A ​kard nyomában 4 csillagozás

Biró Zoltán: A kard nyomában

Vastői Balázs szerencsés ember: gazdag, sikeres az életben, a munkában.
Egy cigánylány jóslata alapján olyan bizonyítékra bukkan, amivel megvalósíthatja gyermekkori álmát, megtalálhatja Atilla sírját. Fiatal tudósokból álló csapatával megkezdi az ásatást egy látszólag csendesnek tűnő szabolcsi faluban, Anarcson.
A régészek élete hamarosan felbolydul, amikor a környékbeli sorozatgyilkos felbukkan a táborukban. Vastői ráébred, hogy már nem az álmai kerülnek veszélybe, hanem az élete. Tökéletes világába porszem került, de ki árulhatta el?

>!
MyBook, Budapest, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631254372

Kedvencelte 2

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zsófia_Lutor>!
Biró Zoltán: A kard nyomában

Az író harmadik könyve „A kard nyomában”. Bár nekem tetszett az előző kettő kötete is, érezhető a fejlődés, egyre profibbá válnak az írásai. Nagyon fordulatos, izgalmas olvasmány, az utolsó oldalig fent tudta az érdeklődésemet.
Bár sok szereplőt ismerhetünk meg az első oldalakon, könnyű követni a történet folyását,nem volt szükség visszalapozásra.
Egy több szálon futó izgalmas nyomozás bontakozik ki, amelynek megoldását csak az utolsó oldalak fedik fel (és bevallom még csak nem is sejtettem ki a „gyilkos”, aki a szálakat mozgatja a háttérben).
Mivel a cselekmény napjainkban, Magyarországon játszódik, könnyen bele tudjuk magunkat képzelni a történetbe.
Különösen tetszik a kidolgozott történelmi vonal.
Ajánlom mindenkinek!

V_Zorka>!
Biró Zoltán: A kard nyomában

Nagyon tetszett. Izgalmas, érdekfeszítő könyv, amit hamar kiolvastam. Újraolvasós. :-)


Népszerű idézetek

Zsófia_Lutor>!

A házba saját könyvtárszobát építtetett magának, az adta számára az álmok világát. A szoba magányában olvasmányiba belemerülve a gondolatait szabadon engedve léphetett be kalandorok, hősök, kalózok, rendőrök világába. Átélhette az életüket körülvevő feszültséget, izgalmat, kalandot, amelyek az ő életéből hiányoztak. A könyv tudja igazán megadni a gondolati szabadságot. A szavakat saját maga tudja megtölteni tartalommal, ő képzelhet hozzá arcot, külsőt. A filmek világa mindezt lecsupaszítja, készen adja az embernek, a fantázia háttérbe szorul.

84. oldal

Zsófia_Lutor>!

Az utazás a sors játéka. Észrevétlenül irányítja vele a gyanútlan embereket. Amikor elérik a céljukat, azt hiszik vége az útnak, de ott már elültetik bennük a következő utazás magvait. Az út végén mindig valami vár: élmény, kaland vagy végzet

9. oldal, 1. fejezet

Zsófia_Lutor>!

Az ország szíve lüktetett alatta, ahol mindenki keresett valamit: boldogságot, pénzt, kalandot, szórakozást. Ez a nagy emberi gombolyag mozgatta az ódon és modern épületek elegyével együtt a fővárost, amelyet egyszerre szid és dicsér tizenötmilliónyi magyar, mégis mindannyian büszkék vagyunk rá.

30. oldal

Zsófia_Lutor>!

-Mióta hajléktalan? Nem láttam még erre.
-Új vagyok a szakmában-jött a keserű válasz.-Devizahiteles voltam. Megszűnt a munkahelyem, elment a házam, utána a feleségem a gyerekekkel. Ez az első telem, de valószínűleg az utolsó is. Nem vagyok túlélő típus.

41. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Zima Szabolcs: A makedón összeesküvés
Guillaume Musso: Holnap
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Steve Berry: Az elveszett parancs
Steven Saylor: A hét csoda
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Csukás István: Vakáció a halott utcában