A ​lidérccsirke 2 csillagozás

Bistey András: A lidérccsirke

„Hosszú, ​fekete köpeny volt a jövevényen, a hóna alatt nagy, fekete könyvet szorongatott. S egyszerre mintha megdermedt volna a levegõ, elhalt minden zaj, a madarak sem csiviteltek a tanya fölött összehajló akácfákon, a kútgém sem nyikordult, a tyúkok kárálása is abbamaradt, ájult pihegéssel hevert minden baromfi a kazlak tövében. Olyan csend támadt, hogy Jász Vendel meghallotta a szíve verését, s egyszerre megértette, hogy most valami nagyon fontos dolog készülõdik, és azért van a mérhetetlen csend, mert a nagy dolgok mindig csendben történnek. Nem eltikkadt vándor ez, odaátról jött , talán üzenetet hoz, talán vinni akar valamit vagy inkább valakit. Jeges kéz simított végig a gerincén. Lehet, hogy itt az idõ, menni kell. Körülnézett, s olyan furcsa volt most a tanyaudvar, mintha elõször látná. Minden a helyén, és mégis minden idegen, mintha nem õ rakta volna a kazlat, nem maga tapasztotta volna meg az istálló falát, akasztotta volna a hosszú létrát az eresz alá. S… (tovább)

>!
ISBN: 9634306651

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Lahara ISP
Bistey András: A lidérccsirke

De én ezt csak azért olvastam el, mert szó volt róla előadáson. Mármint a lidérccsirkéről, ami hordja a gazdagságot. De érdemes volt elolvasni. Tényleg.

>!
Chuti
Bistey András: A lidérccsirke

Hát ez annyira, de annyira jó volt!!!
Igazán sajnáltam, hogy vége lett.
Az első kisregény, a lidérccsirek az valami briliáns! Kedvencem lett a történet. :)
A második kisregény, Ehrenfeld lovag, egy tipikus történet, de nagyon szórakoztató volt és persze bosszantó.
De hát ez a lidérccsirke… állati! :D
Tényleg olvassátok ha tehetitek!

Honnan: E-bookban


Népszerű idézetek

>!
Chuti

„Olyan csend támadt, hogy Jász Vendel meghallotta a szíve verését, s egyszerre megértette, hogy most valami nagyon fontos dolog készülődik, és azért van a mérhetetlen csend, mert a nagy dolgok mindig csendben történnek. Nem eltikkadt vándor ez, odaátról jött, talán üzenetet hoz, talán vinni akar valamit vagy inkább valakit.”

6-7. oldal

>!
Chuti

– Nincs már olyan sok dolog – ellenkezett az asszony. – A búza levágva, behordva, ma kicsépeljük, kiszeleljük, fölrakjuk a kazlat, azután már alig lesz dolog. Azt a kis krumplit fölszedem a szénát levágom, megforgatom, behordom, fölrakom, ellátom az állatokat, mi az a két ló, tehén, pár tyúk, liba, kacsa…?

11. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diószegi Vilmos: Sámánok nyomában Szibéria földjén
Szendrey Ákos: A magyar néphit boszorkánya
Diószegi Vilmos (szerk.): Az ősi magyar hitvilág
Diószegi Vilmos: A pogány magyarok hitvilága
Balassa Iván – Ortutay Gyula: Magyar néprajz
James G. Frazer: Az aranyág
Dömötör Tekla: A magyar nép hiedelemvilága
Johan Turi: A lappok élete
Rostás-Farkas György: A cigányság hagyomány- és hiedelemvilága
Ráth-Végh István: A varázsvessző