A ​pokol kapujában (Wayward Pines-trilógia 2.) 381 csillagozás

Blake Crouch: A pokol kapujában Blake Crouch: A pokol kapujában

A festői hegyek közt található, idilli kisváros egy modern Éden… leszámítva az elektromos drótkerítést, a mindent állandóan szemmel tartó mesterlövészeket és a mindenkit megfigyelő kamerákat.

A lakosok közül senki nem tudja, hogyan került ide. Csak azt tudják, hogy mit dolgozzanak, hogyan éljenek és kivel házasodjanak. Néhányan úgy hiszik, már régen meghaltak. Mások szerint egy félresikerült kísérletben ragadtak. Titkon mind a távozásról álmodnak, de aki megpróbálja, azt szörnyű meglepetés éri.

Ethan Burke látta a kerítésen túli világot. Ő a seriff, egyike azon embereknek, akik ismerik az igazságot a városról és a kerítés túloldalán leselkedő borzalmakról.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
336 oldal · ISBN: 9786155522048 · Fordította: Makai Péter Kristóf
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522031 · Fordította: Makai Péter Kristóf

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Burke · David Pilcher


Kedvencelte 32

Most olvassa 4

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Janina13>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Ahha, értem már miért kapott jobb százalékot az első résznél, és így tartok is a harmadiktól :-D sokkal letisztultabb volt az elsőnél, minden a helyére került, az első részben azt éreztem, hogy jó-jó, de nincs igazi irányvonal…. Kíváncsi leszek mit kapunk az utolsó kötettől ^^

4 hozzászólás
Disznóparéj_HVP IP>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

A település neve: Wayward Pines.
Hát… vagy inkább F*cking Hell!

Remekül hozza az első rész minőségét, ugyanaz a thrilleres, gyors, akcióra kihegyezett mondatszerkesztés, ugyanaz a vágtázás, mint az első részben, csak a sztori borul el egyre jobban (és egyre jobb értelemben). Örülök, hogy eltér a tévésorozat történetétől, ez így jobb. Ráadásul a végéért ezennel ünnepélyesen az „Anyádat már” díj gyémántfokozatát adományozom Crouch-nak, mert ami jár, az jár, ilyen durva függővéget még az életben nem láttam (bár megpróbáltam írni egyet, kíváncsi leszek, majd ha kijön, hányan akarnak máglyára vetni jó igényesen).
Szerencsére a polcig kellett csak menni a harmadik részért, mert hogy este 21:43-kor honnan szereztem volna meg, amikor végeztem az előzővel… :D

10 hozzászólás
bokrichard>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Valljuk be, nem ez a legjobb rész eddig. Van az a sztereotípiának is mondható megállapítás, miszerint egy trilógia második része csak átkötés. És itt sajnos ez történt. Az eleje a tipikus westernbe is beillő „a seriff kinn ül a székében, és elnézeget szerte a territóriumán” effektusba ragadt, nem sok minden történik. Van egy gyilkosság, van feszültség, újra a western szavaival élve közeleg a leszámolás, de még nagy a csend. Aztán a második felében már történik is valami, és mire az olvasó elér a legvégsőkig, hangos „spoiler teringettét” felkiáltással konstatálja a tényt, hogy „most kezdődik a most kezdődik a most kezdődik a tánc!” És igen, most rávetem magam a harmadik kötetre, mint éhes beste (bocsi, de ez a név még mindig gáz) a nápolyira.

AniTiger P>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Ez a rész már kevésbé tetszett, mert az első rész túl nagyot ütött. Ebben a részben már teljesen más dolgokra vagyok kíváncsi. Szép lassan felvezeti jó néhány olyan elemét Wayward Pinesnak, ami eddig eszembe se jutott (és nem is nagyon érdekelt, hiszen Ethan volt a fontos).És nagyon jól van megírva! Hiába más a stílusa, mégis ugyanaz a jól felépített, jól megkoreografált történetvezetés süt belőle, mint az első részből!

spoiler

Kedvenc karakter: TED! Theresa.

spoiler Igazából Ethan jelenét leszámítva minden halál izgalmas volt, kifejezetten örültem Theresa nézőpontjának és Tobiasnak! Annyira feldobták a sztorit, hogy csak na. Valahogy sok(k) volt Ethanből az első rész után, szívem szerint pihentettem volna. Nem volt annyira meghökkentő, mint az első rész – leszámítva a végét, ami ismét ÜTÖTT!

Össz-értékelés: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/wayward-pin…

csartak P>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Még az első kötet felénél gondoltam, mit lehet kihozni a sztoriból három részben, mert egy elég pörgős embervadász túlélőregény volt, na de aztán jött a csavar a végén, ami aztán kitágította a lehetőségeket. Már nem csak a történet fut, hanem kapunk visszaemlékezéseket, információmorzsákat, hogy alakult ki WéPines, mitől ilyen pokoli ez simscity, és mi motiválja, motiválta a kitalálóját.
Ethan Burke személye kicsit irritáló számomra, kedvelem is meg nem is. Furcsa módon, mikor játszotta a gonoszt, akkor elégedettebb voltam, de ezt nem tudom megmagyarázni miért.
Sikerült ennek a résznek a végére is egy kis meglepő jelenetet behozni, ez kicsit átrendezi a dolgokat. Plusz az új helyzet következményai azok, amik miatt nagy lendülettel neki is állok a harmadik résznek.

B_Viki23 P>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Ebben a részben még több dolog volt, ami egyáltalán nem egyezett a sorozattal, vagy csak részben egyezett vele, vagy egyáltalán benne sem volt. Azt kell hogy mondjam, a könyv sokkal jobb, izgalmasabb . ;) Elejétől a végéig élveztem.
Ethan Burke itt is a kedvencem.. egy igazán jó karakter :) ♥ Már várom a folytatását… ;)
Ezt a részt is csak ajánlani tudom. :)

tmezo P>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Kevésbé pörgött, mint az elő rész, lassabban is ment az olvasása. Nem váltott ki belőlem akkora rajongást. Mivel már szinte minden választ megkaptam, így csak bonyolítani lehetett a szituációt. Egy darabig nem nagyon kötött le a történet, de volt egy pont, ahol megfordult a véleményem. Érdekes volt olvasni a múltbeli történésekről, és arról a valakiről is, aki időnként felbukkant. Meglepő fordulatot vehet a történet az ő személyével.
Nem tudnám megmondani mi lenne a jó ezeknek az embereknek, de az biztos, hogy nem az, amivel véget ért ez a rész.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
336 oldal · ISBN: 9786155522048 · Fordította: Makai Péter Kristóf
Shanara>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Nekem ez a rész jobban tetszett, mint az első kötet, mert cselekményében és mondanivalójában egyenletesebbnek éreztem. Mindazonáltal nem tagadhatom, hogy teljesen más érzéseket keltett bennem, mint az előzmény megismerése, másfajta feszültséget generált. A krimi szál érdekes fűszerezést ad a regénynek, a több nézőpont, a múltbeli fejezetek pedig érdekes és döbbenetes dolgokra világítanak rá. Van jó néhány, az első kötetben felmerült kérdés, amire sikerült választ kapnom, de legalább ugyanennyi maradt még mindig nyitva. A történet morális része mélységesen felháborított, a befejezés viszont egyszerre zseniális, kegyetlen és meghökkentő. Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/06/blake-crouch-pok…

Gyöngyi0309 P>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Ez picit jobban tetszett, mint az első rész.
Annak ellenére, hogy logikátlan Ethan szerepe, nem értem az új munkáját. Viszont egyre izgalmasabb az egész, kíváncsi vagyok mi lesz, amikor összeérnek a szálak, nagyon tetszett a vége. Nem a legvége, az várható volt, hanem az utolsó előtti fejezet.
Egyébként nincs új a nap alatt, sok hasonló történet van, ha nem is egy az egyben, de a motívumok, egyes epizódok nem újak. Wayward Pines tényleg olyan, mint A stepfordi feleségek.
Hamarosan elolvasom a befejezést.

Niko_oka>!
Blake Crouch: A pokol kapujában

Izgalmas volt, letehetetlen. Jó vonalon vitte tovább az alapsztorit. Ez az Ethan gyerek kezd idegesítő lenni, nekem Theresa sem szimpi vagyis tulajdonképpen senki :D. Retorikailag még mindig nem jött helyre, a káromkodás száma apadófélben és csak olyan helyeken, ahol tényleg kell is. És továbbra is forgatókönyv-szagot érzek vagy ahogy a férjem mondaná, megvetően: "hollywoodi rudi". A vége kiszámítható volt, de azért örülök, hogy kéznél a harmadik rész :)


Népszerű idézetek

Kacsamadár>!

A tegnap a múlté. A holnap merő rejtély.Minden nap ajándék, így hát ragadd meg a napot!Dolgozz szívvel-lélekkel, élj boldogan,és élvezd az életed Wayward Pinesban!

csartak P>!

– Nemsokára ezt is biztos el fogod találni. Nézd csak, hoztam neked egy könyvet a
kávézóból.
Ben erre felkapta a fejét.
– És mi az?
– Az a címe, hogy A hobbit.
– Sosem hallottam még róla.
– Amikor annyi idős voltam, mint te, ez volt a kedvenc könyvem. Mit szólnál
hozzá, ha felolvasnám neked?
– Apaaa, tudok már olvasni!
– Azt én is tudom. De évek óta nem olvastam én sem. Klassz lenne együtt
belemélyednünk.
– És félelmetes?
– Vannak benne félelmetes részek. Menj csak, mosd meg a fogadat, és siess vissza!

Kapcsolódó szócikkek: hobbit
tsiguci>!

Minden édeni kisváros mélyén lappang valami gusztustalan titok. Nincs édes pihenés rémálom nélkül.

258. oldal

AniTiger P>!

Mindenkinek sokkal könnyebb egyszerűen elmerülni a maga egyszemélyes álomvilágában.

83. oldal, 6. fejezet

csartak P>!

A hegy itt az ötvenfokos, majd-beszarsz kaptatóknál is meredekebben ívelt felfelé.

1 hozzászólás
AniTiger P>!

– És mi a helyzet az igazsággal? – érdeklődött Ethan.
– Bizonyos körülmények között a biztonság és az igazság egymásnak esküdt ellenségei. Azt hittem, egy szövetségi ügynöknek van némi fogalma erről.

29. oldal, 2. fejezet

Hermux>!

Az éjjel Wayward Pinesban.
A csend Csodaországa.
A tücsköket kikapcsolták.

44. oldal

csartak P>!

Ethan otthagyta őket, és odalépett a szakadt kanapé mellett álló könyvespolchoz.
Végigsimított ujjával a könyvek gerincén. A nagy klasszikusok. Faulkner. Dickens.
Tolkien. Hugo. Joyce. Bradbury. Melville. Hawthorne. Poe. Austen. Fitzgerald.
Shakespeare. Első látásra csak egy-két szakadt, ócska, puha fedeles könyv. Levett egy vékonyka kötetet. Fiesta: A nap is felkel. A borító egy heves bikaviadal egyik jelenetét ábrázolta. Ethan nagyot nyelt, hogy elmulassza a torkába nőtt gombócot.
Hemingway első regényének elporló, ponyvakiadású kötete minden bizonnyal az utolsó megmaradt példány. Végigfutott a hátán a hideg a gondolatra – milyen elképesztő és egyben tragikus, hogy a kezében tarthatja.

László_Gál>!

Fal-építés előtt megkérdeném,
Be mit kerítek és ki mit kerítek.
(Robert Frost, Fal-javítás – Weöres Sándor fordítása)

7. oldal


Népszerű triviák

BrigiMoly P>!

„Jelen sorok írásakor 38 olyan mű létezik az Amazon kínálatában, amelyet nem Blake Crouch írt, de a Wayward Pines-univerzumban játszódnak.”

[olvasoterem.com]

Kapcsolódó könyvek: Blake Crouch: Wayward Pines · Blake Crouch: A pokol kapujában · Blake Crouch: Az utolsó város

Blake Crouch: Wayward Pines
Blake Crouch: A pokol kapujában
Blake Crouch: Az utolsó város

Kapcsolódó alkotók: Blake Crouch

BrigiMoly P>!

„A saját weboldalán azt állítja, hogy a trilógia befejeztét követően hiányzanak neki a karakterek és az idahói kisváros, de valószínűleg soha nem tér vissza a regényhez, a szereplőkhöz és a helyszínhez.”

[olvasoterem.com]

Kapcsolódó könyvek: Blake Crouch: Wayward Pines · Blake Crouch: A pokol kapujában · Blake Crouch: Az utolsó város

Blake Crouch: Wayward Pines
Blake Crouch: A pokol kapujában
Blake Crouch: Az utolsó város

Kapcsolódó alkotók: Blake Crouch


A sorozat következő kötete

Wayward Pines-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: A tükrök városa
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: Agykontroll
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Thomas Harris: A vörös sárkány
Harlan Coben: Ne engedj el!
J. D. Robb: Halálos bosszú