March ​of the Wooden Soldiers (Fables 4.) 15 csillagozás

Bill Willingham: Fables 4. – March of the Wooden Soldiers

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bill Willingham's runaway hit series FABLES continues its success in this fourth trade paperback, collecting issues #19-21 and #23-27 (issue #22 will appear in a future collection) and featuring the rise of a new threat to Fabletown. Also included is the Prestige Format Special Fables: The Last Castle. When Little Red Riding Hood suddenly walks through the gate between this world and the lost Fable Homelands, she's welcomed as a miraculous survivor by nearly everyone – everyone except her old nemesis, Bigby Wolf, who smells spying and subversion more than survival. But will he be able to prove his case before disaster strikes? And how will it all affect Prince Charming's upstart campaign to become the new mayor of Fabletown?

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Vertigo, 2004
240 oldal · ISBN: 9781401202224 · Illusztrálta: Mark Buckingham

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ujhelyiz P>!
Bill Willingham: Fables 4. – March of the Wooden Soldiers

Az előző kötet nagyjából földhözragadt történetvezetése után úgy néz ki, hogy a fő történetszál tényleg beindult: a Fabulák világából az eltűntnek hitt Piroska felbukkan, ugyanakkor rögtön meg is támadják az Ellenség őt üldöző titkos ügynökei. Mindeközben Szőke Herceg megpróbálja megszerezni a Polgármester pozícióját, és Hófehérke meg a Farkas próbálják elrendezni a viszonyukat az előző rész végi nagy meglepetés után.

A történet mostanra egyértelműen a nagyon sötét irányba fordult: az intrika mellett a különböző csaták nagyon részletesen és vizuálisan lettek mutatva, beleértve azt a bizonyos végső helytállást az erődben, ami körül az egész kötet eseményei zajlottak. Emellé bizony kapunk napjaink világában is véres összecsapást, kínzást, és a boszorkányokat sem nehéz gonosznak gondolni.

És bizony Bigby sem az a bizonyos pozitív főhős – ugyan szemlátomást a közös túlélés érdekében, de mindenkit a végtelenségig manipulál. Kifejezetten tetszetős, ahogy erre a különböző karakterek a különböző időpontokban hogyan reagálnak, ez az aspektus önmagában is izgalmas irányba viszi a Fabulák történetét.

Remélem, a folytatásra ez a magas szint megmarad, ugyanis már most is azon a határon egyensúlyoz az egész, ahol nagyon könnyen akár önmaga paródiájává fulladhat, akár a sok erőszakos vagy szexuális töltetű jelenet öncélúvá válhat. De egyelőre a bizalom megvan, várom a következő Grimm (dark) mesét.


Népszerű idézetek

girion>!

– Jack, did you ever heard about the boy who cried wolf?
– Sure, Snow. He lives up on the seventh floor. So what?
– Never mind.


A sorozat következő kötete

Fables sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 1.
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Clockworks
Scott Snyder: American Vampire 3.
Ed Brubaker: Fatale 1. – Death Chases Me
Laurell K. Hamilton: Anita Blake, Vampire Hunter: Guilty Pleasures 2.
Mike Mignola: Hellboy – The Troll Witch and Other Stories
Laurell K. Hamilton: Anita Blake, Vampire Hunter: The Laughing Corpse Book 1 – Animator
Laurell K. Hamilton: Anita Blake, Vampire Hunter: The Laughing Corpse Book 3 – Executioner
Joss Whedon – Brian K. Vaughan: Buffy the Vampire Slayer Season 8 Library Edition 1.
Laurell K. Hamilton – Jessica Ruffner: Anita Blake, Vampire Hunter – Circus of the Damned Book 1 – The Charmer