Akvarisztika ​kezdőknek 11 csillagozás

Bíró József: Akvarisztika kezdőknek

Egy ​szépen, szakszerűen beüzemelt, hozzáértően gondozott akvárium igazi ékszere a lakásnak. Minden akvarista megtapasztalja azonban, hogy a növényes akvarisztika bizony némi elméleti felkészültséget és rengeteg tapasztalatot kívánó hobbi. A magyar könyvpiac egyik nagy hiánya volt egy átfogó, naprakész, friss, gyakorlati szempontú, rendszerezett akvarisztikai kézikönyv, amely a kezdőt is átsegíti minden nehézségen, ugyanakkor a haladó akvaristának is hasznos információt tartalmazhat.
A szerző a Low Tech Akvakertész Közösség alapítója és vezetője, hazánk egyik legismertebb akvaristája, aki már eddig is rendszeresen és szívesen segített akvaristatársainak a krízisek kezelésében, az akváriumi növénygondozás alapvető biokémiai összefüggéseinek megismerésében és a gyakorlati fogások elsajátításában. Az Akvarisztika kezdőknek című, gazdagon illusztrált kézikönyv minden akvarista bibliája, amely az akvárium tervezésétől a megfelelő fajok kiválasztásán át egészen a növényes… (tovább)

Athenaeum, Budapest, 2022
Athenaeum, Budapest, 2020
Athenaeum, Budapest, 2020
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632939421

Szilvia_B P>!
Bíró József: Akvarisztika kezdőknek

Nagyon hasznos, nagyon összeszedett könyv, kezdő akvaristák kötelező olvasmánya. Nyilván a növényeken van a hangsúly, véleményem szerint az akvarisztika itt kezdődik, nem azzal hogy műnövényekkel és kavicsokkal telepakolom az akváriumot aztán zuttyantom is bele a halakat. Mindenkinek így kellene elkezdenie, és ehhez ez a könyv remek alapot ad.
Fél csillagot a képek minősége miatt vontam le.
Mindenképp ajánlom mindenkinek aki most indítaná az akváriumát.

Freedom16>!

Nagyon szuper könyv!
Én kezdőknek nagyon is ajánlom, ugyanis sok csalódástól kímélheti meg az embert.
Egy évvel ez előtt, amikor jött a bekattanás, hogy szeretnék egy halat, jó lett volna, ha valaki fel is világosít, hogy a hal egészsége teljesen az akvárium minőségétől függ. Sajnos így az első halam meg is halt, de nem adtam fel, és elhatároztam hogy a következő halamnak tökéletes helye lesz. Mivel sajnos a díszállat kereskedésekben az eladókkal sem volt szerencsém, hiszen sokuk szinte semmit nem tud az akvarisztikáról, illetve különböző fórumokon, ha kérdeznél, és kb semmit nem értesz az egészhez, csak hülyének néznek, ez a könyv nagy megoldás lehet kezdők számára is!

Humai_Zsolt>!
Bíró József: Akvarisztika kezdőknek

Ha csak egy könyvet olvasol el a témában akkor ez legyen az. Jó lett volna, ha előbb a kezembe kerül, spóroltam volna a benne lévő jó tanácsok által. Pár hetes kiadvány ezért ez lehetetlen lett volna. Hiánypótló könyv.

W_L I>!

Figyelmeztetes!

Mint azt mar a boritokep is sejtetheti, ez a nagy hangon hianypotlokent beharangozott konyv felrevezeto cime ellenere nem atlagos kezdo akvaristaknak, hanem az akvaristak azon kis retegenek irodott, akik elsosorban az akvariumi novenyekkel, nem halakkal szeretnenek foglalkozni, tehat csak az „akvariumi kerteszkedes” (angolul: aquascaping) a celjuk – szamukra 4,5 csillagot is kierdemel.
A diszhalakrol es egyeb viziallatokrol azonban szinte szo nem esik a konyvben, meg legnepszerubb fajaikat sem mutatja be!
Ezek helyett reszletesen foglalkozik az akvariumi novenyek fajaival, jol leirva azok igenyeit, de meg azokat is tobbnyire rossz, nehezen felismerheto fotokon mutatja be (a targyalt novenyt sok masik faj kozott mutatja kicsi kepen). Szinten aprolekosan, a kezdok szintjet messze meghaladva foglalkozik a vizkemiaval es az akvarisztika technikai hatterevel.
A valosag azonban az, hogy a kezdok jo resze elsosorban diszhalakat szeretne tartani, a novenyek masodlagosak szamukra, es tobbseguk aligha fog mindjart egy meregdraga, hi-tech akvariumot berendezni profi szinten. Az ilyen kezdo akvaristak szamara ez a konyv gyakorlatilag teljesen haszontalan, es ok szinte barmely mas, az akvarisztikarol az elmult evtizedekben kiadott konyvvel jobban jarnak – van mibol valogatni: