Hamis ​emlékek 3 csillagozás

Blake Crouch: Hamis emlékek

A ​valóságot emlékek hozzák létre.

Erre kezd rádöbbenni Barry Sutton, a New York-i rendőr, miközben nyomozni kezd a tragikus jelenség után, amit a médiában hamisemlék-szindrómaként emlegetnek. A kór áldozatai egy olyan életre emlékeznek vissza, amit soha nem éltek le.

Helena Smith neurológus is az emlékek erejében hisz. Egész életét egy olyan technológia megalkotásának szentelte, ami segít az embereknek megőrizni a legértékesebb emlékeiket. Amennyiben sikerrel jár, bárki újra átélheti az első csókját, a gyermeke születését vagy az utolsó pillanatait a haldokló szüleivel.

Miközben Barry az igazságot keresi, egy minden betegségnél rémisztőbb ellenféllel találja szemben magát: egy olyan erővel, amely nem csak az elménket támadja meg, hanem magát a múlt szövetét is. És amikor ennek következtében elkezd megsemmisülni az általunk ismert világ, csak neki és Helenának van esélye arra, hogy együtt dolgozva legyőzzék a fenyegetést.

De hogyan találhatnának… (tovább)

Eredeti mű: Blake Crouch: Recursion

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634196587 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
304 oldal · ISBN: 9789634196594 · Fordította: Farkas Veronika

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nushi P
Blake Crouch: Hamis emlékek

Szigorú leszek de csak mert imádom ezt az írót. Ez a könyve nagyon emlékeztetett a sötét anyagra ami csak azért gáz mert azt a könyvet eddig kifejezetten egyedülállónak tekintettem. Most már nem az. A könyvet jó kifejezetten pihenten olvasni mert jó bonyolult és sok helyen a történetből kifolyólag nehéz követni. Blake ismét remeket alkotott, ha eltekintünk a tudományos tények megértésétől, és elengedjük hogy igen biztos úgy van akkor nagyon jó kis könyvet olvashatunk.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Scalzi: Bezárt elmék
Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság
Mur Lafferty: Hat ébredés
Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63
William R. Forstchen: Az utolsó nap
Itó Projekt: </Harmónia>
Sylvain Neuvel: Ébredő istenek
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
David Brin: Dettó