A ​disznót'Ortól a Bocuse d'Orig! 0 csillagozás

Bíró Lajos – Lieberman Klára: A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig!

Ez ​a könyv azért készült, hogy Bíró Lajos, azaz „Lali, a chef” pályafutásának eddigi korszakain keresztül, az ő „szemüvegén át” kicsit megmutassa, összegezze a magyar vendéglátás és ételkészítés fejlődését, változását, a hatvanas évektől egészen napjainkig.
Ez a könyv sok szempontból profiknak, sok szempontból lelkes, amatőr hobbiszakácsoknak szól.
Ez a könyv azoknak készült, akik szívesen kerülnének tisztába azzal a – bátran történelminek nevezhető – folyamattal, ahonnan és ahová eljutott a magyar vendéglátás és éttermi főzőtudomány oda, ahol ma tart. Azoknak, akik mindezt a tűzhely mellett, a gyakorlatban, divatos szóval „interaktívan” is örömmel lekövetnék. De ha fotelban ülve, akkor sem fognak unatkozni…
Ez a könyv megpróbálja összefoglalni – a Bíró Lajostól megszokott, kicsit sem szokványos stílusban – 67 ismert, kedvenc klasszikus fogásunkon és ezek 125 variációján keresztül azt, hogy milyen irányba mozdult és mozdulhat tovább az ízek megőrzése: legalábbis… (tovább)

>!
T. Bálint, 2019
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155698026

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Csörgő Anikó: Főzzetek velünk!