Spuri ​és a nagyvilág (Spuri 1.) 22 csillagozás

Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

„Eljött a cselekvés ideje! Halálos veszélyben forogtam, és csupán egyetlen esélyem és egyetlen fegyverem volt Clemmel szemben: egy gumigyűrű. Nagyon sokáig tartott, de mostanra sikerült ráhúznom azt az etetőm szélére. Már csak annyi dolgom volt, hogy óvatosan kifeszítsem, amennyire csak bírom, és gondosan célba vegyem a hatalmas orrlyukakat. – Te akartad, szörnyeteg! – visítottam.”

Betty G. Birney számos gyerekműsornak írt epizódokat és több mint 25 gyerekkönyv szerzője. Munkáival sok-sok díjat nyert, köztük egy Emmyt és három Humanitás Díjat is. Amerikában él a férjével és a fiával.

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
160 oldal · ISBN: 9789632450032 · Fordította: Cséplő Noémi
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
160 oldal · ISBN: 9789632450032 · Fordította: Cséplő Noémi

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Chöpp P>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Nem sok állatos történetet olvastam eddig. Valahogy nekem kicsit kimaradtak. A Belle és Sebastian-t is egy kedves barátom meleg ajánlására olvastam el.
Spuri egy csodálatos személyiséggel rendelkező kivételesen okos és érzékeny házi kedvenc. Egy egész osztály barátja és osztálytársa. Maga is így tekint magára. Csodálatos problémamegoldó képességgel van megáldva és ráadásul csupa szív.
A sztori cselekményben gazdag, fordulatos és szívmelengető. A végére nagyon a szívünkhöz nő a drága kis Spuri.

Trudiz>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Remek olvasmány. Spuri egy érzelemmel teli, szerethető kis hörcsög, akire több próba vár, miután kikerül az állatkereskedésből. Kedves példákat láthatunk ember-állat kommunikációra. Spuri által megismerhetjük a 26-os terem tanulóit, tanárokat, és nevelő célzatú élethelyzeteken keresztül számos problémára találunk megoldást. Mintaadó. Sok-sok további családhoz kéne eljutnia a főhősnek! Ötletes a „játékos” befejezés :)

clarisssa P>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Drága pici Spuri, hogy te milyen nagy kópé vagy! :) Maradj mindig ilyen elkunkoghatatlanul aranyos és jószívű, hogy örömöt hozz nemcsak az osztálytársaid és családjuk, tanáraik életébe, hanem minden olvasóéba is! Nehezen tudom elképzelni, hogy egy gyerkőc, miután megismerte kalandjaidat, ne akarjon rögtön hörcsög-gazdi lenni.
Oké, én már nem vagyok gyerkőc, legalábbis hivatalosan már nem. Hörcsög-barát viszont annál inkább, úgyhogy amikor megpillantottam a molyon ezt a könyvet, egyértelmű volt, hogy el kell olvasnom. Annak idején, sok-sok éve úgyis egy másik hörcsögös könyv elolvasása után költözött be hozzánk az első hörim. Ezúttal sem kellett csalódnom: Spuri igazi kis hős, egyben remek elbeszélő; kalandjai izgalmasak, vidámak és szívmelengetőek, de egyúttal a hörcsögtartás csínját-bínját is megismertetik az olvasóval. A kötet igazán igényes, megmosolyogtattak még a csöpp kis hörcsög-lábnyomok is a lapszéleken. A könyv végén akad néhány „játékos rejtvény” is, de be kell látnom, ezek már igazán nem az én korosztályomnak szólnak…
Viszontlátásra Spuri – a következő kötetig! És, nehogy elfelejtsem átadni: Robi is üdvözöl. ;)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
160 oldal · ISBN: 9789632450032 · Fordította: Cséplő Noémi
bcsbcs>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

8-10 éves kölykök részére bátran ajánlom, vicces, követhető, tanulságos, hörcsögös.

Neelah>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Nem én vagyok a megcélzott korosztály, de ezt már akkor is tudtam, amikor megvettem a könyvet, úgyhogy fel voltam rá készülve. :) Összességében kaptam egy nagyon aranyos mesét, egy tündéri hörcsögről, aki 26-os osztályban lakik, kvázi azért, hogy felelősségre tanítsa a gyerekeket. Amikor általános iskolás voltam, a mi osztályunknak is volt egy kis hörcsöge (bár az törpehöri volt, ha jól emlékszem), nagyon sok mindent úgy csináltunk, mint a könyvben, jó volt nosztalgiázni kicsit. :) (Bár az is igaz, hogy vannak olyan dolgok is leírva a könyvben, amitől felelős hörcsögtartóként most tépem a hajam, de szerencsére ebből volt kevesebb.) Plusz erőssége a könyvnek, hogy megjelenít számtalan családfajtát és azok problémáit – nyilván gyerekeknek szólóan, egyszerűen, de valóságosan. És Spuri mindegyiket megoldja – és ebből nekem nem az jön le, hogy jaj, mennyire gyermekien naiv a történet, hanem, hogy mindenre van megoldás, néha csak egy kis változtatás kell. Talán éppen egy hörcsögnyi. :) Azt hiszem, gyerekkönyvnek nagyszerű választás, a csillaglevonás a fals infókért jár.(Karfiolt nem adunk hörcsögnek, na.)

CsN>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Imádnivaló, letehetetlen, zseniális, eszement, vagány…

Lahara IP>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Egy újabb állatos könyv, amit kiskölyökként máshogy értékeltem volna. Milyen is egy hörcsög, aki iskolában lakik, tud írni, olvasni, csak az ollót kezeli nehezen? Ez egy hörcsögszemszögből megírt könyv, érdekes.
Szóval, ez például gyerekkoromban annyira nem tetszett volna, mert túl sok hörcsögöntúli dolog történik benne, például ahogy élik az emberek az életüket az iskolában. Ha gyerekként egy állatos könyvet választok, nem akarnék emberekről olvasni. Most viszont érdekes a felállás, és egyáltalán nem zavaró.
Ezt a könyvet nyertem, és ugyan először meglepődtem – 10 éven felülieknek –, de mégis csak jó kis könyv ez,
Különben szerintem hasznos dolog, ha egy osztálynak van egy háziállata, amit mindenki gondozhat, mert megtanulják, mi jó és mi nem egy adott állatnak, ráadásul felelősséget is tanulnak. És ha így lenne minden iskolában, akkor nem lenne tele a Gyakorikérdések olyan kérdésekkel, hogy ehet-e a hörcsög müzliszeletet.
Egyébként, amikor alsós voltam, nálunk volt ékszerteknős. Bár én nem szerettem a szagukat, de magam is szerettem volna teknőst.

MrBones>!
Betty G. Birney: Spuri és a nagyvilág

Nagyon, nagyon tetszett, szívhez szóló, és szívbe markoló, a fordítás is nagyon tetszett, nagyon jól „elkunkogta” a lényeget :) Spuri pedig egy csillag-virág :)


Népszerű idézetek

Trudiz>!

Sok mindent megtanulhatsz önmagadról, ha gondot viselsz valaki másra…

Chöpp P>!

    Ahogy Ms. Mac mondta: „Az ember sok mindent megtanul önmagáról, miközben megismer egy másik élőlényt.” Ez azonban rengeteg munkával, és néha pici csalódással jár.

63. oldal

Trudiz>!

Kettőnk közül te vagy az, aki csak hajtod a kerekeidet, és mégsem jutsz el sehová. A ketrecet, amibe be vagy zárva, te húztad magad köré!

119

clarisssa P>!

Minden embernek NAGYON-NAGYON-NAGYON nagy szüksége van arra, hogy valaki meghallgassa a problémáit. Erre a legmegfelelőbb egy kicsi szőrös barát.

137. oldal

Trudiz>!

A kutya újra és újra megbökte a zár-ami-nem-zárat. Tudtam, ha eleget piszkálja, a ketrecajtó kinyílik, és én máris történelem leszek.

80


A sorozat következő kötete

Spuri sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vaszilij Belov: Mindenféle állatokról
Klasszikus állattörténetek
Paulette Bourgeois: Franklin és a felelősség
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3. – Hakuna Matata
Thomas Brezina: Piknik vadlovakkal
Terry Collins: Tengeri teadélután
Matyi malac
Angela Dorsey: Sivatagi dal
Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs kalandjai
Lucy Daniels: Az ígéret