Tékasztorik ​és egyéb vikuságok 131 csillagozás

Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Bihari ​Viktória humorista, blogger és internetes szökevény. Nem szereti a címkéket, főleg a bloggert és a humoristát nem, szereti viszont a szórakoztató irodalmat és a jól átsütött sertésoldalast. A szerző nem nyert proccos díjakat, nem tanult külföldön, és nem is a férje farvizén ért el sikereket ha a sok-sok lájkot sikernek lehet nevezni.
A könyv, amit a kezedben tartasz, nem regény, nincsenek benne hatalmas életbölcsességek, sem szerelmi szál, bőgés vagy dráma. Van benne egy videotékás csaj, számos elmebeteg, piálás, némi párkapcsolati mizéria, sok káromkodás, politikai inkorrektség, az évezred legjobb arca, Fater, lúzerkedés, menősködés, szex és annak hűlt helye, és annyi hülye szitu, hogy el sem hiszed.
A könyvet leginkább az amolyan litera-gasztronómiai disznósajt kedvelőinek ajánljuk, akik szeretnek minden tálba belekóstolni, nem bánják, ha zsíros lesz a kezük, és úgy általában nem veszik komolyan az életet, cserébe az élet sem veszi őket komolyan.

Fater… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia

>!
Libri, Budapest, 2017
326 oldal · ISBN: 9789633109472
>!
Libri, Budapest, 2017
326 oldal · ISBN: 9789633106013

Enciklopédia 2


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Bihari Viktóriáról a moly.hu-n hallottam először, aztán megkerestem a blogját, megtetszett a stílusa, még akkor is, ha nagyon távol áll az enyémtől, vagy lehet, hogy éppen ezért, nagyon-nagyon jókat nevettem az éjszaka közepén egy-két blogbejegyzésén. Ekkor döntöttem el, hogy elolvasom a könyvét is.

Jó döntés volt, remek kikapcsolódás a könyv, garantált nevetgéléssel és nagy felismerésekkel.

Ironikus, szarkasztikus humorral, nagy adag, irigylésre méltó vagánysággal, akár még önbizalmat is meríthetünk Viku történeteiből. Nekem néha szünetet kellett tartanom a könyvben, mégpedig azért, mert annyira tömény és sok volt a humor, hogy ahhoz, hogy mindenen nevetni tudjak, le kellett lassítanom.

Egy nagyon dinamikus, nagyon jókedvű, nagyon könnyed könyv volt, örülök, hogy elolvastam, még akkor is, ha Viku szabadszájúsága tőlem távol áll. Imádtam, mennyire tudott nevetni önmagán is, és persze nevettem másokon is. Mindannyiunkban ott van a kisördög, na.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/05/bihari-viktoria-te…

2 hozzászólás
gabiica P>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Régóta nyomon követem már Viku munkásságát, végigolvastam az összes Tékasztori posztot, és jókat derültem rajtuk. Bevallom, sokkal jobban szerettem a régi történeteit, mint a mostaniakat, azok teljesen kikapcsoltak, nem egyszer sírva nevettem. Nagyon jól ír. Néha kicsit vulgáris, de legtöbbször éppen így tudjuk teljesen elképzelni a szituációt, sokkal mindennapibbnak hat – legalábbis nekem.
Nagyon jó volt olvasni a könyvet. Számomra már ismert „bejegyzések” is belekerültek, ezeket jó volt újraolvasni, de volt olyan, ami teljesen új volt, hiszen az elmúlt időszakban nem mindig olvastam el alaposan a bejegyzéseit.
Humoros, felderítő sztorik, amik segítenek kiszakadni a mindennapi körforgásból. Megnevettet néhol az esetlenségével, néhol fanyar humorával és szarkazmusával, ami becsülendő. Imádtam.

Deziréé>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Ilyen mulatságos könyvet már rég olvastam, volt, hogy olyan hangosan nevettem, hogy mindenki engem nézett a buszon. :D Haha, én meg csak nevettem magamban.
Ilyen dumát… te jó ég. Nagyon tetszett a könyv, csak áradozni tudok mennyire vicces az írónő.
Kellemes kikapcsolódást nyújtott egy szép napos hétvégére.

GytAnett>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Régen nagyon sokat olvastam a Tékasztorik blogot, igazi felüdülés volt, garantáltan sírva vihogtam. :) Így nem túl meglepő, hogy nagyon érdekelt a könyv, és voltam annyira szerencsés, hogy a könyvtárban járva az újdonságok polcáról kacsintott rám. :)
Rettentő gyorsan lehetett vele haladni, bánom is, hogy ilyen gyorsan a végére értem.
Azt hiszem, ezt nem szabadott volna ennyire egyben olvasni, mert egy kicsit megcsömörlöttem vele. Talán. A lényeg, hogy a sokadik történet, már abszolút nem tudott belőlem olyan reakciót kicsalni, mint az elsők.
Az meg egyáltalán nem volt probléma, hogy voltak sztorik, amiket a blogról már ismertem, még mindig viccesek. :D
Egy-két szösszenet sírva röhögős volt, főleg az első harmadban, a Vegyesvágottban. Édzsri sztárz. Brutális. :D
A fateros történeteket is nagyon szeretem. Megfelelően kiszínezett mai valóság, amit Viku Fateron keresztül bemutat. Tény, hogy teli van káromkodással, de a világ is. Legalábbis a környékemen tuti.
Az utolsó résszel, Az igazi nővel azt éreztem, hogy nem tudok mit kezdeni. Ez a társkeresős vonal nekem egy kicsit meredek. Félreértés ne essék, nem ezekkel a portálokkal van gondom, abszolút helyénvaló a jelenlétük, de ezek a történeteket kicsit sokkolóak voltak. Nagyon reménykedem benne, hogy nem ilyenek az emberek, akiket itt láthattunk.
Összességében tetszett. Sajnos véletlen volt időm, és egyben be tudtam falni (az utolsó 30 oldal híján), ez hiba volt. Javaslom a későbbi olvasóknak, hogy csak néhány történetet olvassanak el egyszerre, és garantált lesz a jó hangulat. :) Persze csak annak, aki kedveli Bihari Viki stílusát, humorát.

PRicsmond>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Hihetetlenül jó könyv, nekem a film is nagy kedvencem, amit bármikor meg lehet nézni, nos ezt a könyvet pedig bármikor el lehet olvasni, akár többször is, vannak olyan fejezetek amiket többször is elolvastam, és potyogtak a könnyeim a nevetéstől. Nekem főleg a Fateros fejezetek tetszettek nagyon tényleg az évezered arca, de nem nagyobb, mint Viki:D, őszinte, nagyon humoros, talán kicsit vulgáris, de olyan jól írja le a szituációkat, hogy az olvasó teljes mértékben bele tudja képzelni magát.
Bevallom őszintén nagyon sajnáltam, hogy véget ért a könyv, mert nagyon jó kikapcsolódás volt egy munkanap után lefekvés előtt olvasni a sztorikat, hiába éreztem fáradtnak magamat ez mosolyt csalt az arcomra, könnyek csordultak a szememből a nevetéstől meg a röhögéstől, bízom benne, hogy lesznek még újabb Tékasztorik történetek ekkor csokorban tálalva az olvasóknak.

5 hozzászólás
Timcsibaba77>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Nehéz értékelni, mert voltaképp egy nagyon is könnyed, vagány, ami a szívén száján csaj irománya. Mégis nehéz dolgom van úgy érzem, bajban vagyok. Másodszorra is neki kellett fognom az írásnak, itt ott cenzúrázni saját magamat, mert első nekifutásra igazságtalan voltam, meglehet. Vagy inkább cinikus, mert annyira borzasztóan megkapó, és frappáns Bihari Viktória blogja, amit éveken át írt, a bejegyzések, melyet egy nagyszerű ötlettől vezérelve puhatáblásba zsúfolt, hogy kész vagyok. Nem akarok túlkritizálni , meg tudom, vannak az embernek szókimondó alpáribb napjai, de nem vagyok benne biztos, hogy pont egy könyv lesz az erre megfelelő hely, amire ki kell teríteni. Nekem nyers, és kicsit közönséges volt.
Teljes mértékben igaza van, és az életet nem kiszínezve, ahogy kell, tálalta ez a nőszemély. Gratulálni tudok a szókimondásáért, és, hogy az emberi marhaságot ironizálni tudta, humorosan megírni, ami lássuk be….színesebbé teheti a hétköznapokat. Rengeteget röhögtem én is. Hála az egyik molynak, aki írt egy kommentet a kritikám nyomán @SteelCurtain, rádöbbentett, hogy másképp nézzem, értékeljem ezt a sok száz oldalas naplóféleséget.
Együtt tudok érezni, mert kereskedelem berkein belül is dolgoztam, tudom, milyen az emberi hülyeség,…meg minden. Napi szinten kiborítottak engem is a vásárlók…de mindig is tudtam, igyekeztem úrrá lenni a helyzeten. Azon gondolkodtam el, hogy voltaképp én is megírhatnám azt a röpke 6 év élményt a vásárlókkal….egy török cégnél..:)
De nekem ez a könyve bármilyen vicces, és könnyed, csak három csillagot ér. Na itt vagyok bajban, mert nem szépirodalmi mű, de mégis nagyon frappáns, és sok munka fekszik benne, no meg élettapasztalat, öt csillagot kell adjak:) Csak ajánlani tudom másnak is, hogy legalább egyszer szaladjon végig rajta.

4 hozzászólás
Adri93>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Fenomenális könyv volt,hihetetlen stílusa van Vikinek. Rég nevettem már ennyit. Ezután a filmre is kíváncsi vagyok. Remélem olvashatok még tőle :D

icu79 P>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Egyáltalán nem érdekelt a könyv, addig a pillanatig, amíg fel nem fogtam, hogy azért Tékasztorik a címe, mert egy videotékában dolgozó csaj írta. Nos, kérem szépen, megboldogult ifjú koromban én is lehúztam néhány évet egy tékában, tudnék mesélni, néha szoktam is… Szóval emiatt nagyon kíváncsi lettem a könyvre, és így most már a filmre is. A tékás részek nagyon tetszettek, főleg így, hogy nekem is voltak hasonló élményeim. :) A Fateros részeken kifeküdtem, és a társkeresős sztorikban is voltak igazi gyöngyszemek.
Igen, nagyon sok az obszcén kifejezés, káromkodás, de ezekben a szituációkban gyakran nem is lehet másképp reagálni. Ettől eltekintve szerintem nagyon jól fogalmaz az írónő, tetszett a stílusa. Működik még a blogja? :)

sztinus P>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Sokat nevettem. Lehet, hogy beszerzem! Egy helyen volt sok a vulgaritás, de gyorsan túltettem magam rajta.

Niki_>!
Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok

Kb. hat évvel ezelőtt egy ajánlás miatt kezdtem el olvasni a Tékasztorikat, ami akkor még teljesen más volt, mint az a blog, amivé végül 2015-ben vált. Egyből megfogott Viki humoros, könnyed, szókimondó stílusa. Egyedi megmondóembernek tartottam, a bejegyzésein pedig azt éreztem, hogy zsigerből jönnek, nem pedig erőltetettek, műek, mint amilyenek a vége felé lettek, amikor már tétje volt egy-egy bejegyzésének (szóba került a könyvmegjelenés).
Nagyon tetszett annak ellenére, hogy a blogból már ismert bejegyzések köszöntek vissza.
Imádtam Viku szerencsétlenségeit, Fatert meg pláne! Annyira kíváncsi lennék, hogy milyen lehet a valóságban!
Szóval szívből tudom a figyelmetekbe ajánlani a könyvet, ha jókat szeretnétek nevetni. A Tékasztorik biztos, hogy nevetésre gerjeszt majd. :D
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/10/bihari-viktoria-teka…


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Mai levelezés a társkereső oldalon:
»Szia, nem akarom magam fényezni, de 195/24.
»Ejha! Magas vérnyomás alacsony pulzussal?
» Jaj, dehogyis! A magasságom meg a hosszúságom…
» Mármint állva 195 centi vagy, de ha lefekszel, akkor csak 24? Mi vagy te, transzformer?

294. oldal

5 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

»Szia, azt a filmet keresem, amiben a Huki van.
»Tessék?
»Huki, na. Az a neve. Vicces izé, na. Az van benne.
»Őöööööööö
»Mindig azt mondja, hogy iűűűűűű-iűűűűűű, és szőrös.
»Jaaaaaa! Vuki? A Csubakka?
»Aaaaaaz, az, na, Gyűrűk ura.
»A Csubi az a Sztárvórzban van.
»Mindegy nekem, azt a a hukisat kérem.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Csillagok háborúja
Bea_Könyvutca P>!

…Fater megígérte, hogy ezentúl csak gyermekdalok szintjén fog káromkodni a Bajnokok Ligája alatt, így most a „macska rúgja meg ezt a Ferencvárost” és „cickom, cickom, ejjj de kimaradt ez a tizenegyes, ladikom, ladikom” frázisokkal operál verbálisan…

207. oldal

PRicsmond>!

» Fater, te tudod, mi a szerelem?
» Na, mi?
» Amikor összeszorul a szíved, elakad a lélegzeted, elszédülsz és a földbe gyökerezik a lábad, lever a víz, és úgy érzed, most azonnal el fogsz ájulni.
» Hát igen. Ezt 40 alatt szerelemnek hívják, 40 fölött pedig hátsó fali infarktusnak.

1 hozzászólás
_Katie_ P>!

Egy kocsma kerthelyiségében ültünk, kezemben egy üveg búzasörrel, így aztán elméláztam a távolba, és azt mondtam neki:
– Hogy mit szeretnék? Közösen zenét hallgatni, feküdni a paplan
alatt, és zörgős papírból csokit enni. Rohanni hazáig az esőben, és közben azon nevetni, hogy beázott a cipőnk, és a vizes zokninkkal fogunk csatázni otthon.
Étteremben csókolózni, direkt, amikor jön a pincér, és nem hagyni abba egészen addig, amíg zavarba nem jön.
Kiakasztani a szüleidet, hogy lakókocsival világ körüli útra megyünk, akkor is, ha a Balatonig sem jutunk le.
Pattogatott kukoricát dugni a füledbe, miközben ébredezel.
Futni kifulladásig, amíg meg nem fájdul az oldalunk.
Verset szavalni az ablakod alatt, ha megharagudtál rám.
Énekelni neked a fürdőkádban, miközben szakállt formázok az arcodon a habból.
Meglepni a születésnapodon az összes haveroddal, a kedvenc kajáddal, és a végén belenyomni a képedet a csokitortába.
A küszöbödet harapdálni vonyítva, összegörnyedt magzatpózban, amikor már nem akarsz látni.
Kinyitni az összes ajtót, és megmutatni neked a legtitkosabb világomat.
Elmesélni neked az elmúlt éveket, miközben diát vetítek a falra.
Szomorkodni, nevetni, enni, aludni, ölelni, élni, megfázni, szenvedni, unatkozni.
Hajnalban sms-ezni, és egész nap csak egymásra gondolni.
Télen befűteni a kocsidban, és a hátsó ülésen hamburgert enni.
Megfogni a kezed, felugrani a pingpongasztalra, és beleüvölteni a szélbe, hogy szeretlek!
Összekócolni a hajad, és gyógyszert tenni a szádba, amikor lázas vagy.
Megsózni a teádat, és nagyot nevetni, milyen hülye fejet vágsz! Meséket nézni a tévében, és gyerekkori emlékeket idézni.
Ülni a tóparton egy üveg borral, és a világ dolgairól elmélkedni a narancssárgán ropogó tűz mellett.
Nézni egymást hosszú perceken keresztül, hátha meglátjuk a másik szemében a lelkét is.
Kimondani azokat a szavakat, amiket nem lehet.
Csukott szemmel rábökni a térképre, és elmenni messzire!
Felrúgni minden szabályt, polgárt pukkasztani, káromkodni, gúnyolódni és véleményt alkotni.
Tervezni, nosztalgiázni, vágyni, alkotni.
Összebújni szorosan, és dacolni a világgal.
Szeretni azt a kis meleg pamacsot, amit közösen hozunk létre. Ápolni, dédelgetni a kapcsolatunkat, mint rakoncátlan, rossz gyereket.
Az árral szemben úszni a Dunában, lesüllyedni, fuldokolni, és
megmenteni egymást.
Lekvárt kenni az odaégett pirítósra.
Megnézni a csecsemőket az utcán, és rámosolyogni az édesanyjukra.
Megőrülni, elveszni és hazatalálni.
Bemutatni téged mindenkinek, és összeölelkezve grillezni a kertben a barátainkkal.
Vonaton, moziban, liftben szeretkezni.
Átállítani az órát, hogy még velem lehess.
Szerelmes cetliket csempészni a pénztárcádba.
Elkésni az irodából, mert reggel nem találtuk az alsógatyádat.
Naponta százezerszer elmondani, mennyire gyönyörű vagy.
YouTube-linkeket küldözgetni egymásnak, és bekönnyezni tőlük. Dobogó szívvel várni, mikor villan fel a kis piros boríték a fészbúkon.
Nézni a kezedet, és megroppanni a boldogságtól, hogy VAGY, és hogy ismerhetlek.
Simogatni a hátad, miközben alszol.
Rád bízni minden fájó titkomat, a tenyeredbe tenni teljes önmagam.
Eljátszani, hogy boldogabbak vagyunk, mint egy nyálas amerikai film.
Kiröhögni a szivárványt és a naplementét, hogy közel sem olyan giccses, mint a mi halhatatlan szerelmünk.
Az illatodba burkolózva élni, és a szívdobogásodra álomba merülni.…Azt hiszem, én csak ennyit szeretnék.
Öt perc döbbent csend következett, majd rám nézett a pasi, és azt mondta:
– Hát… én csak egy sima dugásra gondoltam…

Oláh_Zita P>!

Munkahelyi problémamegoldás nők között
Andi hibázik.
Andi cseten vészjeleket küld néhány kolléganőjének. Kimennek cigizni a folyosóra, ahol gyorsan rákenik a hibát valaki másra (általában a kövér és ronda kolleginára, akinek pasija sincs, tehát a hierarchia alján helyezkedik el). Visszamennek, majd jön a főnök, és ki kell magyarázni a dolgot. Óriási hazugság, krokodilkönnyek, érzelmizsarolás- és játszmadömping veszi kezdetét. A hibás nem kerül elő, de a ronda, dagadt kollegina mégis szarul érzi magát. Kimegy a folyosóra a saját csapatával, és kibeszélik Andiékat. A nap végére mindenki utál mindenkit, és végeláthatatlan cselszövések zajlanak a csetablakokban, majd a főnök kénytelen kirúgni valakit, általában pont nem a szarkeverőt, de ez semmin sem változtat, az újakat úgyis kifúrják a kígyók.

Munkahelyi problémamegoldás férfiak között
» Ki cseszte el ezt a feladatot?
» Én.
» Akkor baszógggyá meg, ma te fizeted a sört!

Nos, azt hiszem, érthető, miért szeretek inkább pasikkal dolgozni!

Munkahelyi problémamegoldás

3 hozzászólás
Blissenobiarella>!

Csávó nemre, napszakra, évszakra és korra való tekintettel udvariasan köszön:
– Csá.

A majdnem lottó

Blissenobiarella>!

A történet ott kezdődik, hogy minden normális ember ül a széken, miközben veszik tőlük a vért. Fater egyből rástartol az ágyra, és hanyatt bassza magát. Az orvosnak már fel sem tűnik, ismeri a dörgést.
Csabika fogja az egyik kezét, én a másikat, a Dzsexon törölgeti az orvos homlokát, Fater pedig, mint egy csecsemő, megállás nélkül gagyog maga elé: – Ugye, nem fog fájni, nem fog fájni, jaj de félek, nagyon félek, tudom, gondoljak szép dolgokra, csokoládé, csokoládé, csokoládé, szivárványos lepke, vidámpark, vattacukor, csokoládé, gulyásleves, kékmulti, hárslevelű, csokoládé, pamelaanderzon fénykorában, csokoládé, jégkrém, bazmeg, Csabika, add már ide a szőrös majomkezedet, hát mingyá’ meghalok!

Fater és a vérvétel


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Konok Péter: Történetek a kerítés tövéből
Lauren Graham: Gyorsan elhadarom
Garaczi László: Hasítás
Palya Bea: Ribizliálom
Nick Hornby: Fociláz
Királyhegyi Pál: Első kétszáz évem
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Leiner Laura: Valahol
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka