Csókot ​vegyenek! (Kissing Booth 1.) 390 csillagozás

Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Egyetlen csók… mégis mindent fenekestől felforgat…
Amikor az iskola Tavaszi Karneválján Elle csóksátrat nyit, úgy hozza a sors, hogy az ajka összeforr Noah-éval, és ettől Elle élete fenekestől felfordul. Románcuk azonban korántsem mesébe illő, és Elle joggal tart attól, hogy előbb-utóbb összetörik a szívét… Vajon elnyeri végül Elle a boldogságát?

„Stephenie Meyer 17 éves utódja” – velvet.hu

A Kissing Booth a legnagyobb szenzáció a Wattpad-en: eddig 19 millióan olvasták, és 40 ezren szóltak hozzá. A könyv elnyerte a legnépszerűbb tiniregénynek járó Watty Award-díjat.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155385155 · Fordította: Rézműves László
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
210 oldal · ISBN: 9786155385162 · Fordította: Rézműves László

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Noah Flynn · Lee Flynn · Rochelle Evans


Kedvencelte 35

Most olvassa 24

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Hmmm.
Sokkal jobb volt, mint amire számítottam.
Tiszta amerikai idill az egész. Tiniálom. Ha pontos akarok lenni.
Örültem, hogy nem volt tele trágársággal,. ami most az ifjúsági könyvekben elég gyakran fellelhető. Volt benne egy kis ez meg az, de kellőképp volt minden megírva. Egyáltalán nem volt durva.
Az nem tetszett, hogy egy szemszögből volt tálalva. Mostanában, úgy látom sikeresen ilyeneket találok. Nekem ez így kicsit egysíkú.
Kicsit hasonlított a Szívzűrterápia strébereknek című könyvhöz, de nekem még a Miről álmodik a lány? című filmre is hajazott. Imádságos mind!
A karakterek szerethetőek voltak. Igaz Elle sokszor kicsit nekem hisztis volt.
Rochelle és Lee barátsága igazán különleges. Örültem, hogy egyik sem vallott a másiknak szerelmet, hanem csak igazán jó barátok voltak.
Noah meg tökéletes. Egyértelmű, hogy ő lett a kedvencem. :DDD

11 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

A film megnézése után, ideje volt, hogy elolvassam. Néhány jelenet jobban sikerült a filmben, mint a könyvben. Pl. a csóksátras jelenet, anyukája is máshogy halt meg. Szerintem tökéletes színészeket találtak a filmhez. Lee és Elle barátsága hihetetlen, mintha ikrek lennének. Egyik kedvenc jelenetem tőlük, amikor a születésnapi ajándékukat adják át egymásnak. (póló) Tökéletes kikapcsolódás volt.

Vivi_>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Igen, a történet teljesen kiszámítható, romantikus, mint egy igazi ifjúsági regény. De néha ilyen is kell, ezért ki merem jelenteni, hogy nekem nagyon tetszett.
Azért kicsit ódzkodtam a könyvtől, hiszen ez a borító valami katasztrófa, meg egyébként is azt hittem nagyon nem fog tetszeni. Azonban engem megnyert magának a könyv.

Ami nagyon tetszett benne:
– A fiú és lány barátság: Lee és Elle között. Szerencsére semmi olyan nem volt, hogy a legjobb barátok szerelmesek lesznek egymásba, az elején erre számítottam, mert semmi fülszöveget nem olvastam.
– Noah, hát kinek nem tetszene?:D Travis óta imádom a motoros, rosszfiús srácokat, így nem volt kérdés, hogy őt is. És igen, ő is kívül rossz, belül jó.:))
– Egy 17 éves lány írta, és ennek ellenére is nagyon jó volt. Nem volt rossz, sőt közelébe sem ért egy khm… „írónak” Szűcs Vanda, igaz ez nem magyar történet.

Ami már kevésbé:
– Elle egy kicsit tényleg naiv volt. És már arról ne is beszéljünk, hogy nem hitte magát szépnek. Ennek ellenére ő is tudta, hogy megnézik a fiúk.
– Izgalmas volt ez a bújkálósdi, de hogy Shelly állandóan azzal jött, hogy ő nem szerelmes már idegesített.

De, mivel én végig izgalommal olvastam, így a rossz dolgok felett elsiklottam. Egyszer olvasós, nem túl hosszú történet, egy agylezsibbasztó könyv után kötelező. A végén nem erre számítottam, nem lett teljesen happy end, de semmi komolyra nem kell gondolni. Azért kiváncsi lettem volna, hogy mi történt Elle és Noah-val.

ziara>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

A könyvtár gyerekrészlegén bogarásztunk, és a serdülő irodalomban találtam rá erre a könyvre. Egy 19 éves lány írta! Hihetetlen! Nekem a tinikkel kapcsolatos filmek és könyvek a gyengéim, most is így volt. Kedvesen kiszámítható történet a mostanában szokásos erotika nélkül. Nem bántam, hogy ez utóbbi így volt:) (Lehet, hogy már öreg vagyok, de nekem már nagyon sok az érzékiség ezekben a habkönnyű sztorikban.)

vargapaula>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Nem feltétlenül a kedvenc könyvem, inkább egy a sok közül, de jó volt.

És most ürességet érzek, mint amikor valaminek vége van. Írtam volna hozzá egy 1 évvel később vagy 4 évvel később fejezetet. De gondolom ez azért van így, mert ránk van bízva, hogy elképzeljük Elle és Noah jövőjét. Ami jó. Mert így azt képzelhetem, hogy sikerül együtt maradniuk. :-D

Ajánlom bárkinek, aki egy vicces, romantikus könyvet keres!

Cheril>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Mikor a fülszövegben a következő, vagy ehhez hasonló kérdést látok: „Vajon elnyeri végül XY (jelen esetben Elle) a boldogságát?”, akkor 90%-ig biztos vagyok benne, hogy igen, és már tudom is mi lesz a vége.
Ennek ellenére nekem tetszett. Viszont valljuk be, a borítója egy katasztrófa és még szépen fogalmaztam. DE maga a tartalom, szerintem nem olyan rossz.
Nem lett a kedvencem, és volt hogy kicsit untam, de a vége… Eléggé érzékeny lelkű vagyok, mondhatni minden filmen és néhány szomorúbb könyvjelenet után már itatom is az egereket. És igen, ennek is sikerült megríkatnia. Nem kell nagy katasztrófára gondolni a végén, inkább csak megható.
A másik dolog, ami miatt úgy érzem elfogult vagyok a könyvvel, az az hogy engem a két főszereplő nagyon emlékeztetett Abbyre és Travisre.
Noah/Flynn. A rosszfiú, aki mindig bunyózik, túlságosan félti a lányt, imádja a motorját. Csak a tetkókat hiányoltam. Mindent összevetve kaptunk egy újabb kiadású Travist, akit nem mellesleg imádok, szóval már nagyon is érdekelt a könyv. Mindig vártam mikor, vagy hol bukkanik fel.
Elle. Nekem eléggé szimpatikus, bár hogy valaki ennyire vak legyen…

Igazából nem nagy történet, már az elején lehet tudni mi lesz a vége, de mégis élvezhető és eléggé humoros is. Voltak benne unalmasabb részek, de többnyire élveztem a könyv hangulatát. Ami igazából nem mondanám, hogy zavart, inkább csak fura volt, hogy minden egyszerűen megoldható volt. Egy bocsánatkérés és mindent elfelejtve. Egy telefonhívás és máris minden megoldódott. Egy leegyszerűsített világot kapunk.
Mindent egybevetve nekem tetszett.

2 hozzászólás
Heni_s_BookBar>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

A története nagyon aranyos volt és emlékeztetett a stílusa a LOL könyvekre. Mivel nagyon szeretem az ifjúsági regényeket, ezért nekem tetszett az egyszerűsége és az ahogyan egymásra találtak a főszereplők. Noah-t már az elején megszerettem, mert gondoskodó és figyelmes volt. Az pedig hogy Supermanes alsógatyája volt…nos nekem az is bejön. :D
Köszönöm szépen @Caledonia_Valley a könyvet! :))

9 hozzászólás
molybarby>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Ohh, jaj. Még régen olvastam ezt a könyvet és akkor nagyon tetszett, így úgy gondoltam megint belevágok, mert ilyen hangulatom volt. Hát mit mondjak, nem vett le annyira a lábamról amennyire kellett volna. De rossz se volt. Vannak hatalmas hibái, de nagyon jó élvezetes részek is :) Ellet sokáig nagyon bírtam. Egészen addig amíg be nem ütött a krach. spoiler Lee is az elején olyan aranyos volt. Nagyon tetszett ahogy alakultaka szálak, de a felesleges hiszti jelenetek, hogy kivel randizhat Elle, vagy kivel se, meg a mindenkit meg akarok verni Noah nem hiányzott volna ha kimarad. Noaht is nagyon bírtam, de néha ő is sok volt. Meg a suli lányok is. Ugye úgy kezdődik a könyv, hogy Elle amolyan semmilyen klikkhez nem tartozik. Ja, mert ő maga egy klikk. Minden csak körülotte forog… meg persze Noah körül. Mintha más pasi nem is létezne a világon. Lee kifakadását meg aztán végképp nem értettem. spoiler Na mindegy. Minden szereplőnek a könyvben van bizonyos része amit szívesen kivettem volna és valami értelmesebbet írtam volna. A végét kicsit gyengének éreztem, de legalább nem lett katasztrófa és addigra a rend is helyreállt. Kíváncsi leszek a filmre. Az előzetesse nagyon tetszett :) Sok sikert annak aki ebből a katyvaszból amit összeírkáltam kibogoz valamit. :D Most én is olyan voltam mint a könyv. Kicsit zavaros. ;)

mrsp>!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

Nem igazán a stílusom egy olyan könyv, amiről lerí, hogy romantikus. Már valahogy kinőttem abból a korszakból, és általában a garantált happy endhez vezető út nem tartogat túl sok izgalmat. És hogy akkor miért is vágtam bele a Kissing Booth-ba? Azért, mert nyár van, és ilyenkor jólesnek az ilyen kis könnyed olvasmányok, valamint kíváncsi voltam, hogy milyen könyvet ír egy 17 éves lány.

Először is kezdjük azzal, hogy szerintem a könyvön látszik, hogy a szerzője csak 17 éves. Persze pozitív értelemben. Mivel a kortársairól ír, így könnyen tud azonosulni a főszereplőkkel, és ezért olyan megkapó, olyan fiatalkort visszaidéző – érzékelteti a fiatalok apró-cseprő problémáit attól kezdve, hogy mit vegyenek fel egészen addig, hogy hogyan birkóznak meg egy szerettük halálával. Szerintem ez a regény fő ütőkártyája. Egyébiránt a szöveg stílusa akár egy felnőtt íróé is lehetne, nem érződik rajta, hogy valakinek az első regénye, illetve hogy ilyen fiatal író tollából származik…

http://mostjo.blogspot.hu/2014/08/beth-reekles-kissing-…

Ekesgyb >!
Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!

A könyv nyálas helyenként? Igen.
Kiszámítható? Teljesen.
A borító tükrözi a teljes tartalmat? Igen.
Még egy könyv a tucatban? Pontosan. imádom ezeket :3 AKKOR MEG MI A FENÉÉRT TETSZETT?!

Talán azért, mert spontán jött. Talán azért, mert pont jó időben olvastam ezt a kis könnyed valamicskét. Talán mert rajongok a tucatkönyvekért, amik pontosan ugyanerre a kiszámítható sémára épülnek.
Néhol, itt-ott érezhető volt, hogy az írónő (írócsajszi?) 17 éves, és koránál fogva még tapasztalatlan néhány téren, de ez annyira nem volt zavaró. Nekem tetszett. Egy egyszer olvasós könnyed könyv, ami kikapcsol, és még szórakoztató is. :)


Népszerű idézetek

dor_i>!

Egyesek azt mondják, hogy amikor igazán szerelmes leszel valakibe, az lesz az a személy, akivel majd leéled az életed. Aki ismeri a legmélyebb és legsötétebb titkaidat, de ennek ellenére ugyanúgy szeret téged. Aki mindig pontosan tudja, mit kell mondania, hogy hogy mosolyt csaljon az arcodra, hogy megnevettessen, vagy egyszerűen csak jobb kedvre derítsen. Ő lesz az, aki nélkül nem tudsz majd élni, bármi is történjen.

177. oldal

2 hozzászólás
Cheril>!

– Nem is tudom, mióta próbállak már elérni.
– Úgy kábé mégis mióta?
– Ööö… talán négy perce? Kétszer is próbálkoztam.

Kapcsolódó szócikkek: Noah Flynn · Rochelle Evans
1 hozzászólás
Cheril>!

– Össze akarsz jönni vele? – […] – Úgy értem… azt hittem, már nem vagy belezúgva.
– Nem is. Vagy nem is tudom. Hiszen ő mégiscsak Noah, érted?
– Nem mondhatnám. Egyrészt, ő a tesóm. Másrészt, fiú vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Lee Flynn · Rochelle Evans
Cheril>!

– És akkor ti kik vagytok? – nevetett Lee. – A szépség és a szörnyeteg? Persze te lennél a szörnyeteg. Noah és én ugyanazokat a géneket örököltük, és én biztos nem vagyok szörnyeteg. Nézz csak rám.

Kapcsolódó szócikkek: Lee Flynn · Rochelle Evans
Vivi_>!

– Nem illegeted magad folyton a fiúk előtt, nem igaz? Van benned tartás. De elég egyetlen részegen elkövetett hiba, és azok a srácok szinte levetkőztetnek a szemükkel!
– Ugyan már! – sóhajtottam fel. – Ennyire azért nem vagyok jó bőr.
– Nézett mostanában tükörbe, 85C kisasszony?

Cheril>!

Azt mondják: ha szeretsz valakit, el kell engedned. Hát, nekem eszem ágában sem volt harc nélkül elengedni a legjobb barátomat.

Vivi_>!

– Tényleg azt hitted, hogy elfelejtettem születésnapi ajándékot venni a barátnőmnek? – kérdezte Noah szemtelenül elbűvölő mosollyal, a néni pedig kedvesen nevetett hozzá.
– Hát ezen még nem gondolkodtam.
– Mindig kaptál tőlem ajándékot, Shelly!
– Ja, az egyik évben fingópárnát!
– Akkor is ajándék volt! Különben is, ha jól emlékszem, úgy tizenkettő lehettem.

Julos>!

Tehát ezt teszi a szerelem az emberrel […] Tényleg csöpögős leszel tőle.

262. oldal

Cheril>!

– Hűha. Ez elég sokáig tartott.
– Micsoda?
– Bányarémből egész csinossá változni – mondta Brad a foghíjas tízévesek édes mosolyával.

Kapcsolódó szócikkek: Rochelle Evans

A sorozat következő kötete

Kissing Booth sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kasie West: P.S. I like You
Erin Watt: Megtört herceg
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Leiner Laura: Higgy nekem
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kasie West: Szívességből szerelem