Lázadás ((Alternatív) Stargate 1.) 19 csillagozás

Bill McCay: Lázadás

Ré halálával az Abydos népe felszabadult. Azonban hamarosan rá kell jönniük, hogy új barátaik kihasználják őket. Az amerikai hadsereg felismeri a bolygón található érc hihetetlen jelentőségét, és megállapodást köt egy bányatársasággal a kitermelésére. A társaság emberei azonban még Ré munkafelügyelőinél is kegyetlenebb körülmények között dolgoztatják a bányákban az Abydosiakat… Eközben Ré birodalmának távoli részén hatalmi harc folyik a hadurak között. Thot, Ré legfőbb írnoka életre kelti Hathort, a macskafejű istennőt, aki nyolcezer éve nyugszik egy föld alatti sírkamrában. Hathor, miután megtöri a hadurak hatalmát, egy gigantikus méretű csatahajón elindul, hogy megtudja, mi történt a napistennel…

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Lap-ics, Debrecen, 1997
314 oldal · ISBN: 9634342469 · Fordította: Szegi György

Enciklopédia 2


Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Hippoforaccus
Bill McCay: Lázadás

A sorozat rajongójaként (ami később készült mint ez) rettenetesen furcsának tűnik, de abban is vannak párhuzamos valóságok, így ezt is be lehet tudni egy ilyennek…
Sajnos a felvezetés része nagyon hosszúra nyúlik. Majdnem a köny feléig, ami nem is lenne nagy baj, de nem is történik benne igazából semmi lényeges.
A második fele már jobb, a vége pedig egyenesen jónak mondható. Kíváncsi vagyok, mit tudnak kihozni a függővégből a következő részben…

>!
kemiviki
Bill McCay: Lázadás

Ha valaki belekezd akkor teljesen vonatkoztasson el a sorozattól, mert ez a könyv teljesen más élményt nyújt.
A karaktereket eléggé megváltoztatták, és a történet is nagyon más irányba indul el.
Jó volt az ellenség gondolatmenetével, érzéseivel, vágyaival is megismerkedni, és nagyon nagy pozitívum számomra, hogy az ő szemszögükből is olvashattuk a történetet.
Egyetlen egy dolog miatt volt hiányérzetem, az pedig Sam hiánya miatt.
Egy kevésbé pörgős, mégis kellemes könyv. Alig várom, hogy folytathassam a történetet:)

>!
Noro 
Bill McCay: Lázadás

Nem sűrűn szoktam ilyet mondani, de most muszáj: a Stargate tévés folytatása egy nagyságrenddel jobb, mint regény-folytatása. (A kettőnek egyébként semmi köze egymáshoz, teljesen más irányba viszik tovább a mozifilm világát.) Nagyon felszínes, semmitmondó ponyva, ami egyedül az akció-jelenetekben tud jeleskedni. A magyar kiadó pedig sosem volt híres a precíz szerkesztői és tördelői tevékenységéről.

Ha valaki mégis végigolvasná, jó ha tudja, hogy ez a sorozat pontosan öt részes, amiből magyarul pontosan négy jelent meg. Ha az angol gondot jelent, fejezd be a harmadiknál, mert az egy korrekt lezárás, a negyedik ellenben új sztoriba kezd.

>!
vöri P
Bill McCay: Lázadás

Nem számítottam nagy irodalmi műre, még csak különösképp kimódolt sci-fire sem, egyedül arra, hogy a filmből megismert és megszeretett szereplőkkel élhessek át új kalandokat – erre a célra tökéletesen megfelel a könyv. Tetszik benne, hogy kicsit közelebb hozza az „idegeneket” is, többet lehet látni az ő gondolatmenetükből. Mindenképp érdekes a különböző hatalmi érdekek egymásnak feszülése is – legyenek azok az emberi, vagy az idegen oldalról. Jöhet is a folytatás! :)

>!
Magos_Roland_Rahl
Bill McCay: Lázadás

Nos leszámítva néhány bugyuta/bárgyú/gagyi mini részt egy egészen érdekes kis könyv! Csillagkapu rajongóknak szinte kötelező (legalábbis azoknak akik képesek elvonatkoztatni a sorozattól ugyanis ez a rész éppen ezért jó!) Érdekes alternatívát ad, hogy milyen lenne egy jobban a filmre hajazó folytatás. Talán ez a sorozat sokkal reálisabb (néha túlságosan is). Az érdekes „másik” történet vonal miatt mindenképp megérte a könyv a vételt és kiolvasását! Legjobban a Tuaton játszódó részek tetszettek és a visszatekintések! :)


Népszerű idézetek

>!
Eliries P

Hathor egy pillanatra megdermedt, és olyan sápadttá vált, mint az előtte álló személy.

>!
kemiviki

Az ittenieknek annyi esélyt sem ad, mint Godzilla Bambinak.

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Godzilla
1 hozzászólás
>!
kemiviki

– De vajon mit fognak tenni, ha Ré emberei mégis eljönnek ide…?
O’Neil vállat vont.
– Remélem, nem tojják össze magukat, és számíthatunk rájuk!

>!
kemiviki

Az ezredes legnagyobb meglepetésére Daniel is helyet foglalt a hátsó ülésen.
O’Neil csodálkozó arccal nézett rá, Daniel pedig vigyorogva nézett vissza.
– Azt hiszem, én is éppen olyan bolond vagyok, mint maguk – mondta. – Én sem mehetek tanítani, miközben mások meghalnak odakinn.

>!
kemiviki

A tábla hirtelen átlátszóvá vált, és Daniel farkasszemet nézett egy Hórusz-testőrrel, aki legalább annyira meglepettnek látszott, mint ő.

>!
kemiviki

– Egy működőképes csillaghajó? – kérdezte.
– Pillanatnyilag nem működik – ismerte be O’Neil. – A javítása legalábbis meghaladja egy archeológus és néhány tengerészgyalogos műszaki tudását. Ám ön bizonyára össze tudna állítani egy kutatócsoportot, akik boldogulnának vele. – Hagyta, hogy a hangja némi izgalomról árulkodjon. – Gondolja el, uram, mennyit profitálhatna belőle a tudomány…! Az egyik fedélzet tele van sértetlen állapotban lévő antigravitációs vadászrepülőkkel. Vagy ott a komputerrendszer és a hihetetlen információmennyiség az adattárolókban…

>!
kemiviki

– Daniel? Őt annyira lefoglalja a házasélet és a hieroglifák megfejtése, hogy eszébe se jutna ilyesmi.


A sorozat következő kötete

(Alternatív) Stargate sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Tiamat dühe
Frank Herbert: Frank Herbert teljes science fiction univerzuma 1.
Arthur C. Clarke: 2001 – Űrodisszeia
Roland Emmerich – Dean Devlin: Stargate – Csillagkapu
John Scalzi: Vének háborúja
Orson Scott Card: Az elme gyermekei
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
David Guymer: Dorn utolsó fia
Dan Abnett: Kétfejű Sas
Stephen King: A Setét Torony – A harcos