Ki ​szereti a sárkányt? (Ne ébreszd fel a sárkányt! 2.) 25 csillagozás

Bianca Schulze: Ki szereti a sárkányt?

Szívmelengető, interaktív mesék, hogy öleléssel és nevetéssel zárjuk a napot, mielőtt bebújunk a takaró alá. És még sárkány is van benne – ki tudna mindennek ellenállni?

Sárkány alig várta a PUSZINAPOT. Most mégis szomorú, mert mindenkinek más dolga akadt, és senki nem foglalkozik vele. Gyere, vidítsuk fel! Pislogj kettőt, ha készen állsz a mókára!

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Babilon, Budapest, 2021
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632941813 · Fordította: Mán-Várhegyi Réka · Illusztrálta: Samara Hardy

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gelso >!
Bianca Schulze: Ki szereti a sárkányt?

Fantasztikus, szívmelengető interaktív könyv – melynek célja, hogy szeressük a sárkányt a többieket. A környezetünket. És fogadjuk el az első látásra félelmetesnek, nagynak, gonosznak stb. mutatkozó lényeket/egyéneket. Rendkívül kedves és szépen felépített könyv, amiben tevékenyen részt vehetünk – az olvasás mellett tapsolhatunk, pisloghatunk, integethetünk, puszit dobhatunk, kuncoghatunk, fülelhetünk, várakozhatunk, táncolhatunk, toppanthatunk stb. – ráadásul a történet olvasása mellett érzelmeket is kifejezhetünk: megnyugtathatunk, bátoríthatunk, kedveskedhetünk, szerethetünk, lelkesedhetünk – bátran kimutathatjuk amit belülről érzünk.
Azért tartom fontos könyvnek, mert a mai világban nagyon megtanultuk elkendőzni, eltakarni, elfedni érzéseinket, reakcióinkat. Pedig nemcsak a környezetünknek, saját magunknak is fontos manapság azt gyakorolni: hogyan is húzhatjuk le a leplet fontos tulajdonságainkról. Nem egyszerű dolog felfedni magunkat mások előtt, de ha felfedezed magad is, hogyan kell ezt jól csinálni, akkor az felszabadít.
Mindenképpen könnyedebbé teszi napjainkat, ha adunk magunkból őszintén másoknak.

repe993 P>!
Bianca Schulze: Ki szereti a sárkányt?

Aranyos történet, sok jót láttam/hallottam/olvastam róla, így lett belőle saját példány. Ámbár, úgy tűnik, némileg megkéstünk vele.
Olvastunk már interaktív könyveket, (lsd. Mesék örökmozgóknak), amit Kiskrampó (~6) iszonyatosan élvezett. Ez is tetszett neki, de már kissé „öreg” volt hozzá, főleg, ha azt nézzük, hogy a kiadó 2 éves kortól ajánlja.
Korábban, úgy 2 éve, nagyon jól jött volna.

Renata_Berta>!
Bianca Schulze: Ki szereti a sárkányt?

Aki szereti Hervé Tullet Pötty könyvét az imádni fogja ezt is.
Én kedvelem az ilyen típusú mesét, ami bevonja általunk a gyermeket is.
Amit garantálni tudok, hogy ez a könyv megtáncoltat mindenkit :)

berta_arpad>!
Bianca Schulze: Ki szereti a sárkányt?

Nagyon szeretem az ilyen interaktív meséket, ahol az olvasó és a hallgatóság nem csak passzívan figyeli a mesét, hanem részt vesz benne, így még inkább átélheti a lényegét. Amiből itt sem kell olyan eszeveszett mélységekre gondolni, de még így is erősen tud hatni. Ezeken az interakción keresztül játékosan tanít a gondoskodásról, tanít dicséretet és szép szavakat mondani a másiknak. A mese pedig önmagában is aranyos és kedves.

Carsi>!
Bianca Schulze: Ki szereti a sárkányt?

Könyvesboltban olvastam, rövid szöveg, nagy és színes rajzok. És interaktívan bevonja a hallgatóságot!
Kisfiam imádja a Levéltolvaj mesét, sokat mutogatok hozzá (együtt számoljuk a színes leveleket, a mókuskával keressük a hiányzókat, a széllel közösen fújjuk a sapkákat…). Remélem a sárkánynak is hasonló sikere lesz, mint a 2 éves szülinapi ajándék.

És még a férjemnek is megtetszett (vélhetően a rövid szövege miatt).


Hasonló könyvek címkék alapján

John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve
Alexa Pearl: Mi rejtőzik a fák mögött?
Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde
Sir Steve Stevenson: Varázslásból jeles
Beryl Evans: Csu-csu Charlie
Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny
Soós Dóra (Kira Bright): Juno mesél: Tündérek
George MacDonald: A királykisasszony és a manó
Történetek a varázserdőből
My Little Pony – Újabb 5 perces mesék