Kicsik ​lapozgató Bibliája 10 csillagozás

Bethan James: Kicsik lapozgató Bibliája

A Bibliával nem lehet elég korán kezdeni az ismerkedést. A Szentírás válogatott részeiből már a legkisebbek is megérthetik, hogy Isten szereti őket, ő teremtette ezt a világot, és ő gondoskodik rólunk. Kettőtől négy éveseknek szólnak az egyszerűen megfogalmazott, rövid történetek Ádám és Éva, Noé, Ábrahám, József, Mózes, Dávid, Dániel és Jézus életéből. A gyűrhetetlen kartonra festett gyönyörű képeket a neves gyerekkönyv-illusztrátor, Kállai Nagy Krisztina készítette.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harmat, Budapest, 2010
30 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632880464 · Fordította: Szöllősi Barnabás · Illusztrálta: Kállai Nagy Krisztina

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Mila>!
Bethan James: Kicsik lapozgató Bibliája

Nyilván ez egy nagyon kis töredéke a Bibliának, az a pár történet is kevés mondatból áll, de pont ezért való kicsiknek. Jó pár nagyon lényeges történetet bemutat, többek között a „hogyan készült” mozzanattól a vízözönön át az utolsó vacsoráig. Tömör, de velős könyv, nekem tetszenek a rajzok is, sok apró részlet van, amin a 15 hónapos, akivel lapozgattuk, szívesen elidőzött. És mikor Dávid és Góliát történetéhez jutottunk, előszeretettel mutogatott Dávidra és mondta hogy Dá..Dá.. Akár huszonháromszor is egymás után Szerintem nagyon jó bevezetője ez annak, hogy megismerhesse a Bibliát. Aztán, ha az ember akarja, lehet egyre részletezni a dolgokat.
Nem utolsó sorban pedig egészen harapás védettek a lapok :)) Ami nem hátrány, ha ebben a korban nem nagyon tudja megenni a könyvet a gyerek :) Vagy legalább is nem könnyen :))

>!
Harmat, Budapest, 2010
30 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632880464 · Fordította: Szöllősi Barnabás · Illusztrálta: Kállai Nagy Krisztina
Millázs>!
Bethan James: Kicsik lapozgató Bibliája

Mennyire kicsik lapozgatója ez? – kérdem én. Kemény lapos, aranyos rajzok (bár a szálkásítást nem értem, festményhatást akartak elérni? Inkább olyan, mintha fújna a szél), rövid történetek, lényeges szereplők, mondanivalója nagyon rendben van. Ez kicsiknek, úgy két éves kortól nagyon megfelel.

Na, de a végén a keresztre feszítés? Mutatva a keresztet rajta a két latorral és Jézussal. Ez már nem olyan kicsik lapozgatója szerintem. Oké, hogy így kerek a megváltás története, de a három éveseimnek nem szeretnék még magyarázkodni. Későbbre pedig szerintem ez a lapozgató már kevés, van ennél jobb képes biblia gyerekeknek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Noé története
Steve Smallman: Bibliai állatok
Jan Godfrey: Gyermek a jászolban
Gyere velem templomba
Zelk Zoltán: A három nyúl
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
Julia Donaldson: A Graffaló
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska