2. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Kázmér ​és Huba (Kázmér és Huba 1.) 222 csillagozás

Bill Watterson: Kázmér és Huba

Kázmér, a kis bajkeverő és képzeletében megelevenedő játéktigrise, Huba kalandjait sokan ismerik. Napilapok, magazinok utolsó lapjain gyakran találkozunk a két örök kíváncsiskodóval, most pedig itt vannak nagy adagban, kötetbe rendezve. Végre hosszan elmerülhetünk Kázmér történeteiben és csendben együttérezhetünk a szülőkkel, hiszen Kázmér igazi férfiember módjára állandó küzdelemben áll, hol az alattomosan támadó űrlények, hol maga a szerelem ellen. De melyikünk nem emlékszik a tökfőzelékkel vívott ádáz csatákra? És ki hitte el valaha is, hogy nincsenek szörnyek az ágy alatt? Na ugye! Szóval Kázmért mindannyian ismerjük egy kicsit.

Kalandra fel!

Kázmér és Huba

150 tag · 81 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 7., 22:06 · Bővebben

AniTiger P>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Ez valami eszméletlenül szuper aranyos kis könyvecske! *.* Nem is értem, hogy eddig miért nem olvastam sosem Kázmér és Hubát! A rajzok egyszerűek, de az összes szereplő haláli! Akarok egy megelevenedő játéktigrist. :(

(Az már más, hogy szívem szerint minden terhes barátnőmnek adnék belőle egy kötetet, hogy legyen idejük felkészülni. *gonosz mosoly*)

gybarbii >!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni Kázmér és Huba „története”. Vicces volt és szórakoztató, most pont erre volt szükségem. Kázmér néha az öcsémre, néha saját magamra emlékeztetett, és most úgy érzem, minden tiszteletem anyué (még inkább, mint eddig), hogy két ilyen gyerek mellett nem őrült meg! :)

Lynn>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Egy fárasztó nap után mindig jó pár kockányi csokit enni Kázmér és Hubát olvasni.
Könnyed gyermeknevelési tanácsadónak is fel lehet fogni – a bontakozó kreativitást könnyebb kezelni, ha ez ember a mindennapokban meglátja a beszélő tigrist, Sniff kapitányt, az emberevő szörnyet vagy a kádnyi habos víz mélyén rejtőzködő cápát.

Deziréé>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Emlékszem régen az újságokban mindig először a Kázmér és Huba képregényeket olvastam el, mert leginkább az érdekelt, hisz még gyerek voltam. Nagyon megörültem mikor megláttam, hogy el tudom olvasni az egész képregényt.
Fantasztikus a humora az alkotónak. Nagyon jó képregény.

encus625 P>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Kázmérral és Hubával talán először egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a Metro újságon keresztül. A(z akkor még nem) férjem hívta „Szakirodalomnak” ezt a részt az újságban, Garfield, Kázmér és Huba nélkül nem volt nap. :)
Nem is emlékeztem már rá, hogy milyen viccesek is ezek a képregények. Néha csak felnevettem, ilyenkor a férjem már tudta, hogy megint ezt olvasom. El akartam húzni a könyv olvasását sokáig, mert szerettem volna, ha ezek a napi vidám pillanatok sokáig tartsanak, de azt vettem észre, hogy még egyet, meg még egyet lapozok, aztán hamar vége is lett. De sebaj, vannak még ilyen könyvek, fogunk még találkozni.

Vad Virágok Könyvműhely, Újhartyán, 2007
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638686527 · Fordította: Nikowitz Nóra
Youditta>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Ezeken régen is jókat röhögtem, mindig a gimibe belépve ezért olvastuk a Metro újságot. Jó volt így töményen is kázméréshubázni, néhányon tényleg hangosan kellett röhögnöm.
Kikapcsolódásra, egy mosolygós, nevetős kúrára nagyon alkalmas.

Manni>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Ilyen gyereket… :D Most már tuti, hogy kislányt akarok, nyugodtat, aranyosat… és szörnyen unalmasat. :D
Köszönet @nygaben-nek, amiért feltöltötte nekem ezt a képregényt! :)

Bill Watterson: Kázmér és Huba

Egyértelműen zseniális, és vigyorra fakasztó. A sok hülyeség meg eszembe juttatta, a hasonlóan kaland dús gyermekkoromat, csak nekem nem plüsstigrisem volt, hanem egy nyuszifülű oroszlánom. De ugyanúgy pecáztunk, kihomokoztuk a fikuszt, meg meg is nyírtuk, tutajoztunk, miközben a Mackó Misit http://www.youtube.com/watch… néztük, ahogy a Föld körül a csodakofferjével utazgat és utánoztuk is, no és időnként zsírkrétával rajzoltunk a tapétára. Szóval Kázmérban picit magamra ismertem, bár én űrlényekkel nem találkoztam akkoriban. Kell mondanom, hogy jöhet a többi?;)

tonks >!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Mikor a zsenialitás egyszerű fekete-fehér képregény csíkokon jelenik meg – már értem, miért szereti itt annyi mindenki Kázmért és Hubát.
Hirtelen jött meg hozzá a kedvem, de bevallom töredelmesen, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog, aztán pár perc múlva önkéntelenül felkacagtam és aztán még vagy százszor. Vicces, aranyos, kalandos, sokszor magamra ismertem. Szerencsére azért már felnőttem, bár a kezem azóta se merem lelógatni az ágyról, nehogy bekapja valami.

Trudiz>!
Bill Watterson: Kázmér és Huba

Ez szenzációs! Idézhetném az egykori kollégám és a jelenlegi szomszédom véleményét erről a történetről. És idézem is. Osztozom a megítélésében! Igen, valami szenzáció ez a kötet! :) Humoros, ötletes, és az életből merített. Ezek az elmélkedések annyira frenetikusan kiválóak. Imádom mostantól én is! :)
Jöhet a következő! :)

Algernon P>!

[Kázmér] – Vannak szörnyek az ágyam alatt?
[szörnyek az ágy alól] – Dehogy! ÁÁÁÁ! Egy sincs!
[Kázmér] – Ezer szerencséjük! Másképp kénytelen lettem volna összeégetni őket a lángszórómmal.
[Huba] – Nem is tudtam, hogy van lángszóród.
[Kázmér] – Ha ők hazudnak, én is hazudok.

krlany I>!

Kázmér: Hát ez az okádék micsoda?
Apu: Kóstold meg, nagyon finom!
Kázmér: Igen? És mi van, ha mégsem ízlik, mi?
Apu: Akkor edzi a jellemedet.
Kázmér: Megnyugtató, hogy csak jól jöhetek ki a dologból.

Valcsa>!

Kázmér: – Te tudod, honnan jönnek a gyerekek?
Huba: – Nem.
Kázmér: – Honnan lehetne megtudni?
Huba: – Várj, megnézem a pólódat!……… Te például Tajvanról jöttél.

krlany I>!

Kázmér – Huba, szerinted mi történik velünk, miután meghalunk?
Huba – Csinos pipiknek fogunk szaxofonozni egy New Orleans-i bárban.
Kázmér – Szóval hiszel a mennyországban?
Huba – Nevezd, ahogy akarod…

Morn>!

[Kázmér] – Huba, segíts! Mi az a magánhangzó?
[Huba] – Olyan hangzó, ami nincs állami tulajdonban.
[Kázmér} – Remélem, legalább az eredetiséget díjazzák.

Kapcsolódó szócikkek: eredetiség
Valcsa>!

( Kázmér a kádban, Anya csavargatja a vízcsapokat. )
[Kázmér]: – Túl hideg a víz! … Most meg túl meleg. …. Már megint hideg. … Most meg túl mély.

Morn>!

[Kázmér] – Milyen érzés, ha az ember szerelmes?
[Huba] – Hát… amint meglátod a szerelmedet…
– Igen?
– … a szíved leesik a gyomrodba, szétnyomja a zsigereket… az így kiszorított nedvességtől izzadni kezdesz… és a víz kivágja az agyad biztosítékait, amitől aztán teljesen kótyagos leszel. Végül kisül az agyad, elernyednek a rágóizmaid, és amíg a nagy ő odébb nem megy, csak állsz, és makogsz, mint a hülye.
Ez a szerelem?
– Orvosilag, igen.
– Nahát! Nekem volt már ilyen, de azt hittem, napszúrást kaptam.

Natasha>!

[Kázmér] – Viszel a városba kocsival?
[Anya] – Miért vinnélek be? Hétágra süt a nap! Mit gondolsz, miért van az embernek lába?
– Hogy nyomja a gázpedált!

Natasha>!

[Kázmér] – Dolgozni mész, Apu? Szegény! Én bezzeg itthon maradok, és egész nap azt csinálok, amit akarok… Na, menj csak, húzd az igát, mert Anyuval csak úgy szórjuk a pénzt!
Segítek neki, hogy jobban értékelje a hétvégéket.

krlany I>!

Huba – Már megint eltévedtünk.
Kázmér – Soha! Mi, hős felfedezők, nem ismerjük azt a szót, hogy „eltévedni”!
Huba – És azt, hogy „Anyu”?
Anyuuuuu!

Kázmér és Huba sorozat · Összehasonlítás