Dark ​Matter 10 csillagozás

Blake Crouch: Dark Matter Blake Crouch: Dark Matter Blake Crouch: Dark Matter Blake Crouch: Dark Matter

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

“Are ​you happy with your life?”

Those are the last words Jason Dessen hears before the masked abductor knocks him unconscious.
Before he awakens to find himself strapped to a gurney, surrounded by strangers in hazmat suits.
Before a man Jason’s never met smiles down at him and says, “Welcome back, my friend.”

In this world he’s woken up to, Jason’s life is not the one he knows. His wife is not his wife. His son was never born. And Jason is not an ordinary college physics professor, but a celebrated genius who has achieved something remarkable. Something impossible.

Is it this world or the other that’s the dream? And even if the home he remembers is real, how can Jason possibly make it back to the family he loves? The answers lie in a journey more wondrous and horrifying than anything he could’ve imagined—one that will force him to confront the darkest parts of himself even as he battles a terrifying, seemingly… (tovább)

>!
Pan Books, London, 2017
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781447297581
>!
Random House, 2016
ASIN: B01CUKUN90 · Felolvasta: Jon Lindstrom
>!
Macmillan, London, 2016
354 oldal · ASIN: B019IO6BU6

3 további kiadás


Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

hpatrik97>!
Blake Crouch: Dark Matter

"I am not allowed to think I'm crazy.
I am only allowed to solve this problem."

Hol is kezdjem? Ez a regény teljesen levett a lábamról!

Rémisztően okos és hihető.

Talán ott kezdeném, hogy nem sok sci-fi/thrillert olvasok, de ha igen, akkor úgy néz ki mindig szerencsém van kifogni a legjobb könyveket. Valahogy így voltam a Harry August csodálatos életével is. Ez a regény azonban pont egy olyan témára épült, ami engem alapjáraton is nagyon érdekel.

Ez a regény nem más, mint egy őrült utazás, a mi lett volna ha életesemények köré építve. Az első oldaltól kezdve pörög az utolsóig, végig találgatsz, és már azt hiszed tudod, hova tart a történet, aztán az egész egy még őrültebb fordulatot vesz.

A főszereplőnk Jason boldog az életével, fülig szerelmes a feleségébe, és imádja a fiát, azonban egy éjszaka egy rejtélyes figura elrabolja Jasont, beinjekciózza, később pedig egy másik világban tér magához.

Ahogy mondta, levett a lábamról, és innentől kezdve nyitott vagyok az író többi művére is.

3 hozzászólás
Lish>!
Blake Crouch: Dark Matter

Ez a könyv egy alapvetően nagyon izgalmas témára épül, hiszen szerintem nincs olyan ember, aki néha ne gondolkodna el azon, hogy vajon ha másképp döntött volna az élete egy bizonyos pontján, akkor hol tartana most. Gyakorlatilag ez a kérdéskör áll a könyv középpontjában, megspékelve némi tudományos magyarázattal a multiverzum elméletét illetően. Nem kell megijedni, Blake Crouch nem mélyed el a kvantumfizika bugyraiban (előjön pl. Schrödinger macskája, ez sokaknak ismerős lehet), és a minimális, laikusok számára is egészen érthető néhány mondatnál tovább nem megy bele a dologba. Ami, mármint a párhuzamos világok, és az ehhez tartozó tudományos háttér egyébként nagyon érdekes, csak hát kevés vagyok én ahhoz, hogy teljesen, részletekbe menően felfogjam az egészet. De ettől azért még tetszik!
Na de visszakanyarodva a könyvhöz: a cselekmény folyamatosan pörög, néhol kiszámítható, néhol viszont igenis meglepő fordulatokban bővelkedő a történet, végig fenntartotta a figyelmemet, érdekelt hogy hova vezet majd ez az egész „katyvasz”. (Ezt most nem rossz értelemben véve!) Ahogy haladtunk a végkifejlet felé, bennem egyre több kérdés merült fel, több logikai ellentmondásra bukkantam, de persze ez nem egy teljesen reális vagy éppen tudományos munka. Meg az is lehet, hogy én siklottam el a válaszok mellett, mindenesetre az utolsó harmadért egy kicsit levonok, mert számomra nem lett tökéletes a magyarázat és egy kicsit hálivúdira sikerült a befejezés is. (A tudományos „ballépések” és logikai bukfencek miatt nem fogok kiakadni, úgy tekintek rá, mint tulajdonképpen ami: sci-fi, és kész, valamilyen szinten kitalált és elképzelt dolgok, némi tudományos alappal. :))
Viszont egy nagyon érdekes és egyedi könyvet olvastam a mi lett volna, ha…? témában, nekem tetszett, ajánlom olvasásra. Magyarul Sötét anyag címmel jelent meg.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Joyland (angol)
Tom Sweterlitsch: The Gone World
Stephen King: The Stand
Julie James: Something About You
Stephen King: The Gunslinger
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Stephen King: Mr. Mercedes (angol)
Stephen King – Owen King: Sleeping Beauties
John Marrs: The One
J. A. Redmerski: Killing Sarai