A ​Túlvilági Nap 1 csillagozás

(Egy hiteles Isten-kép felé)
Bíró Lajos: A Túlvilági Nap

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Debrecen, 2014
54 oldal · puhatáblás · ISBN: 9798095871063

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

abraxa>!

A fehér gyász a fényvilágba távozást jelenti, a halottak lakodalmi (fehér) öltözete pedig azt a hitet, hogy Isten országában menyegző várja a megboldogultakat.

11. oldal

Bíró Lajos: A Túlvilági Nap (Egy hiteles Isten-kép felé)

abraxa>!

A halálélményben átélt látomások Napja már nem az anyagi, hanem a szellemi világé: túlvilági Nap, melynek melegsége szeretet és nem csupán hő, a fénye pedig tudást és emlékezést hordoz, nem csupán világít.

17. oldal

Bíró Lajos: A Túlvilági Nap (Egy hiteles Isten-kép felé)

abraxa>!

A modern ember a sötétség foglyává lett, így a legmegválthatatlanabb lénnyé vált. A legnagyobb szüksége lenne a beavatásra, de e misztériumoknak már nyomuk sincs a Földön. Ráadásul a modern ember beavathatatlan (László András véleménye szerint.)
A beavatás extázisa téríthetné az embert magához ájultságából. Aki magánál van, az természetes, felszabadult ember, jóindulatú, segítőkész, szeretni képes, szenvedélye az igazságkeresés, szereti a humort, az erotikát, és a nyugodt szemlélődést. Ő a Hamvas Béla által sokat emlegetett „normális ember”, akinek tág Énjébe belefér a végtelen és minden érző lény.

38. oldal

Bíró Lajos: A Túlvilági Nap (Egy hiteles Isten-kép felé)

1 hozzászólás
abraxa>!

Az ótestamentumi vérszomjas „vulkán-démon” (Jehova vagy Jahve) rémképe mindmáig óriási befolyással van a zsidókeresztények millióira. Joggal írja Graham Hancock, hogy „az az isten, akit a mai keresztények imádnak a templomokban, még mindig Jehova”. Julianus császár .… igazságos ítéletet mondott Jehováról: „De mire tanítja a zsidókat istenük követése? Arra tanítja, hogy a dühnek, kegyetlenségnek, a gyűlöletnek, a féltékenységnek hódoljanak.”

Függelék:
1. : Freud, Sigmund: Mózes. Bp. 1987. , 54-55.o.: „Jahve bizonyára vulkánisten volt… vérszomjas démon lehetett, aki éjszaka járkált a világban, és a napvilágot kerülte.”

5. oldal + 49. oldal

Bíró Lajos: A Túlvilági Nap (Egy hiteles Isten-kép felé)

abraxa>!

A magyar ősvallás Isten-képe elsősorban a nyelvünkbe rejtett bölcsességből/metafizikából rajzolódik ki. Nyelvünk ősi fogalma az egy (v. ügy, igy = üdv, szent) akkádul istenu (=1), az ég-hez áll a legközelebb, ami nem csak égboltot, de lángolást is jelent.
Az ég a végső ok (= "értelem") a legősibb, sőt maga az őseredet (~ük, ~agg), amivel szemben a földi alacsonyabb rendű, vagyis az éginek a visszája.

9. oldal

Bíró Lajos: A Túlvilági Nap (Egy hiteles Isten-kép felé)

2 hozzászólás
abraxa>!

„Új Istenre van szükségünk.” … „…az az Isten, akiben hisztek, nem valódi. Ez az Isten csak egy kitalált Isten… semmi köze sincsen a Végső Valósághoz.”

39. oldal

Bíró Lajos: A Túlvilági Nap (Egy hiteles Isten-kép felé)


Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth Róbert – Murányi Tibor (szerk.): Láthatatlan rezgéseim tánca minden
Kozma Szilárd: Beavatás a misztikába / A féltékenység metafizikája
Thomas Sanglor: Az Őrzők hagyatéka
Lőrincz Gabriella (szerk.): Világokon át
Carlos Castaneda: A végtelen aktív oldala
Jane Roberts: Az „ismeretlen” valóság 1.
Berta Tibor: Az időkód
Alice A. Bailey: Értekezés A Fehér Mágiáról
Gangaji: A szabadság folyója
Bhikkhu Bodhi: A létesülés gyökere – Mulapariyaya Sutta