Zongora 2 csillagozás

Zongoratanulás akusztikus vagy digitális zongorán – élvezetesen és könnyedén!
Blake Neely: Zongora

Ha ​még soha életedben nem láttál zongorát vagy egyéb billentyűs hangszert, ha van zongora a birtokodban, vagy esetleg azt tervezgeted, hogy veszel egyet, szükséged lehet erre a könyvre, hogy megtanuld, hogyan kell játszani rajta. De lehet, hogy azt akarod megtanulni, hogyan kell kottát olvasni. Vagy tudsz már játszani, és csak fejleszteni akarod magad, vagy finomítani szeretnéd a stílusodat. Esetleg többet akarsz megtudni a zongorákról és a zongoristákról. Vagy tanácsra van szükséged a hangszervásárlásnál, illetve a tanárválasztásnál. Bármelyik eset áll fenn, ez a könyv neked íródott! Ez a könyv az alapoknál kezdi, és megismertet téged mindazzal, ami ennek a szörnyetegnek a megszelídítéséhez, illetve ahhoz kell, hogy édes dallamokat csalogathass elő belőle. Használhatod tanári segédletként vagy kézikönyvként. Ha már tisztában vagy a zenei alapokkal, a könyvben lapozgatva új technikai trükkökre és fogásokra bukkanhatsz. Megismerheted a kottaíráshoz és -olvasáshoz szükséges összes… (tovább)

Eredeti cím: Piano For Dummies

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tantusz

>!
Panem, Budapest, 2011
366 oldal · ISBN: 9789635455225 · Fordította: Kallai Nóra

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nagy_Emese95>!
Blake Neely: Zongora

Blake Neely: Zongora Zongoratanulás akusztikus vagy digitális zongorán – élvezetesen és könnyedén!

Hasznos könyv, de az elméleti kérdésekben sok baki, félreírás, félremagyarázás akad. Egy olyan embernek, aki az elméletben is abszolút kezdő semmiképp nem javasolnám ennek a könyvnek a zeneelméleti részeit, mert hatalmas katyvaszt okozhat, és ettől fognak a magántanárok a falra mászni… Illetve kicsit felháborított, hogy a Bartók Mikrokozmoszt meg se említi, mint lehetséges zongoraiskolát, holott a világ egyik legjobban felépített hangszeriskolája!
Aki kacérkodik a zongorázás gondolatával, annak érdekes olvasmány lehet, de az nem igaz, hogy ettől a könyvtől valaki középhaladó szintre juthat!


Népszerű idézetek

Blackice>!

Nos, a zongora talán legfontosabb része az úgynevezett rezonáns, ami egy vastag és nehéz fadarab a húrok alatt. Ha ez a rezonáns egyszer csak megtörik vagy megreped… mi lesz átváltasz gitárra?

37. oldal, 3. fejezet

Blake Neely: Zongora Zongoratanulás akusztikus vagy digitális zongorán – élvezetesen és könnyedén!


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Anikó Johanna: Csillagfürt
Stéphane Gris – Cathia De Léone: A hangszerek csodálatos világa
Leiner Laura: Hullócsillag
Dave Hunter (szerk.): A gitár
Kelemen Imre: A zene története 1750-ig
Sulyok Magda (szerk.): Pöttöm Frikk, a hegedűs
Darvas Gábor: Bevezető a zene világába 2.
Neil Ardley: Hangszerek
Mandel Róbert: Magyar népi hangszerek
Frank P. Bär: Hangszerek