Háztartási ​túlélőkönyv 7 csillagozás

Birgit Schilling – Bianka Bleier: Háztartási túlélőkönyv

Van élet a házimunkán túl?!
Ha úgy érzi, hogy az otthoni teendőknek soha nincs vége, nem tud megbirkózni a bevásárlással, a főzéssel, a takarítással, a mosással, és mindent egyedül kell csinálnia, akkor ez a könyv Önnek szól! Rengeteg tippet, ötletet, tanácsot kaphat, hogyan tudja minimális ráfordítással tisztességesen elvégezni a házimunka javát, hogyan tűzzön ki megvalósítható célokat, és hogyan bízza a családtagokra az otthoni feladatokat.
Ha nem a házimunkába akarja fektetni összes energiáját, és szabadidőt is szeretne más tevékenységek számára, akkor válasszon egyszerű, hatékony megoldásokat, hogy azután olyan tevékenységeknek szentelhesse magát, amelyeket fontosnak tart és élvez!

>!
Harmat, Budapest, 2012
134 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632881287 · Fordította: Herbert Dóra, Sáli Erika, Sebők Viola

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
deardurr
Birgit Schilling – Bianka Bleier: Háztartási túlélőkönyv

Nagyon tetszett a stílus és a hasznos információk emésztést nem zavaró, könnyed egyvelege.
Persze ha azt vesszük, én még nem vagyok teljes egészében háziasszony, de szeretnék nagyon hamarosan az lenni és szeretném nem úgy csinálni, ahogy itthon láttam. Itthon nagyon fárasztónak és sokszor tényleg sziszifuszi munkának látszik, és a könyv rá is mutatott egy-két megoldható okozóra. Ezeket a „hibákat” én is örököltem; például én is szeretek felhalmozni apróságokat és mindenféle emléket, képeslapokat, leveleket. Egy nagyon hasznos tanács is megragadt bennem az újságokkal kapcsolatban: ha valamit 3 hónap után se tudok elolvasni, akkor azt azon túl se fogok… Szívfájdító, de igaz.
A mosással, takarítással nagyjából mi is ugyanígy végzünk, de a főzést még akkor se tudnám így csinálni (előre lefagyasztani egy hónapi kaját), ha egészséges lenne mindenki a családban, ill. a miénkben az lesz (remélhetőleg sokáig). Bár ez is nevelés és megszokás kérdése, de számomra fontos és fontos lesz, hogy ne fagyasztott dolgokat melegítsek fel, hanem előtte egy-két nappal én készítsem el. Ebből valahogy nem tudok engedni. Aztán élesben már, ki tudja…

7 hozzászólás
>!
graphoman ISMP
Birgit Schilling – Bianka Bleier: Háztartási túlélőkönyv

Jó könyv, a megközelítése tetszik különösen, a konkrét tippekből nyilván nem mindent tudnék vagy szeretnék átvenni. És visszaköszöntek a nonprofit ismereteim-tapasztalataim, az jólesett.

2 hozzászólás
>!
Papírtigris
Birgit Schilling – Bianka Bleier: Háztartási túlélőkönyv

Szerintem ez egy klassz könyv, nem bántam meg, hogy megvettem. :) Számomra egészen újszerű meglátások vannak benne az idegőrlő házimunkáról, kedves, jól megválogatott idézetekkel, a lényegre irányítva a figyelmet.

>!
piccola P
Birgit Schilling – Bianka Bleier: Háztartási túlélőkönyv

A szemlélete tetszik, miszerint mondjunk le a tökéletességről (vagy fogadjuk el, hogy iszonyatos erőfeszítést igényel), könnyítsük meg a saját dolgunkat, és igyekezzünk hatékony és gyors megoldásokat keresni – viszont a konkrét ötletek jó része inkább csak olyan nagyobb családi háztartásokban működik, ahol nem gond a hely (mosókonyha, fagyasztóláda…) és a pénz. Szóval elsősorban kertvárosi háziasszonyoknak ajánlom :D


Népszerű idézetek

>!
Papírtigris

Hallom, amint hirtelen azt mondom magamnak: Majd, ha az élet nyugodtabbá válik! De régesrég meg kellett volna tanulnom, hogy az élet sosem marad elég ideig nyugodt. Ha bármit is el akarok érni, azt ebben a nyugtalan életben kell elérnem.

32. oldal, Időbeosztás (Harmat, 2012)

>!
deardurr

A gondolattérkép rajzolásakor szó szerint egy kép áll össze a papíron az előttünk álló feladatokról. Középre írhatjuk például a délelőttöt, melyet minél hatékonyabban szeretnénk eltölteni, a nagybevásárlást, amit logikusan kell megtervezni, vagy a családi ünnepet, aminek a megszervezésében családtagok és barátok segítenek. A papíron így „madártávlatból” egy nagy, áttekinthető „fa” rajzolódik ki, ahol egy vastag „törzsből” (az alapfeladatból) nőnek ki az „ágak” (a fő feladatkörök). Ezek az ágak azután szükség esetén még kisebb ágacskákra bomlanak, de mindig egyértelmű marad, hogy ezek melyik főághoz tartoznak.

51. oldal, Harmadik fejezet, Időbeosztás


Hasonló könyvek címkék alapján

Gretchen Rubin: Boldogságterv
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek
Derek Fagerstrom – Lauren Smith: Mit hogyan
Nyíri Zsuzsanna: Háztartásunk kémiája
Jeff Campbell: Puccparádé
Szabó Márta: 1111 ötlet háziasszonyoknak és férjeknek
Varga Éva (szerk.): Hétköznapi kalauz
Nagy Réka: Ökobaba