Spuri ​és a barátság (Spuri 2.) 10 csillagozás

Betty G. Birney: Spuri és a barátság

A hosszú téli szünet után Spuri alig várja, hogy újra láthassa az osztálytársait. Ám az első tanítási napon nagy meglepetés éri őt is és az osztályt is. Egy új „állati” osztálytársat kapnak a gyerekek, egy békát. Spuri boldogan barátkozna, de a béka nem igazán érdeklődik iránta. Ráadásul a gyerekek sokkal több figyelmet szentelnek az új jövevénynek, mint régi barátjuknak.
Szerencsére Spuri továbbra is el-ellátogat osztálytársai otthonába, és egyre többet tud meg a barátságról. A világ legokosabb aranyhörcsögét pedig semmi nem tarthatja vissza attól, hogy „megszelídítse” a rideg, nem túl beszédes kétéltűt.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
166 oldal · ISBN: 9789632452531 · Fordította: Cséplő Noémi

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

clarisssa P>!
Betty G. Birney: Spuri és a barátság

Spuri a második részben is aranyos és barátságos kicsi hörcsög, a könyv hangulata is nagyon hasonlít az előzőéhez. De… mégis kicsit erőltetettnek éreztem. Itt már nem a hörcsögtartáshoz kapunk segítséget, hanem olyasmiket rág a szánkba az író, hogy legyünk mindig jók, fogadjunk szót a tanárainknak, stb… A békát pedig végképp nem tudtam lenyelni megérteni: vajon hányan választanak békát háziállat gyanánt? Az egész történetben csak egyszer volt igazán fontos szerepe, többnyire én is csak ugyanúgy értetlenkedtem a jelenlétén, mint Spuri.
Persze, semmi baj a könyvvel, aranyos, humoros és szívmelengető, néha a nagyoknak is szüksége van kedves-könnyed olvasmányra. De attól még tény: ez a kötet kicsiknek íródott, nekik valószínűleg nagyobb élményt is ad.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
166 oldal · ISBN: 9789632452531 · Fordította: Cséplő Noémi
danlin>!
Betty G. Birney: Spuri és a barátság

Az első részhez hasonlóan viccesek és tanulságosak Spuri kalandjai. Ennek a kötetnek a központi kérdése a barátság: hogy születnek a barátok, hogy lehet megtartani a barátokat és egyáltalán mit is jelent barátnak lenni.


Népszerű idézetek

clarisssa P>!

Mire valók a barátok? Hogy jól érezzük magunkat együtt, beszélgessünk, vigyázzunk egymásra, megosszuk, amink van. Nem igaz?

55-56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barát
Bogas P>!

Aldónak kellemes krétapor- és fenyőillatú légfrissítő illata volt. Azt képzeltem, ilyen lehet az erdők illata. Valamikor RÉGES-RÉGES-RÉGES-régen a vad hörcsögök biztosan az erdőkben éltek, lepotyogott fenyőtobozok és meleg kuckót adó avarhalmok alatt.

2. Konok gondok

2 hozzászólás
Bogas P>!

Egy hörcsög sosem lehet elég elfoglalt.

15. Fennköltebb Versünnep


Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Katherine Applegate: Ivan, az egyetlen
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Rob Harrell: Zarf élete – Támadnak a vérmenyétek
Abby Hanlon: Dory végre igazi barátra talál
Wanda Coven: Garabonci Gréti nagy titka
Karel Čapek: Egy kis foxi élete
Fekete István: Bogáncs