Shades ​of Earth (Across the Universe 3.) 16 csillagozás

Beth Revis: Shades of Earth Beth Revis: Shades of Earth Beth Revis: Shades of Earth

Amy and Elder have finally left the oppressive walls of the spaceship Godspeed behind. They're ready to start life afresh--to build a home--on Centauri-Earth, the planet that Amy has traveled 25 trillion miles across the universe to experience. But this new Earth isn't the paradise that Amy had been hoping for. Amy and Elder must race to uncover who--or what--else is out there if they are to have any hope of saving their struggling colony and building a future together. But as each new discovery brings more danger, Amy and Elder will have to look inward to the very fabric of what makes them human on this, their most harrowing journey yet. Because if the colony collapses? Then everything they have sacrificed--friends, family, life on Earth--will have been meaningless.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Razorbill, New York, 2013
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781595146151
>!
Razorbill, New York, 2013
370 oldal · ISBN: 9781595143990
>!
Razorbill, New York, 2013
384 oldal · ASIN: B0081KYYAS

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Rileey>!
Beth Revis: Shades of Earth

Jót tett a könyvnek, hogy végre kiléptünk a Godspeed fémketrecéből, és a kalandok már az új bolygón folynak. A második kötettel nem voltam maradéktalanul megelégedve, de ez hozta ugyanazt a színvonalat, mint az első rész. Sőt! Egyszerűen remek ez a feszült hangulat, ami a cselekményszálak kibontakozása közben végig jelen van, mindig van valami meglepő momentum, rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és a szerző nem habozik a szereplők kinyírásával sem. És ahogy visszaköti az egészet az első könyvre, hogy honnan indult ki az egész, hát az valami hihetetlenül jó. Minden hibája ellenére simán öt csillagot ér nekem ez a könyv, mert a fordulatok nagyon ütnek, és a szórakozás faktor végig jelen van. Nagyon szerettem ezt a sorozatot, a kedvencek közé bekerült, az már biztos.

4 hozzászólás
sentimentalfrappe>!
Beth Revis: Shades of Earth

Kissé csalódás volt ez a lezárás, az első két rész nagyon tetszett, ez sem volt rossz, inkább csak olyan középszerű. Amy butább, mint valaha, Centauri-Earth leírásában nem volt semmi egyedi, az írónő folyton csak azt ismételgette, hogy “olyan mint a Föld, de mégsem, minden olyan, mint a Földön, de mégsem”. Ezen a téren azt vártam, hogy fantáziadúsabb lesz, de hát sajnos nem. A fordulatok mind nagyon kiszámíthatóak voltak, ez mondjuk már az előző részekben is így volt, de itt talán még jobban. Pedig a végét tekintve lett volna benne lehetőség, ha mondjuk az a “csavar” kicsit korábban előkerül. spoiler Végeredményében nem volt egy rossz trilógia, élveztem, de azért a végét jobban is le lehetett volna zárni.

Rebecca_Darinchen>!
Beth Revis: Shades of Earth

Méltó lezárása ez ennek a fantasztikus sorozatnak, amelynek az összes részét kedvenceltem. Kifejezetten fordulatos, izgalmas és olvasmányos. Az apróbb hibái teljesen eltörpülnek a számos jó tulajdonsága mellett. Nem bántam azt sem, hogy ezt a részt a magyar fordítás hiányában angolul kellett elolvasnom. Nagyon szerettem, bár voltak elég megrázó és elgondolkodtató részek ebben a könyvben, többször is összefacsarodott a szívem. Úgy gondolom, az írónő csodálatosan szőtte a sorozat szálait. Örülök, hogy végre az utolsó részt is elolvastam. :)

Beo>!
Beth Revis: Shades of Earth

Elolvastam az első kettőt és nem bírtam várni muszáj volt folytatnom, ha angolul hát angolul. Imádtam és szerintem a legjobb volt. Voltak részek, ahol a földhöz vágtam volna, de csak azért mert nem szeretem, ha valaki meghal, akit bírtam (milyen meglepő). Nagyon várom, hogy olvashassam magyarul ezt is, de az is lehet, hogy inkább az egész sorozatot olvasom el újra angolul. Angolul sokkal jobban tetszett, az eredeti stílusban bár a fordítás is jó volt az első kettőnél.

Saleszter24>!
Beth Revis: Shades of Earth

Kicsit féltem belekezdeni angolul, de mivel mostmár (sajnos) biztos, hogy nem jelenik meg magyarul, rávettem magam, mert az első két rész kedvencé tette a trilógiát. Nagyon örülök, hogy mégiscsak elolvastam, mert nem is volt olyan nehéz a nyelvezete, és maga a történet pedig szerintem tökéletes volt. Csak az nem tetszett, hogy olyan hamar véget ért. Szívesen olvastam volna még tovább. :)
A cselekmény eseménydús, fordulatos. Igaz, hogy néhol kicsit kiszámítható, de nekem így is nagyon tetszett. Amy és Elder sokat fejlődtek, jó volt végigkövetni a kapcsolatuk alakulását. Kicsit féltem, hogy spoiler, de szerencsére az írónő nem hagyott cserben.
Több jó gondolat volt a könyvben, ki is írtam néhány idézetet.

U.i. Az előző kötetet több, mint három éve olvastam, úgyhogy alig emlékeztem már a dolgokra, de szerencsére ez nem okozott nagy problémát, mivel voltak visszautalások/magyarázatok, amik segítettek visszaemlékezni (a Google mellett).


Népszerű idézetek

Saleszter24>!

What is in our hearts is real whether we name it or let it exist only in darkness or silence.

Saleszter24>!

But death doesn't work like that. It doesn't care if someone loves you, doesn't want you to go. It just takes. It takes and it takes until eventually you have nothing left.

Saleszter24>!

I might have the whole world now, but it's not enough if I don't get to share it with her.

Saleszter24>!

That is what a book is: a million little things, a thousand feelings, hundreds of experiences, all melted together and sculpted into a book-shaped vessel.

Saleszter24>!

I would trade all the stars in the universe if I could just have him back again.

Saleszter24>!

We fall into each other. All the other voices in my head--the fear, the doubt, the worry--are drowned out. I die at the end of each kiss and am brought gasping back to life at the beginning of the next. I close my eyes and the entire world fades away.

Saleszter24>!

We can fight, and we can disagree, but I'm never going to let you walk away from me thinking I don't love you.

Saleszter24>!

They'll never truly be able to comprehend how much was lost for their limitless sky.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Marissa Meyer: Cress (angol)
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer
Kendare Blake: Girl of Nightmares
David Levithan: Someday
Kim Harrington: Clarity
Lissa Price: Enders
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)