Legends ​in Exile (Fables 1.) 25 csillagozás

Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In the same vein as best-selling „fractured-fairy-tales” such as Wicked and Confessions of an Ugly Stepsister is Bill Willingham's runaway hit graphic novel series FABLES. No longer just children's tales, Willingham has created a new world for these beloved fables…one that exists within our own.

When a savage creature known only as the Adversary conquered the fabled lands of legends and fairy tales, all of the infamous inhabitants of folklore were forced into exile. Disguised among the normal citizens of modern-day New York, these magical characters created their own secret society-within an exclusive luxury apartment building on Manhattan's Upper West Side-called Fabletown. But when Snow White's party-girl sister, Rose Red, is apparently murdered, it is up to Bigby, Fabletown's sheriff, and a reformed and pardoned Big Bad Wolf, to determine if the culprit is Bluebeard, Rose's ex-lover and notorious wife killer, or Jack, her current live-in boyfriend and former beanstalk-climber.

>!
Vertigo, 2012
144 oldal · ISBN: 9781401237554
>!
Titan Books, London, 2002
128 oldal · ISBN: 9781840236149

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile

Adtam egy csillagot a rajzolónak, mert Ő rengeteget dolgozott vele, az, hogy nekem pl nem tetszettek a rajzai, az nem az ő hibája, meg egy csillagot az alapötletnek, amiből egyébként jóóóóval többet ki lehetett volna hozni.
Unalmas volt.
Többször félre kellett tennem, hogy ne aludjak el.
A krimi vonal meg… aki már látott vagy olvasott háromnál több krimit, rögtön kitalálhatta, mi fog történni, és mi történt.
A színezésről még annyit, hogy a totál rosszul választott színek kavalkádja.
Szimpatikus szereplő nem volt a könyvben, még csak drukkolni sem lehetett senkinek.
Jaa, igen! A részeket összekötő pasztell-rajzok tetszettek benne a legjobban.

>!
Rémálom
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile

Érdekes kezdet azt meg kell hagyni, és meg is érdemli az öt csillagot. Tetszett az egész alapötlet, hogy a régi mesék főhősei közöttünk élnek. Különösen jó volt látni, hogy nekik sem sikerült „boldogan élni, amíg meg nem haltak”, tekintve, hogy majdnem mindegyik jól ismert királylány vagy elvált a hercegétől vagy épp pártanácsadásra szorulnak. Akadt humor is a könyvben, bár sejtelmem sincs, milyen nagy sztorit fognak ebből kerekíteni, mert csak egy lezárt nyomozás állt a középpontban. Azért jól esett ezt most olvasni, bár nem vette át a vezető helyet a House of Mysterytől és a Books of Magictől. :)

>!
Victorious
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile

A Wolf among us című játék után mindenképp elakartam olvasni.Nem bántam meg,jó kis történet volt. :) Majd a többire is sort kerítek valamikor.

>!
syil
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile

Először egy képregény-reklám magazinban láttam meg egy rövid leírással és azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Engem megfogott, nagyon jól illesztette be a szereplőket a jelenbe. Tetszenek a karakterkidolgozások, s különböző megoldások, pl. a szőke herceg esetében – akkor is, ha a karakterétől falra mászom. A kedvencem mégis Bigby, bár kicsit soká tartott, mire rájöttem, hogyan lett a neve. ;)


A sorozat következő kötete

Fables sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman – P. Craig Russell: The Sandman: The Dream Hunters Graphic Novel
Neil Gaiman – P. Craig Russell: The Graveyard Book Graphic Novel 2.
Alan Moore: Watchmen (angol)
Neil Gaiman: Death – The Deluxe Edition
Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 2.
Christophe Arleston: Ekhö 1. – New York
Paul Tobin – Borys Pugacz-Muaszkiewicz – Karolina Stachyra – Travis Currit: The Witcher 3. – Curse of Crows
Scott Snyder: American Vampire 5.
Grace Ellis: Moonstruck 2. – Some Enchanted Evening
Ben Aaronovitch – Andrew Cartmel – Lee Sullivan: Rivers of London – Detective Stories