Békéscsabai ​katolikus családlexikon (1750-1895) 0 csillagozás

A száz kereszteltet meghaladó 44 család krónikája
Bielek Gábor: Békéscsabai katolikus családlexikon (1750-1895)

Mi ​sem bizonyítja jobban egy könyv értékét, mint a népszerűsége, ami becses tartalmából fakad. Bielek Gábor könyvének második kiadása élő példája a fenti állításnak. A hat évvel ezelőtt megjelent tanulmány mind egy szálig elfogyott, és a csabai emberek igényelték ezt a színes, a katolikus egyházi kereteken túlmutató családi történelmi tablót, a térség tradícióit, a családi sorsokat felvillantó hiteles kis enciklopédiát.
A szerzőt, a közismert jaminai plébánost két dolog sarkallta, amikor hónapok aprólékos, elmélyült munkájával előállt a második kiadás anyagával: részletesebb és bővebb körképet kívánt nyújtani, és mind több érdeklődő családhoz akarta eljuttatni a Csabára betelepült katolikus famíliák történetét. így jött létre az ötven család krónikája a korábbi negyvennégy helyett, és az új elemzésekkel kibővült körkép.
Reméljük és kívánjuk, hogy a könyv sok olvasónak szerezzen hasznos és kedves órákat, emlékeket. Továbbá reméljük, hogy Bielek Gábor folytatja kutató-,… (tovább)

>!
Tevan, Békéscsaba, 1999
220 oldal · ISBN: 9637278567

Várólistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Kőváry E. Péter: Nem jön többé a drótostót
Sarusi Mihály: Írni, Csabán
Béla Vali: Leporolt riportok
Beck Zoltán: Fehér László lovat lopott
Szigeti Csaba: Egy város, ötkarika, ezernyi történet
Gécs Béla: Békéscsaba Széchenyi ligete
Bakay Péter (szerk.): A békéscsabai evangélikus gyülekezet életmódja a 18. század első felében az első anyakönyv alapján
Ogrincs Pálné – Lovászi József: A csabai posta 225 éve
Éble Gábor: A Harruckern család és Harruckern János György báró Csaba újratelepítője
Haan Lajos: Békés-csaba