Titokzatos ​és tüzes (A chicagói maffiaháború 1.) 268 csillagozás

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Életet ​az életért. Ez a maffia törvénye.

Damian Rossi az életével tartozik egy embernek, és eljött a törlesztés ideje. A fizetség ez esetben azt jelenti, hogy be kell házasodnia egy másik chicagói maffiacsaládba. Damian készséggel áll a sorsa elébe, akármi legyen is a következmény.

Lily DeLucának nincs választási lehetősége. Rákényszerítik, hogy hazatérjen, feleségül menjen egy férfihoz, akit nem is ismer, és folytassa azt az életet, amit a legszívesebben elfelejtene, egy féligazságokkal, elfojtott fájdalommal és bizonytalansággal teli világban. Damian azonban cseppet sem olyan, mint gondolta.

Ebben a világban senkiben sem lehet megbízni. Valaki a jobb jövő reményében kész mindent a feje tetejére állítani. De senki sem játszik nyílt lapokkal, és ebben a csatában csak egy győztes lehet. Amikor pedig a háború vörösre festi Chicago utcáit, a négy családot megosztja az egymás iránti hűség, gyűlölet és bosszú. Senki sem rejtőzhet el. Senki sincs… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635610143 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635610136 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570165 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Damian Rossi · Dino DeLuca · Lily DeLuca · Abriella Trentini · Evelina Conti


Kedvencelte 15

Most olvassa 9

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nem értem az alacsony százalékot, amin most a könyv áll. Bethany-Kris például se nem Don Winslow, se nem Martina Cole, a maffia szál a közelébe sem ér ahhoz, amit ez a két zseniális író képvisel. Ennek ellenére jóval több izgalom és jóval kevesebb szex van benne, mint amit az a rubin pöttyöcske általában képviselni szokott. A 76%-ért szerintem az a felelős, hogy nem kapunk olyan részletes és hiteles betekintést az alvilágba, mint amilyet a fülszöveg sugall. Ha valaki elvárások nélkül kezd bele (nekem sem volt) , akkor annak szerintem szórakoztató élményt tud nyújtani ez a gördülékeny stílusban megírt és magához mérten izgalmas regény. Az elmúlt két hét olvasási válsága után ez volt az, ami meg tudott újra fogni.

Kate20>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

A könyv borítója valami meseszép. Meg is lepődtem, amikor beleolvastam a fullszövegbe, és kiderült hogy az alapkoncepció a Chicagói Maffiáról szól. Mivel nemrég vittem vissza egy valag könyvet a könyvtárba, de ugye üres kézzel nem illik hazajönni… Így került hozzám ez a könyv.
Mindig is furcsa számomra E/3-ba olvasni, mert valahogy annyira nem tudom átélni a történetet. De azt kell mondjam, hogy itt egyáltalán nem volt ebből katyvasz. Sőt, teljesen rendben volt.
Lily és Damian karakteréről rengeteg információt lehetett kapni ezalatt a +400 oldalas könyv alatt. A könyv végére megszerettem mindkét karaktert és igen átláttam a miérteket. De attól még mindenkinek sok volt és maradt a számláján.

Az újfajta dark romance megközelítés, a nem túl romantikus szál és a nyálcsorgatás elmaradása igazán megnyerő volt. Hisz nem igazán illik be a Maffia profiljába. Ott minden cselekedetnek megvan a miértje.
Igazság szerint ez nem egy könnyed kis könyv volt. Ó, nagyon nem. Volt itt minden…árulás, szomorúság, bosszú. De ez nem meglepő egy Maffiában. Itt csak az lenne a fordulat, ha teljesen happy end lenne a vége.
Hát, majd a 2.résznél kiderül ezt meglépik-e. (Kétlem)

Naiva P>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Miközben olvastam ezt a könyvet, mindvégig az a gondolat motoszkált a fejemben, hogy ez a könyv nem is lesz olyan rossz, mint amilyen százalékon áll. Most, hogy befejeztem, kitartok mellette. Egyáltalán nem volt rossz. Sőt!
Oké, a főhősnő nem a legszerethetőbb személyiség, nekem is sokszor az agyamra ment. Örüljön, hogy nem egy vén hájas csóróhoz kellett hozzámennie!
Szeretem a mob-sztorikat. Szerettem ezt is. A maffia szál szerintem jól ki volt dolgozva. Az elején bele kellett szokni, megismerni a szereplőket, hogy ki-kicsoda. Talán annyi, hogy kezdőkötetként az a hálátlan feladat jutott az első résznek, hogy nem csak kifejezetten a két főszereplőre koncentrált, hanem a többiekre is. Amit külön kiemelnék, azok az erotikus jelenetek! Ott aztán minden a nevén volt nevezve. Nem volt sok, de azok annál jobbak voltak.
Kíváncsi vagyok a következő részre, vagy inkább az egész sorozatra. De különösen Theo és Tommas könyvére. Közöttük még nem tudnék dönteni. spoiler

9 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Többre számítottam, főleg a főszereplők terén, mert egyikük sem került közel hozzám, és a köztük lévő „mély” érzelmek sem jöttek át. Kissé kidolgozatlan számomra ez a történet.

22 hozzászólás
Törpillaa P>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nekem nagyon tetszett, annak ellenére is, hogy vegyes értékeléseket kapott ez a könyv. Lehet, hogy vannak hibái, de én nem arra figyeltem, és nem is kerestem őket, csak olvastam, és élveztem mindenegyes percét. :-D Izgalmas, romantikus, szexi, erotikus, és némelyik résznél annyira nevettem, hogy levegőt is alig kaptam. :-D Damian irtó szexi pasi, és Lily is igazán jó fej csaj, ők ketten teljesen összeillő páros voltak. :-D A maffia szál is érdekes, és izgalmas is volt. Már alig várom, hogy olvassam a második részét, nagyon kíváncsi vagyok mi újat tud még az írónő, és nekem tetszett a stílusa is. A borító pedig csodálatos elsőre nagyon megfogott, és a történetben sem csalódtam. :-) Tuti újraolvasós lesz, mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

KönyvMoly_1989>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nem feltétlenül a könyv hibája az értékelésem, mert sokan szeretni fogjátok ezt a regényt.
Már többször megfogadtam, hogy nem veszek Rubin pöttyös könyvet, mert nagyon sablonosnak tartom a kategória köteteit. (tisztelet a kivételnek!) A maffiaszál ugyan adott egy pikánsabb hátteret a cselekménynek és igazából ez kapja meg a 2 és fél csillagomat is, de kevés volt ahhoz, hogy számomra a szerelmi szál is érdekessé váljék. Nem kedveltem meg a szereplőket sem, ami nálam nagy baj.
A menetrendszerű „először nem kedvellek, majd szeretlek, szexelünk és jön a dráma” klisé itt is el lett sütve, és igazából úgy tettem le a könyvet, hogy oké, elolvastam, de nem adott semmit.
Mondom, lehet, hogy az én készülékemben van a hiba és nagy kedvencetek lesz, de nekem ez nagyon nem…

7 hozzászólás
christine>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nagyon-nagyon sokáig gondolkodtam azon, miért is jó, illetve miért nem ez a könyv, mert bármennyire is furán néztem olvasás közben, azért voltak határozottan élvezhető jelenet. Például a maffiás szál 90%-ban abszolút korrekt és hiteles, legalábbis szerintem.

Első körben az E/3-as írásmód rontott az élményen. Nem éreztem közel magamhoz a karaktereket, nem jöttek át a gondolatok, az érzések, semmi. Mintha bábok lettek volna, akik nincsenek tudatában a gondolataikkal, és ez elképesztően zavart.

Lily viselkedése engem is idegesített. Még eleinte abszolút jogos volt az ellenkezése az érdekházassággal szemben, 300 oldal hiszti után azért kicsit kezdett elegem lenni belőle. A végén meg hirtelen a megtört, becsapott, kihasznált nőből vált családszerető, mindent a maffiáért nővé, aki sosem árulná el a családot.

Volt egy másik zavaró tényező, ami szerintem mindenkinek feltűnt, vagy legalábbis úgy érzem, az olvasók többségének emiatt nem tetszett ez a regény, és az Damian viselkedése. Alapjáraton egy nagyon vagány férfikarakter lenne, izgalmas személyiséggel, megfontoltsággal, háttérrel és viselkedéssel rendelkezik. spoiler

Ami miatt még rossz volt az E/3-as írásmód, az az, hogy úgy tűnt, az írónő és a karakterek túl akarnak járni az eszünkön, és egy dologban akarnak hitegetni, miközben teljesen másképp cselekszenek, ennek ellenére viszont annyira nem volt meg egy-két döntés/lépés között az ok-okozati összefüggés, hogy abszolút nem lehet érteni semmit, és ezt megint csak rossz értelemben történt. Mert van az a történet, amikor jó, ha az olvasó össze van zavarodva, és a végén történik a nagy bumm, amikor az egész világ megreng körülötte, de ez itt nem történt meg, sőt.

Szóval voltak bajok, mégis folytatni fogom. Tetszett a világfelépítés, még ha annyira nem is volt élvezetes ebben a részben, és van bennem egy cseppnyi remény, hogy a következőben teljesen másképp fognak történni a dolgok.

Ács_Milán>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Több maffiás történethez is volt már szerencsém, de az eddig olvasottak közül ez volt a leggyengébb.
A regény borítója gyönyörű, de köszönőviszonyban sincs a belső tartalommal. De még csak a címet sem érzem találónak.
Sokkal ütősebb történetre számítottam, annál is inkább, mivel ez egy sorozatindító kötet. Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy egy sorozat első részében felkeltsék annyira az olvasó érdeklődését, hogy a további részeket is el akarja olvasni. Az én érdeklődésemet nem sikerült felkelteni, így nincs sok esély arra, hogy a további részeket is elolvassam.
Nekem sem az írónő stílusa, sem a szereplők, sem a történet, ahogy tálalva volt, nem tetszett. Semmi izgalom nem volt, ami egy kicsit érdekesebbé és izgalmasabbá tehette volna számomra az olvasást.
Alapvetően nagyon szeretem az erotikus műfajú könyveket, de itt az erotikus jelenetek sem tudták megmozgatni a fantáziámat. A szereplők közötti szenvedélyt, vagy kémiát pedig nem sikerült megtalálnom és éreznem.
Sajnálom, nagy csalódás volt! :-/

5 hozzászólás
ap358 P>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Sorozatindító kötet lévén erősebb nyitásra számítottam, de összességében nem volt ez olyan rossz. Mondhatni, az írónő előkészítette a vacsorához a hozzávalókat, de még nem kezdett hozzá a főzéshez.
A két főszereplő nagyon jól lett felvezetve, érdekesnek bizonyultak. Lily szabadszájú, önálló és makacs lány, miközben Damian csendes, megfontolt és hűséges. Kettejük elegye nagyon pikáns jeleneteket ígért, de amint egymás mellé kerültek, ellaposodtak. Az erotika átvette a főszerepet, megölve ezzel a karakterek egyedi hangját, és a köztük lévő kémiát is. A szerelem nagyon instant lett.
Ez által a könyv megrekedt mind a románc, mind a maffia terén, egyik se lett teljesen kidolgozva.
A maffia szál is ígéretesnek bizonyult, de RP könyv lévén inkább körítésnek felelt meg, hagyott maga után kivetnivalót. Mégis, a maga lapos módján a szervezet más tagjait érdekesnek találtam.
A könyv inkább némi akcióval fűszerezett, mintsem e köré épülne, így aki komoly maffiasztorira vágyik, csalódhat. De aki egy jó kis azonnal egymásba gabalyodunk típusú ponyvát szeretne olvasni, ahol az aktusok közé szorul egy kis bonyodalom és akció is, annak ajánlom.
A könyv felénél úgy voltam, örülök, ha a sztori végére jutok, végül mégis kíváncsi lettem, mi lesz a folytatásban. Legfőbb Lily fivérének spoiler a története érdekel, mert úgy érzem, ő még okoz majd meglepetéseket. Ezért is megelőlegezem a 4 csillagot.

Bitten>!
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes

Nagyobb a füstje mint a lángja. Olyan visszhangja volt alig vártam…. hát csalódtam. Egy átlag. Semmi egetrengetö.
Erotika, spoiler
Puff neki….


Népszerű idézetek

ap358 P>!

– A család az, akiket te annak gondolsz. A család az, aki teljesen mindegy, mibe kerül, minden körülmények között megvéd, és gondoskodik rólad. A család az, ahova az ember akkor is visszaér, amikor pedig világgá futni volna kedve.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
ap358 P>!

(…) az ember sokszor messzebbre jut, ha nyitva tartja a fülét, és befogja a száját.

140. oldal

ap358 P>!

– Szar egy világban élünk, ha az életedbe kerülhet, hogy kedvelnek, nem?

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dino DeLuca
ap358 P>!

– (…) Ebben a világban nem létezik önzetlen segítség. Mindenki viszonzást vár cserébe.

74-75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dino DeLuca
Törpillaa P>!

– Bárcsak ne okoznék fájdalmat azzal, hogy ezt kimondom neked! – mondta.
Lily a fejét rázta.
– Nem okozol fájdalmat.
– Igazat mondtam.
– Damian?
– Mi van? – kérdezte a férfi.
– Fogd be, és csókolj meg!
Damian felvonta az egyik szemöldökét.
– Te most azt akarod, hogy…
– Azt akarom, hogy fogd be, és csókolj meg még egyszer. De nem úgy, mintha valami szar kis porcelánbaba volnék, amit bárki összetörhet. Csókolj meg! Kérlek.

330. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi · Lily DeLuca
Törpillaa P>!

– Akkor lehet, hogy nem a megfelelő kérdéseket teszed fel, szívem. Lehetséges, hogy ha csak feleannyi időt szentelnél arra, hogy körülnézz, és megfigyeld magad körül az embereket, mint amennyit a saját világodba zárva töltesz, talán rájönnél, hogy a válasz itt van a csinos kis orrod előtt.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
ap358 P>!

– (…) Szerelemből nősülsz? – kérdezte Dante.
– Ön szerelemből nősült?
– Nem, viszont van valami a feleségemben. És te szereted a jövendőbelid?
– Én sem voltam belé szerelmes – mondta Damian.
– De?
– Van benne valami.
Dante halkan nevetett.
– Mint minden igazán jó feleségben. Gratulálok.

350-351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi
Törpillaa P>!

– Kérlek, ne sírj! – mormogta. – A könnyekkel nagyon nem tudok mit kezdeni. Már megmondtam. Úgyhogy hagyd abba!
Lily beszippantotta az alsó ajkát, de a könnyei nem álltak el. Damian rádöbbent, hogy ezt nem igazán Lily irányítja.
– Nagyon sajnálom – hüppögte a lány.
– Nem nyugszol, amíg el nem éred, amit akarsz, mi?
– Tessék?
– Rá akarsz kényszeríteni, hogy csináljak valami olyasmit, amitől jobban érzed magad – mondta Damian, arcán sokatmondó vigyorral.
Lily a könnyein keresztül is nevetni kezdett.
– Na és hogy tervezed ezt megt…
Damian ajka szenvedélyesen tapadt az övére, a fogainak és ajkainak játékával fojtva el minden további szót, rabolva el Lily lélegzetét.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damian Rossi · Lily DeLuca
8 hozzászólás
Törpillaa P>!

– Tudom, hogy nagyon be vagy pöccenve, de akkor is örülök, hogy hazajöttél. Átkozottul rémes ez a hely nélküled. Veled sokkal elviselhetőbb.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelina Conti

A sorozat következő kötete

A chicagói maffiaháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Kristen Ashley: A titokzatos Ő
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Meghan March: Tiéd vagyok
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Kim Holden: Bright Side