Otthoncsere 16 csillagozás

Beth O'Leary: Otthoncsere

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leena ​túl fiatal ahhoz, hogy egy helyben toporogjon.
Eileen túl idős ahhoz, hogy mindent újrakezdjen.
Talán itt az ideje, hogy helyet cseréljenek…

Amikor a maximalista Leena Cottont két hónap kényszerszabadságra küldik, miután tönkretesz egy fontos prezentációt a munkahelyén, a lány a nagyanyjához menekül. Eileen nem olyan rég újra egyedülálló lett, ráadásul hamarosan betölti a nyolcvanat. Szeretne egy második esélyt kapni az élettől, hogy megtalálja a szerelmet, ám az aprócska yorkshire-i faluban nem sok szóba jöhető agglegény akad. Amikor Leena értesül a nagymamája helyzetéről, felajánlja neki, hogy költözzön Londonba, a lakásába. Amíg Eileen a szerelmet keresi a nagyvárosban, addig a lány vigyáz a vidéki házára. Gyorsan kiderül azonban, hogy a másik cipőjébe lépni sokkal nehezebb, mint amire számítottak. Leena hamar rájön, hogy távkapcsolatban élni nem is annyira romantikus, mint remélte, ráadásul ott van még az a bosszantóan tökéletes – és zavarba ejtően… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
General Press, Budapest, 2020
412 oldal · ISBN: 9789634524205
>!
General Press, Budapest, 2020
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634524199 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 1

Most olvassa 16

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 116


Kiemelt értékelések

>!
Finn_Hudson P
Beth O'Leary: Otthoncsere

Először egy aranyos, könnyed kis történetnek tűnt, de közben rá kellett jönnöm, hogy sokkal mélyebb témákat is magában foglal, igaz kissé sziruposabb formában. Mindenképp kiemelendő, ahogy az írónő bemutatja, hogy hogyan próbálja egy szeretett családtag elvesztését feldolgozni egy anya, egy nagymama és egy testvér, mindezt úgy, hogy a történet ne váljon komorrá. Számomra az is érdekes volt, hogy nagyi és unoka hogyan boldogulnak a másik világában és milyen pozitívan tudnak hatni mások életére. Ez szerintem a regény erőssége, hogy a mellékszereplők is részletesen be vannak mutatva, és az írónő az ő életükbe is enged bepillantást, valamint az ő problémáikkal is van foglalkozva, nem csak a főszereplőkével. Ezen a ponton hozzá kell tennem, hogy Eileen nagyi fejezeteit jobban élveztem, ugyanis egy vicces és belevaló nőről van szó, ezzel szemben Leena hajlamos volt az önsajnálatra.
Ami miatt végül egy csillagot levontam egyrészt az, hogy a történet néhol túlságosan lelassult és ellaposodott, másrészt viszont, hogy spoiler
A végén pedig szeretném megemlíteni a gyönyörű borítót, szerintem nagyon illik a könyvhöz és a hangulatához.

2 hozzászólás
>!
Titina
Beth O'Leary: Otthoncsere

Az írónő előző könyvét is nagyon kedveltem, de ez minden szempontból felülmúlta.
Könnyed volt, kedves, bájos, igazán humoros és a végén még picit meg is hatódtam.
Az idei év egyik legkedvesebb olvasmánya eddig. Sőt az idei év legkedvencebb karakterét is ebben a könyvben találtam meg. Egyértelmű, hogy nem lehet más, mint A NAGYI! Eileen Cotton egyenesen belopta magát a szívembe!
Egyébként 1-2 szereplő kivételével mindenki igazán kedvelhető volt és mindannyian kis üde színfoltjai voltak a történetnek.
A @General_Press_Könyvkiadó pedig ismét gyönyörű borítót választott. Imádom!

4 hozzászólás
>!
Reni07 
Beth O'Leary: Otthoncsere

Ez a könyv. Hatalmas nagy szeretet, nevetés, könnyek. Imádtam. Szerintem a lelke mélyén mindenki egy ilyen talpraesett, tűzrőlpattant, vidám, szókimondó, pletykás, nemlehetunatkoznimellette, főzni-sütni tudó nagyira vágyik. Ok, a nagyi szerelmi életéről nem szeretnék tudni. (Itt a homokba dugdosom a fejem és pirulok.)
Nagyon, nagyon ajánlom a könnyed kikapcsolódás, nagyi-unoka páros híveinek!

1 hozzászólás
>!
livilaci2
Beth O'Leary: Otthoncsere

Aranyos, kedves, szerethető történet. Az Ágybérlő után szívesen olvastam volna az irónőtől, aki ismét egy nem hétköznapi, remek történetet hozott össze.

>!
Ani249
Beth O'Leary: Otthoncsere

Igazán szórakoztató történet, néhol igazi elgondolkodtató dolgokkal. Érdekes látni, hogy a 3 korosztály mennyivel másképp dolgozza fel egy családtag elvesztését. Szórakoztató dolgok történnek, míg a nagyi és az unoka 2 hónapra lakást és életet cserél. A nagyi történetei szórakoztatóbbak mint Leenáéi. Igazán vagány 79 éves!

>!
GYORIENIKO
Beth O'Leary: Otthoncsere

Engem Marian Keyesre emlékeztetett a történetvezetés, a humor, a szituációk. Már csak emiatt is a nyári könnyed könyvek között előkelő helyezéssel végzett nálam.

>!
nagy_ági P
Beth O'Leary: Otthoncsere

Nagyon szeretem a nagymama-unoka páros könyveket. Ebben a történetben is egy csoda nagyit ismerhetünk meg, aki mindenkit levesz a lábáról, felnyitja a szemét, és megtanítja az élet örömeire. Igazán aranyos történet, a végkifejlet hamar kirajzolódik, de maga a cselekmény lenyűgöző, kikapcsolódást adó.


Népszerű idézetek

>!
csfannie P

– Megérdemled, hogy olyan párod legyen, aki mellett nem kevésbé vagy önmagad, hanem jobban.

>!
Finn_Hudson P

– Nagymama! – kiált ki Leena az ajtó mögül. – Nagymama, mit csinálsz?
– Beleavatkozom mások dolgába! – felelem vidáman. – Ez az új hobbim!

>!
Finn_Hudson P

Arnold1234: Leena megtanította, hogyan készítsek pad thait vacsorára.
EileenCotton79: De hát Leena borzalmasan főz!
Arnold1234: Nos, ezt most már én is tudom, nem igaz?

>!
csfannie P

Olyasvalakire vágyom, aki megérti a számomra fontos dolgokat, és akiknek az életében ugyanúgy voltak sötét időszakok, mint az enyémben.

>!
csfannie P

– Néha könnyebb dühöt érezni, mint szomorúságot – mondja anya.

>!
csfannie P

– Ó, jó napot! Tod, ugye? – bukkan fel mellettünk Fitz. Kezet nyújt Todnak. – Nagyon örülök, hogy megismerhetem. Feltett szándékom, hogy ha felnövök, az leszek, ami most ön.
– Színész? – kérdezi Tod.
– Profi szerető még a hetvenes éveimben is – helyesbít Fitz.

>!
csfannie P

– Szereti a dinoszauruszokat és szívesen olvas az agyról – teszi hozzá Bee. – És vegán. Ami nagyon bosszantó.
– Igen – felelem sajnálkozva. – Kathleen barátnőm is elkapta.
– Mit?
– A veganizmust.

>!
nagy_ági P

Összehúzott szemmel bámulom a tálalószekrényem álló befőttesüveget. A csuklóm hasogat a fájdalomtól, mivel már egy negyedórája próbálom kinyitni, de akkor sem adom fel!! Vannak nők, akik egész életükben egyedül laknak, és befőttesüvegekből esznek.
Haragosan nézek az üvegre, és alaposan elbeszélgetek magammal. Hetvenkilenc éves nő vagyok. Túl vagyok egy szülésen. Egyszer hozzáláncoltam magam egy buldózerhez, hogy megmentsek egy erdőt. Még Betsy ellen is kiálltam a lowe Lane-en érvényes új parkolási szabályok kapcsán.
Ki tudom nyitni ezt a nyomorult szószos üveget!

23. oldal

>!
nagy_ági P

A legjobb egy adatokkal kapcsolatos feladat lenne: a számok valahogy jobban ki tudják tisztítani az ember fejét, mint a szavak. Olyan frissek és erősek, mint a kemény ceruza a szénceruzával összehasonlítva.

81. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege