Animal ​Farm (Fables 2.) 23 csillagozás

Bill Willingham: Fables 2. – Animal Farm

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Collecting FABLES #6-10, the second story arc of the fan-favorite, critically acclaimed VERTIGO series. Travel to upstate New York, where the non-human Fable characters have found refuge on a farm, miles from mankind. But all is not well on the farm — and a conspiracy to free them from the shackles of their perceived imprisonment may lead to a war that could wrest control of the Fables community away from Snow White. Starring Goldilocks and the Three Bears. Plus, a sketchbook section featuring art by Willingham, Buckingham and Jean.

>!
Vertigo, 2003
128 oldal · ISBN: 9781401200770

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ujhelyiz P>!
Bill Willingham: Fables 2. – Animal Farm

A Fabulák története folytatódik, az előző rész nyomozása után most egy kis politikai kalandozás történik, ahogy a farm állatlakói úgy döntenek, hogy megszakítják a kapcsolatot a humanoid vezetőikkel… Hol is hallottuk ezt már? Ja igen, egy Orwell nevű, alig-alig ismert szerző hasonló művében.

És persze a hasonlóságok nyilván a véletlen művei, ugyanis a történet témái kicsit komolytalanul ugyan, de előhozzák az elnyomást és a forradalmat, mint témákat, miközben Hófehérkének Bigby Farkas segítsége nélkül kell megoldania a helyzetet, ugyanis a Fabulák szabályai bonyolultak…

Mindenesetre a komoly szálak közben megfelelő ponton kellő mennyiségű ökörködés is be van rakva (zömmel a városban maradt szereplők cselekedeteiről van szó), ami segít a hangulatot oldani, de a végén segít az ügy elintézésében.

Hozzá kell tenni, hogy aki hozzám hasonlóan a Telltale játékból jöttek ehhez a sorozathoz, spoilertől egyik irányba sem kell tartani, ugyanis szemlátomást teljesen különböző kontinuitásban játszódnak – ami számomra nem gond, mert eddig mindkettő abszolút ígéretesnek tűnik.

Rémálom P>!
Bill Willingham: Fables 2. – Animal Farm

Talán már látom, mi lesz a nagy cselekményvonal (hogy visszafoglalják az otthonukat), de még mindig nem éreztem, hogy nagyon beindulna az a főcselekmény. Persze, megismertük, hogy milyen is a Farmon élni, hogy igenis mennyire elégedetlenek az életükkel ott a mesehőseink. Kellemesen szórakoztat a kötet, azzal nincs gond, imádtam a karaktereket, Rózsa Pirosat egész megszerettem, meg a két civakodó testvért ugye, és a humor sem mellékes, de még mindig túlságosan politikai felhangú nekem ez az egész ahhoz, hogy örök kedvencem legyen, attól még azért öt csillagos.

syil>!
Bill Willingham: Fables 2. – Animal Farm

Az előző kötetben megismertük a városban élő mesehősöket, ebben a kötetben viszont a farmra látogatunk. Itt azok a mesehősök kaptak helyet, akik nem képesek emberi formát ölteni. Ez a kötet kevésbé tetszett, mint az előző, de ez talán annak is betudható, hogy Bigby szerepe elenyésző.


A sorozat következő kötete

Fables sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Clockworks
Neil Gaiman: The Absolute Death
Jamie Delano: Hellblazer – The Devil You Know
Chris Roberson: UVampire
Scott Snyder: American Vampire 5.
Mike Mignola: Hellboy – Strange Places
Kieron Gillen: The Wicked + The Divine 2. – Fandemonium
Ed Brubaker: Fatale 5. – Curse The Demon
Elisabetta Gnone: A Crisis on Both Worlds 3.