Out ​of Time (Nine Minutes 2.) 17 csillagozás

Beth Flynn: Out of Time Beth Flynn: Out of Time Beth Flynn: Out of Time

They ​thought with his execution it would all be over. They were wrong. The leader of one of South Florida’s most notorious and brutal motorcycle gangs has been put to death by lethal injection. Days later, his family and friends should have been picking up the pieces, moving on. Instead, they’ve been catapulted into a world so twisted and dangerous even the most ruthless among them would be stunned to discover the tangled web of deception, not only on the dangerous streets of South Florida but all the way to the top. In this gripping follow-up novel to Nine Minutes, Out of Time takes readers from the sun-drenched flatlands of 1950s Central Florida to the vivid tropical heat of Fort Lauderdale to the halls of Florida’s Death Row as we finally learn the gritty backstory of Jason “Grizz” Talbot and the secret he spent his life trying to conceal. Not even Grizz’s inner circle knows his full story—the tragedy that enveloped his early life, the surprise discovery that made him the… (tovább)

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2016
ISBN: 1515901645 · Felolvasta: Monique Makena
>!
CreateSpace, Washington, 2015
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781515111504
>!
660 oldal · ASIN: B012BQ0CYE

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Beth Flynn: Out of Time

Most, hogy egy kicsit kihevertem a sokkot, igyekeztem összeszedni csapongó gondolataimat a könyvről, és így talán már nem csak különböző mondatvégi írásjelek halmazával megírt értékelést tudok összehozni. :) Nos őszintén mondhatom, hogy ez a sorozat az egyik legkomplexebb, legbrilliánsabb történet amit valaha olvastam. Itt minden mindennel összefügg, a végén kiderül, hogy semmi és senki nem az, aminek látszik, és nagyjából 10 percenként úgy leesik az állad, hogy alig tudod magad összeszedni a sokkból, de közben csak lapozol, lapozol mert tudni akarod, hogy ’most mi, ki, mi történt, hogyan??’. Hihetetlen!

Ez a könyv leginkább azokra az animációkra emlékeztet, amikor látsz egy képet (mondjuk egy kislány áll egy patakban, gyönyörű környezetben), és azt hiszed, hogy tudod, hogy mit látsz, aztán szépen lassan elkezd kizoomolni a kamera, és feledi a környezetet (és rádöbbensz, hogy a víz tele van szörnyekkel a kislány lábánál), és a végén egy tejesen más képet kapsz végeredményként. Nos, ez a történet teljesen ilyen volt.

Úgy kezdtem el a kötetet, hogy azt hittem nagyjából tudom, hogy mit fogok kapni. Az előző kötet végén kiderült néhány igencsak felkavaró információ, ami végül átfestette az egész történetet, tejes döbbenetben hagyva az olvasókat. Aztán jött ez a kötet, és elkezdett kizzomolni az a bizonyos kamera. Időben és térben. És bizony szépen lassan (vagy néha sokkolóan hirtelen) elkezdett felfedésre kerülni a nagyobb kép. Visszamentünk egészen Grizz gyerekkoráig, de sok olyan dolgot is újra éltünk, ami az előző köteteben történt és bizony szinte mindenről kiderült az igazság, és hogy mi volt a háttérben.

Egyetlen egy szál volt, mivel nem igazán vagyok kibékülve spoiler, de ha az összképet nézzük még ez is zseniális.
Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire sokrétű és komplex az a történet a karaktereivel együtt, amelyet Beth Flynn megalkotott. Igazi mestermű. És persze a végén ismét leesett állal fejeztem be a kötetet, még szerencse, hogy ma kijött a harmadik rész, így egyből belevághatok a történet folytatásába. :))

8 hozzászólás
_Eriii>!
Beth Flynn: Out of Time

Atya. Úr. Isten
5 olyan kemény csillag, hogy nincs az a Dark Románc, amely felültudná múlni ezt a könyvet, ezt a történetet. Nem fogok ájuldozni, mert értelmetlen, de hogy ez a történet micsoda érzelmeket váltott ki belőlem, leírhatatlan. Az első rész is kedvenc, és olvasható mint különálló kötet, de kedves molyok, ha meg szeretnétek tudni a miérteket, szeretnétek az utolsó pár oldalon akkora sokkot kapni, hogy köpni-nyelni nem tudtok, olvassátok el ezt is. Nincs mit hozza fűznöm…..

9 hozzászólás
Naiva P>!
Beth Flynn: Out of Time

Úgy imádom az ilyet! Amikor már azt hiszed, jól tudod hogyan fog végződni, akkor az írónő „újabb ajtókat nyit” a történetben. Hmmm, rengeteg kérdésem van. Nem semmi folytatást kapott a Grizz, Kit (Cicc) és Grunt hármasa. A Kilenc perc csak egy lassú bevezetés volt. Egy fajta állóvíz, míg a folytatás egy nagy sodrású folyó. Beth Flynn minden írói trükköt felhasznált. Így a végeredmény egy teljesen kiszámíthatatlan, wtf tényezőkkel teli regény eredményezett. Többnyire sötét hangulatú és a rengeteg titokfeltárás még több titok megtartását eredményezte. Annyira bírom az ilyet!
Ezen kívül még több Grunt/Tommy jelenetet kapunk. Jobban megismerhetjük a motivációit. Ez nekem most éppen jól jött, mert bár tudom, nem éppen a rajongói többség, de Team Grunt voltam a Kilenc perc óta.
Ismerem magam; ezután már nem fogok tudni várni a folytatásra. Alig várom, megtudjom, hogyan folytatódik.

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Beth Flynn: Out of Time

Nem tudok magamhoz térni! Ilyen folytatást a legmeredekebb álmaimben sem tudtam volna elképzelni. Az elmúlt pár napom csak Róluk szólt. Ha épp nem olvastam, akkor is Tommy, Ginny, Grizz és vagy száz másik szereplő körül forogtak a gondolataim. Komolyan mondom, azt sem tudom, milyen évet írunk ma! Hol 2000-ben, hol 1975-ben, hol 1950-ben találtam magam. Szédítő és szerteágazó történet volt, sokszor lesokkoltak az olvasottak. Rengeteg szemszög, sok-sok idővonal, és millió meg millió titok. Elkezdtem olvasni, és nagyon kíváncsi lettem. Tovább olvastam, és elképedtem. Még tovább olvastam, és alig hittem a szememnek!
A legnagyobb ”meglepetés-bombákat" Grunt dobálta le, de szinte mindenkinek volt egy múltbéli mocskos titka, fondorlatos terve, vagy bűne. Mint kiderült, egyedül Kit volt őszinte a Kilenc percben, a hattérben, illetve az elrablás előtti és utáni években, rengeteg esemény bújt meg. Minden fejezetben fény derült az igazság egy kis részére, majd rögtön utána, az írónő elhintett egy sejtelmes megjegyzést, ami egy még nagyobb titokra utalt. Figyelmet ígénylő olvasmány volt, sokkal szövevényesebb és kevésbé gyomorforgatóbb, mint az első rész. Érzelmileg is kikészített. Már a prológus után könnyes volt a szemem, majd az érzelmek összes skáláját bejártam. Egy dolog picit zavart, de erről nem tehet az írónő, ez az én bűnöm. Egyszerűen nem kedvelem, amikor kijátszák az spoiler kártyát.
A legmegdöbbentőbbnek szánt fordulatot, előre megéreztem, ezért a vége már nem vágott úgy fejbe. Viszont így újra spoiler

>!
660 oldal · ASIN: B012BQ0CYE
3 hozzászólás
felícia97>!
Beth Flynn: Out of Time

Na ne! Ez mégis mi a jó büdös franc volt???? Én komolyan azt hittem,hogy az első rész nagyot ütött.Ja persze én kis naiv….Pedig igyekeztem felkészíteni magam minden eshetőségre,de kijelenthetem hogy kudarcot vallottam.Arra a kellőképpen sokkolt arckifejezésre meg ami kiült a képemre a befejezés után, nincsenek szavak. Beth Flynn egy mocskos szadista,és akkor még finom voltam.A Nine Minutes ugyan kicsit közelebb került hozzám olvasáskor,amiben azért E/1-es fogalmazásnak is szerepe van,viszont ha összességében nézzük az Out of Time durván lekörözi az első részt.Ráadásul keményem meg kellett küzdenem a könyv hosszával(ami alapból nem probléma,de angolul eddig még nem olvastam 400 oldal felett)illetve a sok időbeni ugrással is,de elhatároztam,hogy nem adom fel.Ezt a könyvet ugyanis az összetettsége teszi zseniálissá.Különösen örültem,hogy végre több mindent megtudtunk Grizz gyerekkoráról,és egyéb múltbéli események is teljesen más megvilágításba kerültek.Jó volt apránként összerakosgatni az igazságot,egészen a könyv utolsó negyedéig.Ott aztán olyan szinten felgyorsultak,és megszaporodtak az infók,hogy csak kapkodtam a fejem,és úgy voltam vele hogy már nem tudok több mindent befogadni.A "mi jöhet még?"kérdés ment végtelenítve az agyamban,aztán jött a csattanó.A sok agyalás közben ez a lehetőség is felmerült bennem,de azt hittem csak az élénk fantáziám játszik velem.Hát nem éppen.Szóval ezt a fordulatot még nem sikerült megemésztenem,ahogy a végét se.És nem tudom,hogyan tesz az írónő pontot a történet végére,de bárhogy is oldja meg ezt a helyzetet a harmadik részben,tuti,hogy bőgés lesz belőle.
Fúúú nem szoktam ennyire kiakadni könyveken,de ez most olyan eszméletlen meglepetéseket tartogatott,amik (ahogy előttem is írták) totálisan átfestették az egész történetet.Nem bántam meg,hogy elolvastam több szempontból sem.Viszont mielőtt belekezdenék az utolsó részbe(most már szabályosan félek tőle) fel kell dolgoznom,és ki kell hevernem ezt a sokkot,ami asszem eltart még egy darabig.Ha viszont valaki egy brutálisan jó és maradandó történetre vágyik ,akkor ezt a sorozatot el kell olvasnia.Én biztosan nem felejtem el….

4 hozzászólás
CsepAdri>!
Beth Flynn: Out of Time

Zseniális, addiktív, komplex.
Nem egy ilyen történetre számítottam miután befejeztem az első részt és olvasás közben szedegettem fel az állam a földről. Imádom mikor egy olyan könyv kerül a kezembe ami megdolgoztatja az agyam és ez pont ilyen. Nem tudom elmondani hány halk és hangos WTF élményem volt. hangosról lehet @pveronika-t és @_Eriii-t kellene megkérdezni :D
Mikor azt hinném nincs több titok vagy csavar a következő oldalak mindig rácáfolnak. Le a kalappal az írónő előtt a történet összetettsége miatt ahogy a darabok lassan kirakják az egészet, de még közel sincs vége.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Naiva P>!

British accent and a vocabulary that would make a sailor blush.

Bleeding_Bride IP>!

“I’m taking notes to research something later.” “What do you need to research?” “I need to learn why Gwinny’s boobies need training.”

Szami81>!

Ginny, I didn’t know who I was in this world. Someone’s brother, someone’s son, a criminal, a student, someone evil, or someone kind. But when you came into my life, I knew who I wanted to be.

Bleeding_Bride IP>!

“Answer me. You think you can just take whatever you want?” He looked over at her and smiled. “I took you, Kitten.”

Bleeding_Bride IP>!

He was either the most caring and generous man in the world, she decided, or he was stone cold crazy.


A sorozat következő kötete

Nine Minutes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan
C. J. Roberts: Seduced in the Dark
J. A. Redmerski: Killing Sarai
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
L. J. Shen: Sparrow (angol)
M. Robinson: El Diablo (angol)
Gail Carriger: Heartless
Jay Crownover: Better When He's Bold
Jennifer Ashley: The Madness of Lord Ian Mackenzie