Titokzatos ​és tüzes (A chicagói maffiaháború 1.) 66 csillagozás

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Életet ​az életért. Ez a maffia törvénye.

Damian Rossi az életével tartozik egy embernek, és eljött a törlesztés ideje. A fizetség ez esetben azt jelenti, hogy be kell házasodnia egy másik chicagói maffiacsaládba. Damian készséggel áll a sorsa elébe, akármi legyen is a következmény.

Lily DeLucának nincs választási lehetősége. Rákényszerítik, hogy hazatérjen, feleségül menjen egy férfihoz, akit nem is ismer, és folytassa azt az életet, amit a legszívesebben elfelejtene, egy féligazságokkal, elfojtott fájdalommal és bizonytalansággal teli világban. Damian azonban cseppet sem olyan, mint gondolta.

Ebben a világban senkiben sem lehet megbízni. Valaki a jobb jövő reményében kész mindent a feje tetejére állítani. De senki sem játszik nyílt lapokkal, és ebben a csatában csak egy győztes lehet. Amikor pedig a háború vörösre festi Chicago utcáit, a négy családot megosztja az egymás iránti hűség, gyűlölet és bosszú. Senki sem rejtőzhet el. Senki sincs… (tovább)

Eredeti mű: Bethany-Kris: Deathless & Divided

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570165 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Dino DeLuca · Damian Rossi · Lily DeLuca


Kedvencelte 2

Most olvassa 11

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Többre számítottam, főleg a főszereplők terén, mert egyikük sem került közel hozzám, és a köztük lévő „mély” érzelmek sem jöttek át. Kissé kidolgozatlan számomra ez a történet.

20 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nem feltétlenül a könyv hibája az értékelésem, mert sokan szeretni fogjátok ezt a regényt.
Már többször megfogadtam, hogy nem veszek Rubin pöttyös könyvet, mert nagyon sablonosnak tartom a kategória köteteit. (tisztelet a kivételnek!) A maffiaszál ugyan adott egy pikánsabb hátteret a cselekménynek és igazából ez kapja meg a 2 és fél csillagomat is, de kevés volt ahhoz, hogy számomra a szerelmi szál is érdekessé váljék. Nem kedveltem meg a szereplőket sem, ami nálam nagy baj.
A menetrendszerű „először nem kedvellek, majd szeretlek, szexelünk és jön a dráma” klisé itt is el lett sütve, és igazából úgy tettem le a könyvet, hogy oké, elolvastam, de nem adott semmit.
Mondom, lehet, hogy az én készülékemben van a hiba és nagy kedvencetek lesz, de nekem ez nagyon nem…

7 hozzászólás
>!
ap358 P
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Sorozatindító kötet lévén erősebb nyitásra számítottam, de összességében nem volt ez olyan rossz. Mondhatni, az írónő előkészítette a vacsorához a hozzávalókat, de még nem kezdett hozzá a főzéshez.
A két főszereplő nagyon jól lett felvezetve, érdekesnek bizonyultak. Lily szabadszájú, önálló és makacs lány, miközben Damian csendes, megfontolt és hűséges. Kettejük elegye nagyon pikáns jeleneteket ígért, de amint egymás mellé kerültek, ellaposodtak. Az erotika átvette a főszerepet, megölve ezzel a karakterek egyedi hangját, és a köztük lévő kémiát is. A szerelem nagyon instant lett.
Ez által a könyv megrekedt mind a románc, mind a maffia terén, egyik se lett teljesen kidolgozva.
A maffia szál is ígéretesnek bizonyult, de RP könyv lévén inkább körítésnek felelt meg, hagyott maga után kivetnivalót. Mégis, a maga lapos módján a szervezet más tagjait érdekesnek találtam.
A könyv inkább némi akcióval fűszerezett, mintsem e köré épülne, így aki komoly maffiasztorira vágyik, csalódhat. De aki egy jó kis azonnal egymásba gabalyodunk típusú ponyvát szeretne olvasni, ahol az aktusok közé szorul egy kis bonyodalom és akció is, annak ajánlom.
A könyv felénél úgy voltam, örülök, ha a sztori végére jutok, végül mégis kíváncsi lettem, mi lesz a folytatásban. Legfőbb Lily fivérének spoiler a története érdekel, mert úgy érzem, ő még okoz majd meglepetéseket. Ezért is megelőlegezem a 4 csillagot.

>!
Viviana97
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, mivel olyanok ajánlották, akik imádták Cora Reilly maffiás sorozatát.
A történet tetszett, élvezhető és kellően izgalmas volt, mondjuk ez a maffiacsalád nem annyira a hagyományaikról híres, mint ahogy azt a Born in Blood sorozatban megszokhattam. Itt arra gondolok, hogy hiába elrendelt a házasság, azt nem várják el a menyasszonytól, hogy szűz legyen, vagyis lazábbak a szabályaik.
Damian már az első megjelenésével belopta magát a szívembe, valamiért imádom az ilyen arrogáns és hideg pasikat a könyvekben.
Lily az elején idegesített, de később, amikor elkezdett érett felnőttként gondolkodni, már kedvelhetőbbé vált.
Ami mellett viszont nem tudok elmenni szó nélkül és ami miatt levontam fél csillagot, az a pocsék fordítás. Egyszerűen idegesített, mennyire alpáriak, mennyire bunkók a szereplők a magyar változatban. Az eredetiben viszont nem. És emellett sok helyen éreztem azt, hogy a fordító kiválasztott egy jelentést és azt írta a mondatba, közben más szó illett volna oda. Emiatt sok mondat értelmetlen a könyvben.

A sorozatot mindenképp fogom folytatni, de csakis eredeti nyelven.

5 hozzászólás
>!
Nikyy18
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Sokkal többre számítottam ettől a könyvtől a fülszöveg alapján. A szereplőket sem tudtam megkedvelni. Lily nekem túl butának és nyafogósnak tűnt. Pedig annyira vártam már ezt a könyvet de csalódás volt.

>!
Eszter_Lina24 I
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nem tetszett annyira mint vártam.
Lily engem eléggé idegesített sokszor, főleg az elején.
Bár igazából nem ez volt a baj. Nem éreztem olyan 100%-osan összerakott könyvnek, sokszor kapkodtak benne, sőt nekem rengeteg helyen volt fura a megfogalmazás. Nem tudom, hogy ez a fordító hibája-e vagy az eredeti szövegben is ennyire tárgynak vagy személytelennek írtak meg egy-egy részt/jelenetet.
No mindegy, nem tudok semmi komplett kiforrott dolgot összehozni a könyvről, úgyhogy inkább hagyom. :'D

>!
Kathreen
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Próbáltam szeretni, de valami hiányzott. Nekem az igazi maffiás könyvekben Martina Cole az etalon és ez nagyon messze volt tőle. Aki ebbe az életbe benne van és szerves része gyerek korától azt nem lehet így megvezetni. Lily is sok szempontból egy naiv gyerek, ő is ebbe nőtt bele, akkor mit nem lát át?!

>!
Angie0
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Olvastam már hasonló olvasmányt, nyilván egy Vér kötelez-hez nem érhet fel.
Az alapsztori a maffia és az eltervezett házasság. Az eleje nekem eléggé kusza volt, de történet hamar rendeződött. Damian szerintem nem olyan Alfahi típus. Ő inkább a csendes gyilkos tipus, ami kifejezetten tetszett. Lily nagyon gyerekes volt az elején, de a végérekicsit megjavult. Ami a végét illeti, lezáratlan. Tudom, hogy vannak további részei, de más szereplőkről szól. Hmm..majd meglátjuk.

>!
Anikó19
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Kicsit felemás érzésem van, mert többet vártam.
Az alaptörténet nagyon bejött, viszont a megvalósítás már kevésbé. Több izgalmat, akciót vártam, de inkább csak a kavarás ment a háttérben. Leginkább a két főszereplő kapcsolata körül forognak a dolgok. A közös jeleneteik tetszettek, az erotikus részek is jól megírtak. Viszont egy maffiózókról szóló történethez képest szerintem kicsit lapos volt.

*A borító valami csodaszép!

>!
KittyKaty
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Úgy érzem csak a jó indulatom miatt kapott ez a könyv 2,5 csillagot…
A borító egyszerűen csoda szép, a fülszöveg is magával ragadt. De maga a történet már… A szereplők idegesítőek (főleg a két főszereplő). Maga történet számomra összecsapott ás nagyon kidolgozatlan volt. Alig vártam, hogy befejezem….


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

– A család az, akiket te annak gondolsz. A család az, aki teljesen mindegy, mibe kerül, minden körülmények között megvéd, és gondoskodik rólad. A család az, ahova az ember akkor is visszaér, amikor pedig világgá futni volna kedve.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
>!
ap358 P

– Szar egy világban élünk, ha az életedbe kerülhet, hogy kedvelnek, nem?

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dino DeLuca
>!
ap358 P

– (…) Ebben a világban nem létezik önzetlen segítség. Mindenki viszonzást vár cserébe.

74-75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dino DeLuca
>!
ap358 P

– (…) Szerelemből nősülsz? – kérdezte Dante.
– Ön szerelemből nősült?
– Nem, viszont van valami a feleségemben. És te szereted a jövendőbelid?
– Én sem voltam belé szerelmes – mondta Damian.
– De?
– Van benne valami.
Dante halkan nevetett.
– Mint minden igazán jó feleségben. Gratulálok.

350-351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
>!
KönyvMoly_1989

Szeretett az árnyékban maradni. Onnan sokkal könnyebben megfigyelhette az embereket.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
>!
ap358 P

(…) az ember sokszor messzebbre jut, ha nyitva tartja a fülét, és befogja a száját.

140. oldal

>!
ap358 P

– Nem nevezheted családnak azt, amikor a tagok bármikor a másik vérét veszik, és csak a vacsoraasztalnál tesznek úgy, mintha kedvelnék egymást – tette hozzá Dino.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dino DeLuca
>!
ap358 P

– A legjobb pillanatok mindig akkor találnak rá az emberre, amikor a legkevésbé számít rájuk…

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
>!
KönyvMoly_1989

Nem szeretnék kockáztatni. Ennyi az egész. A kockázat idegessé tesz.

252. oldal

>!
ap358 P

– Bűnös ízed van – mondta neki Damian, és Lily tudta, hogy ez így igaz.
Bűn. Cukor. Mennyország.
Boldogság.

333. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Karina Halle: Bármi áron
Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk
Borsa Brown: A maffia szívében
Laurelin Paige: Első érintés
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Baráth Viktória: A főnök
Guillaume Musso: Az angyal hív
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Marilyn Miller: A vezér