A ​sárkány, aki nem akart aludni 19 csillagozás

Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Sárkányfi, a sokszögletű kerekerdő szelíd, játékos lakója felesleges időpocsékolásnak tartja az alvást. Egy este elhatározza, hogy többé nem hajlandó aludni. Elindul hát az erdőben, hogy társakra találjon az éjszakai időtöltséhez. Különös útja során találkozik Kuruttyal, a békával, Fincivel, a mezei egérrel, Usus-szal, az örvös medvével, és Aszklépiosszal, az erdei siklóval, akiknek azonban nem fűlik a foguk az éjjeli játszáshoz. Vajon miért küldik el mindnyájan Sárkányfit? És vajon, ha mindenki alszik, akkor Strix, a bölcs, öreg, szakállas bagoly miért van ébren? Talál-e a kis piros sárkány éjszakai játszótársat, vagy helyette megtanulja, hogy pihenésre mindenkinek szüksége van? Na és milyen ára van annak, ha valaki éjszakánként szeretne ébren lenni?
Bíró Szabolcs első mesekönyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és leginkább azoknak a kis sárkányoknak szól, akik szintén úgy gondolják, hogy aludni teljesen felesleges dolog.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033080 · Illusztrálta: Korsós Szabina

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Nagyon aranyos altatós mese a kis sárkányról, aki nem szeretne aludni. Végigjárja az összes barátját, akik olyan bőszen ásítoznak, hogy a felolvasóra és a hallgatóságra is átragad. Andalító hangulata van, ahogy ilyen esetben illik, bár a hangulatból nekem hiányzott valami. Az illusztrációk viszont nem kifejezetten az én világom. Ettől függetlenül kedves olvasmány volt.

>!
blueisthenewpink SP
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Már a „Sokszögletű Kerek Erdőnél” nem volt szimpatikus. Az annyira Négyszögletű nekem. A rajzok sem tetszettek, és az sem, hogy teljesen összevissza nevezte el az állatokat. Egyszer olyan egyszerűkék mint Kurutty, Finci meg Sárkányfi, aztán hirtelen Ursus, Aszklépiosz és Strix? spoiler Az ásítozás azért persze működött, ahogy most is, amikor leírtam, hogy ásítozás. (Na? Ti is ásítottatok már? ;)) A legvégén, amikor sorra veszi az elnehezülő tagokat, nekem furcsa volt a sorrend, eddig csak lábujjaktól felfelé iránnyal találkoztam, de mint kiderült, fordítva is szokták. (Máris jó volt valamire, legalább ezt is megtudtam :))

5 hozzászólás
>!
k_annamaria P
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Mi is a „bagoly típusú” gyerekek közé tartozunk. Bár nekünk nem csak ez esti hanem a délutáni alvás is gondot okoz. Ugyanis gyerek születése pillanatában eldöntötte, hogy Ő egy perpetuum mobile. Így azt gondoltam igen ez a mi mesénk lesz.
Tetszett az elején a kis ajánló, bár nem volt új információ benne és tanács sem hangoz el. Csak egy tény, hogy aludni kell!!
Az illusztráció nekünk tetszett.Bár Bencének most épp van egy fura képzavara. Minden sárkányra azt hiszi, hogy robot. Ennek ellenkezőéről nem sikerült meggyőznöm.

Sárkányfi felnőtt korábban jól megszidja a szüleit, hogy egy ilyen félelmetes sárkánynak mért pont ezt a nevet választották.
A történet nekem kicsit olyan semmilyen. Jól kezdődik, de amikor Sárkányfi eldönti, hogy Ő nem fog soha többé aludni és neki vág a nagy kalandnak…..na ott kb a második barátnál már mi is majdnem aludtunk.
Értem, hogy a gyerekeknek sokszor el kell ismételni a dolgokat, hogy megtanulják, de én valahogy a mesékben nem érzem ennek szükségét. Igen is okosak a gyerekek. Felfogják elsőre is,spoiler
Túl sok felsorolás. Nekem ez inkább megakasztotta a történetet.

4 hozzászólás
>!
bagie P
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Kedves történet az alvásról. Nekem tetszett…tegnap este ezzel altattam magam :)
Sárkányfi szerintem nagyon cukira lett megrajzolva – tetszett.

>!
tshehip
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Sajnos mostanában nagyon-nagyon kevés időm van olvasni, de a mesék szerencsére megmaradtak nekem és ha ilyen aranyos történetet olvasok, kevésbé van hiányérzetem.
Természetesen úgy csillagoztam, hogy figyelembe vettem, kiknek is szól a mese, de felnőttként sem untam a szépen megfogalmazott, kerek -de gyerekeknek is érthető- mondatokat.

Berg Judit Lengemeséinél figyeltem fel a szereplők latin eredetű neveire, ezt a névadó eljárást Sárkányfi történeténél is nagyon jó dolognak tartom, miért ne lehetne valami tudományos megalapozottságú, csak mert kicsiknek szól?

Maga a történet egyszerű de szépen kikerekített, sárkányunkat erdei sétáján kísérve bizony rajtam is kezdett eluralkodni az álmosság, működött az ásítás reflex is és az utolsó oldal meditációs gyakorlathoz hasonlító leírását olvasva úgy elernyedtek a tagjaim, hogy biztosan sokkal könnyebben megy majd az elalvás!

Az első mesekönyv amit leendő gyerekünknek vettem, biztos vagyok benne, hogy a gyakorlatban is be fog válni! :)

>!
Sicc P
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Nagyon aranyos kis altató mese!:) Egyszerű, de mégsem értékelhetetlen, jó a szövege, bírtam a neveket (főleg Aszklépioszt az erdei siklót meg Strixet a szakállas baglyot), és az illusztrációk is cukik. Szóval csak ajánlani tudom!:)

>!
szakriszt
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Nekünk nagyon tetszett, főleg, hogy van két kissárkányunk, aki nem akar aludni este.

>!
ViraMors
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Aranyos altatós mese Sárkányfiról, aki éjszaka is játszana, ezért teljesen fölöslegesnek tartja az alvást. Aranyosak a képek és élvezték a kicsik is, bár egyöntetűen megszavaztuk, hogy hátulról furán néz ki a kissárkány :)

>!
dianna76 P
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Aranyos mese az alvásról, annak szükségességéről. Bizony gyakran előforduló probléma, hogy nem akar lefeküdni a gyermek, mert egyszerűen fél, hogy az alvással lemarad valamiről. Sárkányfi történetén keresztül kiderül, hogy éjszaka semmi különleges nem történik, hiszen mások is alszanak. Na jó, azért akadnak kivételek. Esti mesének kiváló olvasmány, és persze stílszerű. Az illusztrációk nem túl extrák, de kedvesek voltak. A címlapon fél szemmel leselkedő sárkány kölyök nagyon cuki.

>!
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033080 · Illusztrálta: Korsós Szabina
>!
Baba082
Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni

Kedves rajzok, aranyos kis történet egy átlagos kis sárkány lurkóról, aki nem akar aludni, ezért másokat nyaggat, hogy játszanak vele. Minket megnyert magának ez a könyv!


Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Csukás István: Sün Balázs
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Csukás István: Pom Pom meséi
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki