Végzetes ​szülők (Lányom nélkül soha 2.) 88 csillagozás

Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

„Most már amíg élek, azért fogok küzdeni, hogy egyetlen gyermeket se tehessen rabbá a tulajdon apja. Ne hurcolhasson idegen országba. Hogy a gyermeknek is joga legyen a teljes emberi szabadságra.”
Betty Mahmudi világraszóló sikerkönyve, a Lányom nélkül soha több mint negyven országban, több tízmillió olvasót avatott be Betty és lánya, Mahtab szívszorító történetébe, nemrég pedig nálunk is a sikerlisták élére ugrott.
A Lányom nélkül soha 2. a történet világsikerű folytatása. Egy anya vallomása, két kibékíthetetlen világ harca, egy elveszett és megtalált boldogság története. Igazi, hiteles és megrázó mű, amely az első részhez hasonlóan felhívja a világ figyelmét arra a problémára, mely nők millióinak az életét teszi pokollá.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632540832 · Fordította: Tandori Dezső
>!
SKO, Budapest, 1992
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637910263 · Fordította: Tandori Dezső

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Kristin_M_Furrier IP>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Felfoghatatlan, amit ez a könyv, és a Lányom nélkül soha taglal. Tények. Meg kell emészteni, fel kéne dolgozni, de képtelenség. Már önmagában hihetetlen, hogy ilyen dolgok történhetnek, és erre a 21. században nincs semmi törvény/segítség amibe kapaszkodhatna, aki ilyen helyzetbe kerül. Számomra ez a legmegrázóbb. Semmi sem mutatja be ennél jobban, és hitelesebben az iszlám felfogását.
Maga a könyv: kicsit összecsapott, az eleje zavaros. Betty M. elmondja mi történt a szökésük után, hogyan élnek, hogyan született a könyv stb. Elmesél ùjabb megdöbbentő sorsokat. A vége már nagyon unalmas. Nagyon sok elírás/elgépelés van benne. Bár ez nem regény, egy kis szerkesztés jót tenne neki. Azonban a szellemi értékéből, ez természetesen nem von le semmit. Rengeteget ad ez az egész történet érzelmileg. Egyszerűen nem lenne szabad, hogy egy ország, egy vallás, így kezeljen nőket, gyermekeket. Embertelenül egy embertelen világban…

Calliope>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Nem teljesen értem az alacsony értékelést, szerintem teljesen rendben volt a könyv. Az elégedetlenkedésre talán az adhat okot, hogy az emberek azt várták, majd lesz valami történés ismét Mudival… nos, nem. Hála a jó istennek, nem érte őket több atrocitás. Az első könyv megrázó történéseit újabb sorsok követték, a folytatás ezt igyekszik taglalni. Betty nagy eredményeket ért a törvényhozás terén és hatalmas segítséget nyújt mentálisan az arra rászorulóknak. Igyekeztem feldolgozni a Mudihoz fűződő viszonyát, nagyon nehéz lehetett számára elengedni a haragját, de lehet, hogy csak nem magamból kellene kiindulnom én haragudnék…nagyon! A bemutatott új emberek és a velük történt események megdöbbentőek, szívszorítóak voltak. Érdekes, de ezek oldották bennem az előítéletet mind vallási, mind nemi szinten. Tetszett, hogy a könyv nem akarja az egyes népcsoportokat eltávolítani, egyszerűen csak felhívja a figyelmet a különbségekre, amiről érdemes beszélni a feleknek. Végső tanulság: elmebeteg, önző emberek mindenhol vannak…

MissWenut>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Most kezdem olvasni nemrég, még a közepénél se járok, de ami már most bosszant, hogy annyi helyesírási és tipográfiai hiba van a könyvben (és félregépelések is) (ez a SKO könyvkiadós változat), mintha én írtam volna. Nem olvasta el senki kiadás előtt??

reila>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Én egyszerűen nem haladtam vele, úgyhogy véglegesen is bejelöltem félbe hagyásra.
Az első része még érdekes volt, bemutatta az ottani szokásokat, a menekülés pedig újabb izgalmakkal szolgált. A második részében azonban szinte nem történik semmi….legalábbis ameddig eljutottam, úgyhogy nem kínzom magam tovább!

Julikaa>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

A könyv első kötetét akkor olvastam el újra, amikor a kezembe került a „folytatása”, gondoltam, egymás után adja a teljes képet. A két kötet között ránéztem az értékelésekre és majdnem eltettem a könyvet olvasatlanul.
Ne higgyetek az értékeléseknek, olvassátok csak. Azt hiszem, ez még jobban megütött, mint a Lányom nélkül soha. Nagyon együtt éreztem Bettyvel és Mahtabbal, de kicsit tudtam magamtól távolabb tartani a történteket. Ez az ő történetük, Iránban élték meg a keservet. Ám amikor a Végzetes szülők-et olvastam, no most már nem mondhattam egy pillanatig sem, hogy „velem ilyen nem történhet”. Mindenhol a világon ott vannak azok a „szülők”, akik a vélt vagy valós sérelmeikért úgy ütnek vissza, hogy a gyerekeiket használják eszközként az érzelmi zsaroláshoz, manipulációhoz.

Knekató>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Az első rész érdekes, izgalmas volt, ezért szerettem volna elolvasni a folytatást, és nem bántam meg. Ez a könyv kevésbé izgalmas, de sokat megtudhatunk belőle, hogy mi történt Betty-vel és Mathab-bal szökésük után. Voltak persze unalmas részek, de összességében érdekes volt. Ráadásul megismerhettünk röviden még pár hasonló történetet.

misteriosa>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Nekem ez a második rész nem annyira tetszett mint az első. Igaz ennek ellenére ez is hatással volt rám, hiszen rendkívül szomorú eseteket mutat be. Tényleg szörnyű, hogy a gyerekeket nem tudják megvédeni az ilyenektől. Számomra mondjuk kicsit túl sok volt az eset, amit leírt, így nehéz is volt velük azonosulni.

niksi>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Ezen nagyon érződik, hogy amerikai. Miért csak Amerikában lehetne normális élete egy gyereknek??? A gyerekeke elnyomásához nem kell vegyes házasság, sajnos. Azzal maximálisan egyetértek, hogy a gyerekek az áldozatok és valójában a szülőket kellene büntetni.

blondevil>!
Betty Mahmudi – William Hoffer: Végzetes szülők

Kár volt elrontani a történetet egy ilyen folytatással.. Az eleje még izgalmas, aztán unalmassá válik. Érthető, hogy miért kevésbé népszerű ez a könyv…


Népszerű idézetek

Treacle>!

Még sosem láttam ilyen szépnek a magasból a Szabadság-szobrot. Büszkén feszített ott – vagy csak én éreztem, hogy csakugyan jelképez valamit? Életem tényei igencsak erre utaltak.

Treacle>!

Ahogy én látom, sosem szabad életkora szerint megítélnünk senkit.

Treacle>!

Sosem a megoldatlanra gondolok, a problémára, hanem az elképzelhető megoldásra, arra, hogy igenis van lehetőség.

Treacle>!

Derűlátó emberekre kell hallgatnunk. Ha az orrukat lógató emberek tanácsait követnénk, az utcára se léphetnénk ki végső soron.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mario Puzo: A szicíliai
Michael Punke: A visszatérő
Matt Bondurant: Fékezhetetlen
Rick Riordan: Neptunus fia
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
James Clavell: A sógun
Noah Gordon: Az orvosdoktor
Patrick Ness: Válasz és Kérdés