Az ​ágybérlő 780 csillagozás

Beth O'Leary: Az ágybérlő

Az új Jojo Moyes… Megvan benne a Mielőtt megismertelek összes hozzávalója. Cosmopolitan

Tiffy és Leon egy lakásban laknak.
Tiffy és Leon ugyanabban az ágyban alszanak.
Tiffy és Leon még sosem találkoztak…

Tiffynek egy olcsó albérletet kell találnia. Méghozzá azonnal. Leon éjszakánként dolgozik, és meglehetősen pénzszűkében van. A barátaik azt gondolják, hogy elment a józan eszük, de ők úgy érzik, megtalálták a tökéletes megoldást: amíg Tiffy dolgozik, a férfié az egyágyas lakás, a fennmaradó időben viszont a nőé.
A helyzetüket tovább bonyolítja egy megszállott expasi, egy követelőző ügyfél, nem beszélve egy igazságtalanul bebörtönzött fivérről, így hamar rá kell jönniük, hogy ha jól akarják érezni magukat az otthonukban, akkor minden szabályt fel kell rúgniuk…

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
General Press, Budapest, 2019
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522690 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
General Press, Budapest, 2019
456 oldal · ISBN: 9789634522706 · Fordította: Fügedi Tímea

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Leon Twomey · Tiffany Moore (Tiffy) · Richie Twomey · Rachel · Gertrude Constantine (Gerty) · Mo


Kedvencelte 82

Most olvassa 19

Várólistára tette 307

Kívánságlistára tette 253

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Tünde1>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Szuper,remek,klassz…Szerettem.Egyedi cselekmény két fantasztikus szereplővel.Tiffy és Leon párosa hatalmas volt.Szinte minden oldalról tudnék idézetet.
Sokszor hangosan felnevettem.
Ez az a könyv,melyet nem akartam abbahagyni.offNagyon szívszorító volt a hospice házban zajló élet.

9 hozzászólás
Málnika >!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

„…az embereket nem lehet megmenteni, mindenki csak saját magát mentheti meg. Nem tehetünk mást, mint hogy segítünk nekik, amikor készen állnak rá.”

Az ágybérlő az a regény, amely kifejezetten a romantikus és a chick lit műfaj kedvelőinek íródott. Az alaptörténet egy nem mindennapi szituációból indul ki, mindezt rendkívül szórakoztató és humoros formában tálalva. Tiffynek mihamarabb olcsó albérletet kell találnia, így válik az éjszakás ápoló, Leon ágybérlőjévé, akivel hamarosan hihetetlenül édes üzeneteket kezdenek váltani, úgy, hogy még nem is találkoztak. Megvallom, az elején kicsit megijedtem a butácskának tűnő karakterektől, ám, amikor Tiffy önzetlenül nyújt segítséget Leon testvérének, onnantól elkezdtem többet látni a főszereplőkbe, így sikerült megkedvelnem őket. Az érdekes mellékszereplők tovább színesítik a cselekményt, akárcsak a kötelező fordulatnak számító, „váratlan” csavarok. A pszichológiai oldal sem marad ki, a főszereplők múltból cipelt csomagjai, lelki sérülései további bonyodalmakat rejtenek. Annak ellenére, hogy a történet vége már az első oldalaktól kezdve borítékolható, a könyv mégis nagyon olvastatja magát. Az új Jojo Moyes megnevezést azért igen erős túlzásnak érzem, de kétségtelenül egy nagyon vicces és bájos elsőkönyves bemutatkozás az írónőtől.

DarknessAngel>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Ó, hát ez nagyon édes volt! Az elején kicsit izgultam, hogy vajon mennyire fog ez nekem tetszeni, egyáltalán magába-e szippant majd a történet… Végül nem csak magába szippantott, de telejesen magába bolondított ez a nagyszerű történet.
A főszereplők olyan cukik. Tiffy tiszta bohókás, Leon pedig csendes, de mindketten iszonyat édesek *-* Nagyon jó párosítás volt ez az írónő részéről. Imádtam a sok üzenetet kettejük között, az első találkozást, aztán az első csókot. Igazából mindent.
Persze Justint és Kay-t megcsapkodtam volna, főleg az előbbit. Undorító, amit Tiffy-vel művelt. Még jó, hogy ilyen jó barátok támogatták a lányt. Mo, Rachel és Gerty nagyon jó kis csapat. Mindenki más-más személyiség, teljes ellentétek, mégis nagyon jól működnek együtt :D
Ez az ágybérlés, hát.. elég extra dolog. Nem hiszem, hogy én valaha is bevállalnám. A főszereplőknek szerencsére csak csupa jót hozott.
Cuki, cuki, nagyon cuki könyv♥

2 hozzászólás
Nono_ P>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Két ember egymásra találásának a vidám, olykor komoly története egy nem mindennapi helyzetben.
Aranyosak voltak a levélváltások Tiffy és Leon között. Illetve a kettejük különböző személyiségének az ábrázolása is érdekes volt, plusz az ágybérlős ötlet egy nagyon jó húzás volt az írónőtől.
Az egyetlen, ami miatt levontam egy fél csillagot az a bizonyos expasi miatt volt. Nekem ő már sok volt a történetben. Kikapcsolódni szerettem volna olvasás közben és a bohókás mégis mély tartalmú történetben fullasztó volt a jelenléte.
Viszont ennek ellenére jól szórakoztam a könyvön. Köszönöm @Réka0128 az ajánlást. ♥

2 hozzászólás
Naiva P>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Ez a könyv az idei megjelenése óta rajta volt a radaromon. Amikor megtudtam, hogy néhány hónappal később magyar nyelven is meg fog jelenni, úgy döntöttem, várok. Úgyis örömmel fogom fogadni, hiszen reménytelen romantikus vagyok.
Tudtam, hogy egy debütáló szerző, első könyvéről volt szó, mégis nehéz volt elhinni, mert eléggé átgondolt, jól kivitelezett chick lites, romantikus könyv volt. Nem sok hiányzott, hogy a kedvencemnek jelöljem és Justin az öt csillagba is kis híján alaposan belerondított, de végül úgy döntöttem, ez a könyv simán megérdemli az öt csillagot. Első könyves szerzőtől egy nagyon szeretni való regény. Csak kinyitod, el kezded olvasni és nem leszel képes megállni. A szereplőket is nagyon szerettem, de Tiffyt a becenevével együtt imádtam.

9 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Sokáig kerülgettem a könyvet, annak ellenére, hogy a figyeltjeim mind odavoltak érte. Annyit mondhatok, hogy megérte elolvasni, bár nehezen lendültem bele. Tiffy engem az elején nagyon idegesített a justinozásával, de ahogy haladt előre a sztori megkedveltem őt. Kicsit hebrencs, kicsit különc, de aranyos lány furcsa ruhatárral és barátokkal. A Gerty-Mo párost nagyon bírtam, mindenkinek ilyen barátok kellenének. Ha Tiffy különc, akkor Leon is. Tényleg olyan volt ( egyetértek a rezidenssel), mintha csak a haldoklókat kedvelné. Keveset beszél, nem bratyizik a kollégákkal, de egy kilencven éves öregúr kedvéért végigutazza fél Angliát. És persze nagyszerű testvér.
Justint pedig utáltam. Ez volt a buszon olvasós könyvem, de a nagyjelenete után muszáj volt itthon befejeznem. Szerencsére HEA. Most ez kellett is.
Biztosan fogok még olvasni az írónőtől.

1 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Aranyos kis történet elég érdekes alapötlettel. Személy szerint nem tudnám elképzelni, hogy én belemennék ilyen társbérlő szerződésbe, de azért nagyon kíváncsi voltam, hogyan alakul Tiffy és Leon kapcsolata. Nem vagyok az a típus, aki az ellentétek vonzzák egymást elvet vallaná, Tiffynél és Leonnál ez mégis működött. Tiffy a különc, extravertált és szerelmi bánattól szenvedő lány nagyon is passzolt az enyhén introvertált Leonhoz.
Leon öccsének, Richienek a sztorija is sokat dobot a történet alakulásán, végig nagyon szurkoltam szerencsétlen srácnak.
Összességében nagyon tetszett, sikerült kikapcsolnia így sulikezdés előtt.

ZitussKa>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Eddig kevés alkalommal mondtam igazán köszönetet minden figyeltemnek ezekért a remek könyvajánlásokért. Itt viszont kötelességemnek érzem mert nélkületek aligha merészkedtem volna odáig, hogy vakon megrendeljek egy ismeretlen szerzős könyvet. Szóval, köszönöm Nektek, hogy meghoztátok a kedvem. :)
Ami Tiffyt és Leont illeti: Hadd költözzek be én is hozzátok! Légyszi.
Isszonyat jókat mosolyogtam, kuncogtam vagy éppen morfondíroztam a komolyabb gondolatokon. Nem mondom, hogy felhőtlen volt a kapcsolatom ezzel a kötettel. Első alkalommal félre kellett tennem mert nagyon nem volt hangulatom. Aztán másodszor egyszerűen vitt magával minden sora. Ha az ember megszokja a szokatlan stílust, aztán megbarátkozik a nevetségesen abszurd szituációval, akkor egyenes útja van a történetnek a szívetekhez.
Jó volt, na! Csak bárcsak Leon öccsének is lenne könyve, mert hát Richie :)

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Még messze az év vége, több, mint 2 hónap, mégis ki merem jelenteni, hogy ez a könyv dobogós helyen fog állni a decemberi összesítésben.
Fantasztikus volt! Imádtam az alapötletet, a szereplőket, a megvalósítást, mindent. Tiffy már az első percben levett a lábamról, a bohókás stílusával szó szerint színt vitt a lapokra és Leon életébe, Leon pedig a visszahúzódó természete ellenére is egy igazi álompasi, aki tényleg csak annak tartogatta a szavait, aki arra érdemes volt. Nagyon tetszett a kettejük közötti kapcsolat, a hónapokig tartó levelezgetés, az egymásnak sütés-főzés, aztán amikor eljött az első személyes találkozás… hát, onnantól igencsak perzseltek a lapok.
Mint mindenki más, én is utáltam Justint, Richie viszont bebiztosított egy helyet magának az én kanapémon is (*nagy sóhaj*), plusz muszáj azt is megjegyeznem, hogy nagyon szerettem olvasni Leon munkájáról és a hospice-ház lakóiról.
Úgy volt tökéletes ez a könyv, ahogy volt. Bárcsak tovább tartott volna!
(És innen is küldök egy hatalmas pusszantást az írónőnek, amiért Tiffy-t egy 180 cm-es nőnek mintázta meg. ;))

8 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Beth O'Leary: Az ágybérlő

Bár az olvasási időm nem ezt mutatja, nagyon tetszett a könyv.
Justin kivételével mindegyik szereplő szerethető volt, ki ezért ki azért.
Leon kitartását nagyon szerettem, mennyi helyre elment, hogy megtalálja Mr.Prior nagy szerelmét, kitartott az öccse mellett és a hospice-házban is megtett mindent, hogy megkönnyítse a betegek ott töltött idejét.
Tiffy karaktere is nagyon tetszett, igazi fejlődésen ment át Justinnal való szakítása után.
A barátok igazi barátok, akik ugyan későn nyitották fel a szemét, de teljes vállszélességgel támogatták.
Szívesen olvasnék még az írónőtől.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

könyvmorzsa>!

Kedvesnek lenni jó dolog. Az ember lehet egyszerre erős és kedves. A kettő nem zárja ki egymást.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kedvesség · Leon Twomey
5 hozzászólás
szilvamag>!

Emlékeztetem magam, hogy az embereket nem lehet megmenteni, mindenki csak saját magát mentheti meg. Nem tehetünk mást, mint hogy segítünk nekik, amikor készen állnak rá.

388. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leon Twomey
Caledonia_Valley P>!

– Szívdobogásom van.
– Mint mindenkinek, aki él […]

Kapcsolódó szócikkek: Rachel · Tiffany Moore (Tiffy)
Niki_Salamon P>!

Apám sokszor mondja, hogy „az élet sosem egyszerű”. Ez az egyik kedvenc mondása.
Szerintem ebben nincs igaza.Az élet gyakran egyszerű, csak az ember ezt addig nem veszi észre, amíg hihetetlenül bonyolulttá nem válik, mint ahogy sosem vagyunk hálásak az egészségünkért, amíg meg nem betegszünk, vagy nem tudjuk értékelni a harisnyákkal teli fiókot, amíg el nem szakad egy, és rá nem jövünk, hogy nincs másik.

Kapcsolódó szócikkek: Tiffany Moore (Tiffy)
4 hozzászólás
Caledonia_Valley P>!

– Figyelj, érezted már úgy, hogy annyira izgatottá tesz egy könyv, hogy egyszerűen képtelen vagy elkezdeni olvasni? – kérdezi.

Kapcsolódó szócikkek: Leon Twomey · Tiffany Moore (Tiffy)
8 hozzászólás
DzsDzs88 P>!

Hogy érzem magam? Szétzilálva. Mintha valami kiszakadt volna a mellkasomból, és most az egész testem képtelen lenne a normális működésre. Magányosan.

169. oldal

4 hozzászólás
Caledonia_Valley P>!

Ha az éjfél a boszorkányok órája, a hajnali kettő a rágódásé.

Kapcsolódó szócikkek: Leon Twomey
Caledonia_Valley P>!

– Az agy elképesztő dolgokra képes, hogy megvédje az embert a fájdalomtól […]

Kapcsolódó szócikkek: Mo
ibelieveinmyshelf P>!

Annyira tipikus, nem? Amikor nem szabad nevetni, hirtelen semmi másra nem vágyik jobban az ember.

Kapcsolódó szócikkek: Tiffany Moore (Tiffy)
DzsDzs88 P>!

Hoppá, bocs, sajnálom, tudom, hogy abba kellene hagynom a ruhák földre dobálását! Azért is bocs, ha ez túl személyes kérdés, de tényleg kivserélted az ÖSSZES bokszeralsódat? Már sosem látom azokat a szórakoztató rajzfilmfigurásokat a szárítón, és valahányszor mosol, a lakásra mintha rátelepedne Mr. Calvin Klein szelleme…

216. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Kinsella: Mézeshetek
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Milly Johnson: Őszi románc
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Zoe Sugg: Girl online
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje
Dolly Alderton: Szellemek