Vakmerő ​és végzetes (A chicagói maffiaháború 2.) 120 csillagozás

Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

„Csak ​egyszer lehetsz fiatal és ostoba.

Alessa még életében nem hallott ekkora baromságot.”

Alessa Trentini mindig követi a szabályokat, vagy legalábbis úgy tűnik. A Conti család egy bizonyos tagjának azonban valahogy mindig sikerül felébresztenie a benne szunnyadó lázadót, és közben meg is védi minden bajtól, de attól a katyvasztól, amibe a bátyja miatt kerül, még Adriano sem mentheti meg.

Háborúban egyetlen nő sincs biztonságban, ha a keze által bármelyik család feljebb juthat a maffia ranglétráján.

Adriano Contit felőrli a kényszer, hogy mindenkinek megfeleljen, és hamarosan apja, Riley oldalán találja magát, aki felesége halálát felhasználva próbál magasabbra törni. A vér még a Szervezetnél is előrébb való. Adriano számára csak egyetlen biztos pont marad ebben a háborúban, mégpedig Alessa Trentini, de most talán kénytelen végignézni, ahogyan egy másik férfié lesz.

A Szervezet családjai között még soha nem volt olyan nagy a széthúzás,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610204 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610198 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574736 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Damian Rossi · Adriano Conti · Abriella Trentini · Alessa Trentini · Evelina Conti


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 75

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Egy fokkal jobban tetszett mint az első rész. A maffia szál elég izgalmassá nőtte ki magát, izgultam a kedvenc szereplőimért és jót szórakoztam a frappáns párbeszédeken. spoiler.

Naiva>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Tavaly olvastam a sorozat első részét, ezért a könyv elején azon voltam, hogy felelevenítsem a történet szereplőit. Nagy segítség volt, hogy a történet nagy része párhuzamosan zajlott a Titokzatos és tüzes cselekményével.
Alessa és Adriano voltak a főszereplők, de a történet nem csak rájuk fókuszált. Szerencsére, spoiler Külön jobban bírtam őket. Engem sokkal jobban érdekel inkább az, ahogyan az írónő szövi a szálakat. Ahogy mindenkinek van valami célja, hátsó szándéka és bármire képes azért, hogy megragadja a hatalmat.
A könyv egyik erőssége egyértelműen a történetvezetés. Valamiért úgy érzem, a folytatások sokkal jobbak lennének. Talán azért, mert Theo és Tommas érdekesebb karaktereknek ígérkeznek. De vajon várhatom-e magyar nyelven a folytatásokat? Minden kötetnek nagyon szép a borítója. Jól mutatna az összes a polcomon.

Törpillaa P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Ez a része is ugyanúgy tetszett, mint az első része, bár az egy kicsit jobban, de ez is jó volt. Alessa és Adriano cuki páros voltak, szerethetőek, de spoiler Egyébként Adriano nagyon cuki, és szexi jófiú, én őt is szeretem. :-D Alessával néha nem értettem egyet, de őt is kedvelem. Azért voltak izgi részek is, és jó volt újra, hogy Damian és Lily is felbukkantak itt-ott, és az előző részben megszeretett szereplők, és hogy egy kicsit elvarrt az írónő pár szálát az elején, és emlékeztetőnek is pont jó volt. Abriellát, Evelinát, Theo-t is és Tommast is. Ezzel szemben Joelt és Deant utálom, mindkettő egy gusztustalan féreg, az egyik már megkapta a magáét, remélem a következőben a másik is megfogja. Undorító, ahogy a húgaival bánt Joel, de azért Riley se kutya. XD A borítója is jó, de nekem az első sokkal jobban tetszik. :-) Amúgy az írónő stílusát szeretem, és csak ajánlani tudom. :-)

Illatos_Hópehely>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Nekem változatlanul tetszik ez a sorozat, sőt a maffia szálat tekintve ez lényegesen izgalmasabb volt.
Joel már az első részben sem volt szimpatikus, ő egy igazi önző, törtető spoiler ezzel szemben Riley nagyon kedvencem lett, megfontolt, ravasz. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez a végrendelet rá vonatkozó részének volt-e köszönhető, mert az ugye nem derült ki, hogy mi állt benne, vagy alapból volt ilyen dörzsölt.
A fél csillagot mégis le kell vonnom, mert, ahogy az előző részben, úgy itt is az erotikus jelenetek -amiből volt dögivel – túlságosan obszcének voltak, főleg, ha azt nézzük, hogy két 19-20 éves fiatalról beszélünk, akiknek mindegy volt, hogy hol esnek egymásnak, templomban, mosdóban, kocsi hátsó ülésén.
Nagggyon bízom benne, hogy jön a folytatás, mert Theo és Tommas is izgatja a fantáziám :D

ap358 P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Borzasztóan meglepett ez a könyv, egyszerűen imádtam.
Az első rész után nem sok reményt fűztem a folytatáshoz, de annyira mégsem volt rossz, hogy félbe hagyjam a sorozatot.
Főszereplőink itt gyermekkoruk óta ismerik egymást, megvan köztük a tűz, a szenvedély és a szerelem. Olvasóként már ebbe a félkész kapcsolatba csöppentem bele, és egy percig sem kételkedtem Alessa és Adriano érzelmeiben.
A könyv – a terjedelme ellenére – nem az erotikára helyezi a hangsúlyt. A szerelmesek a maffiaháború közepén találják magukat, ahol mindenkit a saját érdekei hajtanak. Alessa egy fiatal lány, aki a fivére keze alatt él, Adriano meg egy „tehetséges” tagja a szervezetnek, akit viszont részben az apja irányít, valamint saját boldogulása végett is figyelembe kell vennie a helyezkedését.
A sztori nem ott folytatódik, ahol az első rész befejeződött, kissé visszamegy az időben, hogy bemutassa a családok terveit.
RP könyv lévén a szerelem nem viszi el a történetet a rózsaszín ponyvák irányába, hanem mélyen belemegy a cselszövésekbe, a szervezet működésébe, és egy igazi intrikákkal átszőtt regénnyé növi ki magát. Az, amit az első kötetben hiányoltam (a maffia vonal), az itt kiteljesedik.
Érdekelt, ki miként tudja érvényesíteni az akaratát és a terveit, minek ki issza meg a levét, és ami a leginkább furdalta az oldalam, az az, hogy az első kötetben megismert szerelmespár jelenleg más oldalon állt, Adrianoval szemben. Különös volt, hogy miközben nemrég még az egyik félnek szurkoltam, most a másiknak, pedig tudtam, hogy valahol össze fognak érni a szálak és változni fog a felállás.
Nem bántam meg, hogy folytattam a sorozatot, az írónő stílusa komolyodott, és remélem, a folytatás is hasonlóan érdekfeszítő és izgalmas lesz.

Hópárduc P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Különösebben sajnos ebben a részben sem találtam meg azt amit kerestem, vagy vártam.
Erotikus részek hosszabban és részletesebben szerepeltek, mint a korábbi kötetben.
Volt hogy érdektelennek és unalmasnak találtam az egész történetet. A párbeszédek sem segítettek benne.
Valahogy nem volt semmi „robbanás”.
Alessával nem mindig értettem egyet. Adriano megmutatta a cukiságát is.
Összességében hosszú volt a könyv és kevesebb leírás is elég lett volna, talán akkor izgalmasabbra sikerül a történet is. Ez most csak olyan „toporgás” volt.
464 oldal

cicus61 P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Jó kis folytatás az első rész után. Most Alessa és Adriano voltak a főszereplők, akiket szintén nagyon megszerettem, bár kicsit sok volt az állandó szexjelenetük. A történet megint jó durvára sikerült persze, de sok olyan ember is kimúlt, akit Én is szívesen agyonvertem volna :) Jó sok izgalom és aggódás, hogy azoknak ne essen bajuk, akiket megszerettem. Jó volt.

Viktória_Erdei P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

A borító nagyon tetszik. Itt több maffia szálat olvastam. Az elején kicsit visszamentünk az időbe. Hiányzott Damian és Lily, őket megkedveltem. Közöttük jobban érezhető volt a kémia, mint Lily & Damien-nél. Már vártam, hogy mikor történik valami Deannel. Számomra ő volt a legutálatosabb karakter.

Laura_Bakos P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Számomra, az első kötethez képest sokkal gyengébbnek tűnt. Nem tudom miért.
Itt túlságosan soknak tűnt az erotika, miközben jobban érdekelt volna a cselekmény, így azokat a részeket simán átugrottam. Nem vesztettem semmit.
Adriano apja lett a kedvenc karakterem.


Népszerű idézetek

Törpillaa P>!

– Az ostoba emberek, akik ostoba hibákat követnek el, végül hullazsákban végzik.

308. oldal

Törpillaa P>!

– A remény azoknak való, akiknek még vannak álmaik. Nekem azonban kétségem sincsen azt illetően, hogy minden álmom valóra válik. Előbb vagy utóbb.

286. oldal

Törpillaa P>!

[…] Annyira vajszíved van!

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelina Conti
Törpillaa P>!

– Ha meg kell halnod, gondoskodj róla, hogy ő legyen a hóhérod. Gyors és hatékony.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adriano Conti
Törpillaa P>!

– Napos oldal. Csak arra gondolj, hogy előbb vagy utóbb mindig kisüt a nap, és szikrázóan kék lesz az ég.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alessa Trentini
Törpillaa P>!

– Nekem nyugodtan elmondhatod. Te is tudod.
– Persze.
– Szóval, akkor beszélj, kisöcsi!
– Ugye tudod, hogy sokkal nagyobb vagyok nálad? – kérdezte Adriano.
– Eve megvonta a vállát.
– Na és? Én viszont két évvel előbb születtem. A méret semmit nem számít, akkor is én vagyok az idősebb.
– Teljesen mindegy. Ha akarlak a vállamra kaplak, körberohanom veled a házat, és még csak lihegni sem fogok. A nagy lószart vagyok én kisöcsi.
– Mondogasd csak magadnak! – felelte a nővére énekelve.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adriano Conti · Evelina Conti
Törpillaa P>!

Így nyerheted meg a háborút. Ha mocskosan játszol.

197. oldal

Törpillaa P>!

– De én… teljesen magamba fordultam, és végig azt próbáltam kitalálni, hogy vajon most mit fogok tenni. Aztán arra jutottam, a legokosabb lesz, ha elmondom neked, és akkor nem kell tovább aggódnod miattam. Folytathatod az életedet.
– Az én életemnek csak veled van értelme – felelte Adriano. – Ezt neked is tudnod kell.
[…]
– Nem lehetek a tiéd.
– Hagyd abba ezt a marhaságot! Nekem ez az egész semmit nem jelent. Soha nem is jelentett.
– De akkor sem lehetek a tiéd – ismételte meg Alessa. – Már nem. Most semmiképpen.
– Hé!

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adriano Conti · Alessa Trentini
Törpillaa P>!

Az élet néha túlságosan brutális fordulatokat vesz ahhoz, hogy bármi más módon lehessen gondolni az ilyesmire.

347. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: A vezér
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
Laurelin Paige: Utolsó csók
Anne L. Green: Végzetes csábító
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
E. K. Blair: Bang