész könyvet végig hisztizte és végig vedelte #moetrose. Ennyire unszimpatikus szereplővel is régen találkoztam. Massimo még valamennyire normális volt tekintve, hogy egy maffia főnök. Úgy még elviselhető is volt, hogy a színészt képzeltem a helyébe és gyönyörű énekhangját hallgattam olvasás közben. :D És igen Domenico volt az egyedüli normális szereplő, aki valamennyire megmentette a történetet.
Egy kicsit zavaró volt, hogy a luxust ennyire az arcunkba tolták, de ez még valamennyire érthető is volt. :/
Na de a vége kész katasztrófa volt. Legszívesebben a falhozvágtam volna a könyvet, hogy így nem érhet véget egy kööönyv :DD
Na de amiyen kívácsi és mazohista vagyok tuti, hogy elolvasom a következő részt. XD

2 hozzászólás
turanett P>!
Blanka Lipińska: 365 nap

@Zso89 mondaná, hogy nyami! :D A filmet ugyan nem láttam, de akkora hűhó volt körülötte, hogy inkább a könyvel kezdtem. Talán elsőre egy kicsit abszurd, hogy az olasz maffia Donja, egy baleset után egy nőről álmodik, akit eddig soha nem látott. Nem tud tőle szabadulni, míg egy nap meglátja a reptéren. Nemes egyszerűséggel elrabolja. :D Hát így is lehet… Felajánlja, hogy ha 365 nap után sem szeret a férfiba akkor elengedi. Ez elég merész. Ha ezen túl van az ember, (persze, csak ha zavar) elég jó kis történet kerekedik belőle. Igaz, tele van fülledt erotikával és sok brutalitással, de ha ezt nem szereted, akkor ne is vedd a kezedbe. A VÉGÉÉRT egy nagy ejnye-bejnye jár az az írónak! Hogy lehet így abba hagyni?? Mikor lesz folytatása? (izgulok!) :)

8 hozzászólás
csillagka P>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Láttam a filmet, tetszett, kíváncsi voltam mire is megyünk könyvben, belekezdtem angolul és pár oldal utána rájöttem bizony itt valami nem stimmel, szörnyű gagyi. Időközben bejelentették magyarul, jaj de jó, lengyelről fordítva biztos jobb lesz, mint a rosszul kezelt angol fordítás.
Akkor eláruljam mi is történt? igen az okos magyar kiadó pepitában másolta a szörnyű angol kiadást. Komolyan hihetetlen, vagy ez lengyelül is ilyen, bár a történet vezetés sokkal jobb mint a forma, ezért azt gondolom, tényleg híg barna bűzös lé van a palacsintában.
Nagyon szerettem volna szeretni, a történettel még mindig nincs komoly bajom, amivel gond van a kényszer, hogy piros tollal essek neki a mondatoknak, pedig engem tényleg még tökéletes helyesírással se lehet vádolni.

3 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Nem értem. Általában a könyv jobb mint a film, de ez? Borzaszto volt. A film megnézése után tudtam meg, hogy ez egy könyv megfilmesitése, és alig vártam hogy elolvassam. Pár oldal után már nem voltam ilyen lelkes. Laura karaktere már a filmben sem volt a kedvencem, de itt egyenesen gyülöltem. A gyerekes mondatszerkezetekröl meg már ne is beszéljünk.
Inkább nézzétek meg a filmet.

Viviana97>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Ez a könyvet nem lehet és nem is szabad komolyan venni. Megnéztem a filmet és kedvet kaptam a könyvhöz. Hát azt kell, hogy mondjam, a film jobb volt.
A könyv se lett volna rossz, ha jól lenne megírva, mert így értékelhetetlen. A szereplők hülyék, a történet még úgy, ahogy elmegy, de az egész annyira abszurd.. sok helyen csak nevettem, hogy ezt hogy tudták így megírni és kik rajonganak ezért?

Judit_Megyeri IP>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Őszintén bevallom, a film tetszett. De a könyvet olvasva elgondolkoztam azon, hogy nem csak az történt-e, hogy a főszereplőt alakító nagyon dögös Michele Morrone-t látva az összes vér kiment az agyamból, és észre sem vettem a hiányosságokat. :D A könyv olvasása közben viszont nem ért ilyen vizuális inger, és már látom, hogy ez a történet egy közepes Wattpad sztori színvonalán van. Egysíkú karakterek, ötletszerű cselekményvezetés, a háttér teljes kidolgozatlansága. És nem is ez a legrosszabb, emellett még lehetne egy kellemes, átlagos olvasmányélmény. De nem az, mert a szöveg minősége borzalmas. Elég nagy összegben fogadnék, hogy sem szerkesztő, sem korrektor nem látta (nincsenek is feltüntetve a kredit oldalon), hanem a kiadó a nyers fordítást jelentette meg. Hisz a szöveg tele van kimaradt szavakkal, kimaradt névelőkkel, duplán leírt szavakkal, magyartalan, értelmetlen mondatokkal. És amikor tele van, azt úgy értem, hogy oldalanként több ilyen van. Hihetetlen és elszomorító, hogy egy kiadó ilyen igénytelen, hibás művet megjelentethet, mert ezzel nem csak saját magát járatja le, hanem az olvasóit is lenézi, feltételezve azt, hogy ilyen hitvány minőséggel is beérik.
Azért nem fél csillagot adok, mert az alapötlet (elrabollak, és adok egy évet, hogy belém szeress) szerintem érdekes témája lehetne egy maffiás dark romance-nak.

13 hozzászólás
Hópárduc P>!
Blanka Lipińska: 365 nap

Igazából szerintem nem volt olyan rossz, mint ahogy az értékelések olvasása alapján gondoltam.
Viszonylag kevés idő telt el a könyvben és ezalatt nem sok dolog történt. Pedig maga a történet nem lett volna rossz.
A férfi főszereplő szimpatikusabb volt, de nem annyira szerethető karakter. Annak én kifejezetten örültem, hogy nem annyira ment el az író a maffia felé, mert annyi maffiás könyv van már. Viszont kevés dolog derül ki Domenicoról, inkább csak apró morzsák. A női főszereplő hisztis csaj, (Laura) és róla sem sok minden derül ki, leginkább az, hogy elég sokat iszik. Az erotikus részekkel nekem nem volt bajom.
A filmet pedig nem láttam. A fordítás hagy maga után kivetnivalót….
366 oldal


Népszerű idézetek

Detty77 >!

A féltékenység gyengeség, és csak olyankor érzi az ember, ha úgy érzi, méltó ellenfélre akadt. Olyanra, aki legalább olyan jó, mint ő, vagy akár jobb is.

Black_widow P>!

Ha isten úgy akarta volna, hogy az ember elszakadjon a földtől, szárnyakat adott volna nekünk (…).

Detty77 >!

Az otthon ott van, ahol te vagy, nem ott, ahol az épület, kislány.

Beszterczei_Erika P>!

A féltékenység gyengeség, és csak olyankor érzi az ember, ha úgy érzi, méltó ellenfelére akadt.

231. oldal

Beszterczei_Erika P>!

A másik részem be akart neki bizonyítani valamit, megmutatni, hogy ebben a pillanatban én uralom őt.

159. oldal

Beszterczei_Erika P>!

Imádtam, amikor őszinte volt velem, éreztem, milyen nagy árat fizet ezért, és ezt nagyra értékeltem.

162. oldal

Beszterczei_Erika P>!

– Ha provokálsz valakit, számíts arra, hogy a végén sikerrel jársz.

67. oldal

L_B_Mariann P>!

…morogtam lengyelül, tudtam, hogy úgyse érti.
– Amint kioldozol, akkora sallert keverek le neked, hogy szedegetheted majd a gengszter fogazatodat a padlóról – fogadkoztam továbbra is lengyelül.

118. oldal

Ficere_Barbara P>!

Amikor egy egész életen át csak erőszakkal élsz, és mindenèrt meg kell harcolnod, nehéz másképp reagálni, ha valaki elveszi tőled azt az örömet amire vágysz.


A sorozat következő kötete

365 nap sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meghan March: Tiéd vagyok
Laurelin Paige: Utolsó csók
L. J. Shen: Sparrow
Marilyn Miller: A királynő
Karina Halle: Bármi áron
Maya Banks: Lángolás
Borsa Brown: A maffia szívében
Tiffany Reisz: A szent
Baráth Viktória: A főnök 2.