A ​horgolás bibliája 8 csillagozás

Betty Barnden: A horgolás bibliája

200-nál is több mintát mutat be pontos részletességgel a könyv. Ezek megértését színes fényképek, sorról sorra haladó instrukciók és egyszerű szimbólumokkal jelölt ábrák teszik a lehető legegyszerűbbé. Külön fejezetet szentel az alaptechnikák és a legfontosabb alapanyagok bemutatásának. Mintaválaszték és használati útmutató nyújt segítséget kezdők és haladók számára is.

Eredeti cím: Crochet Stich Bible

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Alexandra, Pécs, 2006
256 oldal · ISBN: 9633695775 · Fordította: Keresnyei Klára · Illusztrálta: Kuo Kang Chen, Coral Mura

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Kovács_Heni>!
Betty Barnden: A horgolás bibliája

Az úgy történt, hogy mostanában kisbabák születettek a környezetemben, és múltkoriban a Pinteresten nézelődve szándékosan elém vetődött egy horgolt babacipő, ami olyan észveszejtően édes volt (kék-fehér, fűzővel), hogy elhatároztam, nekem feltétlenül csinálnom kell egy ilyet. Ajándékba, emlékbe, elrakom a polc mélyére a leendő gyerekeimnek, meg különben is, kellene már valami relaxációs időtöltés, mert az elmúlt hónapokban túl sok volt a feszültség. A jógázáshoz lusta vagyok.

Szóval, megrendeltük internetről a roppant kedvező áru horgolókészletet és egy adag fonalat, aztán youtube-videók segítségével nekiláttam a horgolásnak. Itt jön a bökkenő: a videók gyakran másképp mutatják be a dolgokat, különöző oldalról hurkolnak, nem egyértelmű, miért a negyedik szembe kell szúrni, ha csak két láncszemmel magasítottunk, és egyéb nyalánkságok, a tanulást mindenesetre kicsit megnehezítette, hogy nehéz eligazodni a technikák között.

A horgolás bibliája rengeteg horgolás-mintát tartalmaz, plusz segítségként rajzokkal szemlélteti az alapvető technikákat, ami szuper KIEGÉSZÍTÉS. Kezdőknek csak így ajánlott, videókkal együtt, mert horgolni nem lehet megtanulni ebből a könyvből, annyira nem egyszerűek a magyarázatok. De legalább szép könyv, és haladó horgolóknak biztosan hasznos, még akkor is, ha a mintáknak csak a horgolási technikáját mutatja meg, ahhoz pedig tuti nagyon kell vágni a témát, hogy valaki ebből összerakjon magának egy saját minta-tervet.

A férjem szerint egyébként k*rvára öregasszonyos a horgolás, és azt ígérte, karácsonyra vesz nekem egy hintaszéket is, odaülhetek az ablak mellé horgolni, miután felteszem hajnalban a húslevest ;). Persze, csak kicsit gondolta komolyan, mert azóta mondogatja, hogy horgoljak egy fekvőhelyet a macskának, pedig macskája is az öregasszonyoknak van ;)

kuliga P>!
Betty Barnden: A horgolás bibliája

Hát, hosszan nem olvasgattam, rengeteg minta van benne, amelyeket már ismertem, inkább úgy tudom elképzelni, hogy itt van a polcomon és ha valami különlegest keresek lekapom. kezdőknek nagyon tudom ajánlani, mert minden fontos lépés jól szemléltetve benne van, és szép színes ábrák, fotók mutatják be az egyes mintákat, néhány újszerű ötleten (mármint nekem volt új) elmerengtem, de igazán csak úgy hasznos, ha közben csinálja az emberlánya.

amyylee>!
Betty Barnden: A horgolás bibliája

Kezdőként vettem a kezembe ezt a könyvet,így elég nehéz volt elsajátítani az alapokat.Aki már az alapokon túl van,biztos nagyobb sikerrel forgatja a könyv lapjait,mert sok minta található benne.

Félcsi>!
Betty Barnden: A horgolás bibliája

Sokat tanultam belőle, kézimunka mániásoknak és főleg kezdőknek kötelező olvasmány! :-)

9 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Caitlin Sainio: 100 horgolt hópehely
Szép kézimunkák
Kerry Lord: Edward állatsereglete
Jan Eaton: 200 horgolt blokk
Dombauer Lászlóné: Horgolt kiegészítők
Jenny Hill: Csak két gombolyag
Kovács Margit (szerk.): Kötés-horgolás
Carol Meldrum: Minihorgolások 30 perc alatt
Bánk Lászlóné – Gyulai Irén – Kappanyos Katalin – Németh Józsefné: Horgolómintakönyv
Tone Finnanger: Tilda a tengerparton