Vakmerő ​és végzetes (A chicagói maffiaháború 2.) 67 csillagozás

Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

„Csak ​egyszer lehetsz fiatal és ostoba.

Alessa még életében nem hallott ekkora baromságot.”

Alessa Trentini mindig követi a szabályokat, vagy legalábbis úgy tűnik. A Conti család egy bizonyos tagjának azonban valahogy mindig sikerül felébresztenie a benne szunnyadó lázadót, és közben meg is védi minden bajtól, de attól a katyvasztól, amibe a bátyja miatt kerül, még Adriano sem mentheti meg.

Háborúban egyetlen nő sincs biztonságban, ha a keze által bármelyik család feljebb juthat a maffia ranglétráján.

Adriano Contit felőrli a kényszer, hogy mindenkinek megfeleljen, és hamarosan apja, Riley oldalán találja magát, aki felesége halálát felhasználva próbál magasabbra törni. A vér még a Szervezetnél is előrébb való. Adriano számára csak egyetlen biztos pont marad ebben a háborúban, mégpedig Alessa Trentini, de most talán kénytelen végignézni, ahogyan egy másik férfié lesz.

A Szervezet családjai között még soha nem volt olyan nagy a széthúzás,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610204 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635610198 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574736 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Damian Rossi · Adriano Conti · Alessa Trentini


Kedvencelte 6

Most olvassa 11

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Egy fokkal jobban tetszett mint az első rész. A maffia szál elég izgalmassá nőtte ki magát, izgultam a kedvenc szereplőimért és jót szórakoztam a frappáns párbeszédeken. spoiler.

ap358 P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Borzasztóan meglepett ez a könyv, egyszerűen imádtam.
Az első rész után nem sok reményt fűztem a folytatáshoz, de annyira mégsem volt rossz, hogy félbe hagyjam a sorozatot.
Főszereplőink itt gyermekkoruk óta ismerik egymást, megvan köztük a tűz, a szenvedély és a szerelem. Olvasóként már ebbe a félkész kapcsolatba csöppentem bele, és egy percig sem kételkedtem Alessa és Adriano érzelmeiben.
A könyv – a terjedelme ellenére – nem az erotikára helyezi a hangsúlyt. A szerelmesek a maffiaháború közepén találják magukat, ahol mindenkit a saját érdekei hajtanak. Alessa egy fiatal lány, aki a fivére keze alatt él, Adriano meg egy „tehetséges” tagja a szervezetnek, akit viszont részben az apja irányít, valamint saját boldogulása végett is figyelembe kell vennie a helyezkedését.
A sztori nem ott folytatódik, ahol az első rész befejeződött, kissé visszamegy az időben, hogy bemutassa a családok terveit.
RP könyv lévén a szerelem nem viszi el a történetet a rózsaszín ponyvák irányába, hanem mélyen belemegy a cselszövésekbe, a szervezet működésébe, és egy igazi intrikákkal átszőtt regénnyé növi ki magát. Az, amit az első kötetben hiányoltam (a maffia vonal), az itt kiteljesedik.
Érdekelt, ki miként tudja érvényesíteni az akaratát és a terveit, minek ki issza meg a levét, és ami a leginkább furdalta az oldalam, az az, hogy az első kötetben megismert szerelmespár jelenleg más oldalon állt, Adrianoval szemben. Különös volt, hogy miközben nemrég még az egyik félnek szurkoltam, most a másiknak, pedig tudtam, hogy valahol össze fognak érni a szálak és változni fog a felállás.
Nem bántam meg, hogy folytattam a sorozatot, az írónő stílusa komolyodott, és remélem, a folytatás is hasonlóan érdekfeszítő és izgalmas lesz.

Viktória_Erdei >!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

A borító nagyon tetszik. Itt több maffia szálat olvastam. Az elején kicsit visszamentünk az időbe. Hiányzott Damian és Lily, őket megkedveltem. Közöttük jobban érezhető volt a kémia, mint Lily & Damien-nél. Már vártam, hogy mikor történik valami Deannel. Számomra ő volt a legutálatosabb karakter.

cicus61 P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Jó kis folytatás az első rész után. Most Alessa és Adriano voltak a főszereplők, akiket szintén nagyon megszerettem, bár kicsit sok volt az állandó szexjelenetük. A történet megint jó durvára sikerült persze, de sok olyan ember is kimúlt, akit Én is szívesen agyonvertem volna :) Jó sok izgalom és aggódás, hogy azoknak ne essen bajuk, akiket megszerettem. Jó volt.

perpetua P>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Ez a rész se váltotta meg a világot, de továbbra se tudnám azt mondani, hogy rossz lett volna. Indokolatlanul hosszú volt a könyv, ugyanez a cselekmény ennél kevesebb oldalon keresztül is átjött volna és sajnos annyira nem volt lebilincselő. Összességében érdekel, hogy legvégül mi fog kisülni ebből a hatalomátrendeződésből, de most nem sokat léptünk előre az ügyben. A szereplőket sajnálom, mert nem tudnak igazán kiemelkedni, bár Adriano ezzel az ennyire nyers modorával, azért emlékezetes marad. Nem lett álmaim lovagja, de egészen tetszett, ahogy kihasználják a lopott pillanatokat arra, hogy egymást szeressék. (és akkor most igen finoman fogalmaztam xD )

Laura_Bakos>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Számomra, az első kötethez képest sokkal gyengébbnek tűnt. Nem tudom miért.
Itt túlságosan soknak tűnt az erotika, miközben jobban érdekelt volna a cselekmény, így azokat a részeket simán átugrottam. Nem vesztettem semmit.
Adriano apja lett a kedvenc karakterem.

kikki>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Imádtam ezt a könyvet. Sőt szerintem Bethany-Kris könyvei nálam vakon kívánságlistára fognak kerülni a jövőben. Szimpatikusak voltak a szereplők, Adriano és Alessa párosát imádtam, de a kedvenc karakterem ebben a könyvben száz százalékosan Riley volt. spoiler

Angieolvas>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Nem volt különösen átütő, de másabb volt, mint az előző.
Ebben több erotika, romantika volt. Ennek ugye ára volt, hiszen mindig bújdosnia kellett Adrianonak és Alessanak.
Sokszor elvesztetten a történet fonalát. Szerettem, hogy Damian bele került és hogy Lily is említést kapott.
Kíváncsi leszek Theo és Eve sztorijára, talán jobb lesz, mint az első kettő.

L_B_Mariann>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Le sem tudtam tenni! Nagyon jó folytatása volt az előző résznek. Egyszerűen nem értem, hogyan adhattam Damian és Lily történetére 4,5*- ot?! Őket még ha kicsivel is de jobban megkedveltem, és ezáltal most úgy érzem, hogy igazságtalan lenne ha, Adriano és Alessa is ugyanannyi csillagot kapna :( Az ő kapcsolatuk is tele volt nehézségekkel és kihívásokkal. Főleg Alessa s.ggfej bátyja miatt. Még egy ilyen tenyérbe mászó, sunyi dögöt! Megérdemelte volna, hogy valaki jól megleckéztesse, vagy legalább jól pofán b.szhatták volna! Azért, ahogyan a húgával bánt. A vége nem igazán tetszett. Alakulhattak volna másképpen is a dolgok.
A borító gyönyörű, akárcsak az előző résznél is.

Beusom24>!
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes

Kellemesen csalódtam, azt hittem ez is olyan lesz mint az első része, ami valjuk be, eléggé gyenge lett. Tévedtem, eszméletlen jó volt, csak azért vonók le fél pontot, mert az eleje gyengén kezdődött, és a vége meg pik -pakk lezajlott. Ebben a részben végre volt minden, végre bele láthatunk a maffia világába, hogyan működik, jobban megismerkedünk a többi szereplővel is, cselszövés, gyilkosság, egyszerűen imádtam. Nem volt időm belemerülni, h mi is történt, mert egyből jött a következő bonyodalom. Na de a a főszereplőinkről se feledkezzünk még. Tetszett Alessa és Andriano kapcsolata. Titokban tudtak csak találkozni, és Alessa tudta, h nem adhatja ,oda a szívét, mivel előbb utóbb, úgyis férjhez fogják adni. Be is üt a gebasz, ki akarják házasítani, egy erőszakos idiótához. Folyamat megy a gyűlölködés a szervezetben, a harc ,h ki is legyen a főnök. A fialatalok minden alkalmat próbálnak együtt tölteni, amiből nem jut sok a számukra. Ebben sokkal több a 18+ rész is. Persze esküvő nem lesz, új családtag érkezik:) és végül ez lesz ami végre meghozza azt, h a szerelmesek együtt legyenek. Azt hiszem fogom még újra olvasni ezt a részt. Kíváncsian várom, majd Theo és Eve részét, de igazából Thomasék érdeknek


Népszerű idézetek

Beusom24>!

– Nekem nincs ellenemre az a feleség, akit be kell törni egy kicsit, Alessa. A legjobbak soha nem adják könnyen magukat

Kapcsolódó szócikkek: Alessa Trentini
ap358 P>!

A látszat más néven megtévesztés.

269. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alessa Trentini
l_moni>!

Csak egyszer lehetsz fiatal és ostoba.

(első mondat)

fairy22e>!

-Hogy tudott egy olyan nő, mint Lily, beléd szeretni? – kérdezte.
Damian halkan nevetett.
– Természetesen jött a dolog. Mint a légzés.
– Vagy mint a vérontás.
– Pontosan.

335. oldal

Beusom24>!

– Miért ne élvezhetnénk ki olyannak , amilyen most? Akkor könnyebb lenne elengedni is egymást .

Beusom24>!

– Hogy került ide a csaj? – kérdezte Damian.
– Számit ez?
– Csak kíváncsiságból.
– Vannak, akik azt mondják, hogy az okozza az ember vesztét.
– Inkább a mellébeszélés, Adriano.

Kapcsolódó szócikkek: Adriano Conti · Damian Rossi
Cintia_>!

Ahhoz képest, hogy testvérek, Alessa kimondottan kedvelte a nővérét.

Viktória_Erdei >!

(…) A szerelem elveszi az ember eszét.

172. oldal, 7. fejezet

fairy22e>!

Damian visszaengedte a földre Abriella testét.
– Aú! – mormogta Abriella.
– Ez jó jel – suttogta neki Tommas. – Ha fáj, az jó. Mert ez azt jelenti, hogy nem kerültél sokkos állapotba.
– Egyelőre – tette hozzá halkan Damian.
– Nem tetszik, amit mondasz – szólalt meg Abriella.
Damian elvigyorodott.
– Nem is kell, hogy tetsszen.
– Még szerencse, hogy Lily hozzád ment – mondta Abriella.
Senki más nem bírná elviselni, hogy ilyen seggfej vagy.

292-293. oldal

fairy22e>!

-Te még mindig itt vagy? – kérdezte Alessa halkan.
Tommas örömtelenül nevetett.
– Mert szerinted hol máshol lehetnék, Alessa?
A lány alaposan körülnézett, hogy rajtuk kívül kik vannak még ott. Nagyon sokan voltak a bátyja emberei közül, a Rossi-bandából, és néhány családtag is.
Joel már régen távozott, de Alessa ezen igazából meg sem lepődött.
– Nem is tudom, Tommas. Csak azt hittem…
– Az egész életem ott hever a műtőasztalon a testében egy golyóval csak azért, mert a bátyja egy ostoba barom – szakította félbe Tommas nyugodtan. – Igyekszem megőrizni a hidegvéremet, amennyire csak lehet, de itt bent..
Tommas a mellkasára mutatott, és elhallgatott.
– Igen? – kérdezte Alessa.
– Nem kapok levegőt.

296. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: A vezér
Becca Prior: Stockholm-szindróma
Anne L. Green: Elvesztett jövő
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Borsa Brown: A maffia szívében
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Diana Landry: Nem felejthetsz el
Laurell K. Hamilton: Ragály