A ​Gift of Time (Nine Minutes 3.) 14 csillagozás

Beth Flynn: A Gift of Time

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

RECOMMENDED ​FOR READERS 18 AND OLDER DUE TO STRONG LANGUAGE, SEXUAL SITUATIONS AND VIOLENCE.

Book 3 of 3 in the Nine Minutes Trilogy.

A Gift of Time is the third installment in the Nine Minutes Trilogy. It is not intended to be a stand-alone novel, but could be read as one. Still, I highly recommend that you read my first two novels, Nine Minutes and Out of Time, to be able to understand the background stories of the main characters. There are many twists and turns in both books that can best be connected if read consecutively.

Are some secrets meant to stay buried?

Three months have passed since Jason “Grizz” Talbot was put to death by lethal injection for crimes he committed. His former wife, Ginny, whom he had abducted from a convenience store when she was a teenager and became the love obsession of his life, has spent more than the last decade trying to carve out a life of normalcy in the bustling suburbs of Fort Lauderdale—including a… (tovább)

>!
CreateSpace, Washington, 2016
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781535168670
>!
446 oldal · ASIN: B01I4BSBTS

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

pveronika P>!
Beth Flynn: A Gift of Time

Ezzel véget ért egy utazás az egyik legrázósabb érzelmi hullámvasúton, aminek valaha részese lehettem. Ez is egy olyan kötet volt, amikor izgultam, reszkettem, megdöbbentem és úgy sírtam, mintha a szívemet is kitépte volta az írónő.

A könyv első fele, habár nem ott vette fel a vonalat, ahol az előző kötet véget ért, struktúrájában teljesen követte azt. Továbbra is ugráltunk a múltban az évek között, kaptuk a kis puzzle darabkákat és továbbra is oldalról oldalra döbbentem le, ahogy az írónő fogva a kezünket, darabkáról darabkára segített a helyükre illeszteni őket.

Aztán elérkeztünk a könyv feléhez… És én teljesen összetörtem…

Ezen a ponton úgy éreztem, hogy nem, nem és nem! Én nem is akarom továbbolvasni, mert mi értelme már? Hogy folytatódhat így a történet? De aztán mégis továbblapoztam, és most az egyik szemem sír, a másik nevet, mert ugyan biztos, hogy nem ezt a befejezést szerettem volna, mégis bizonyos szempontból így volt tökéletes a trilógia lezárása, spoiler

És ez az oka, hogy talán még most sem vagyok biztos abban, hogy mit is érzek a kötettel kapcsolatban. Mert a könyv második fele, amelyben már nem kaptunk több múltbéli fejezetet, csak a jelent láthatjuk, nem tetszett annyira, mint a könyv első fele (habár mérget veszek rá, hogy @_Eriii egyből sikítani fog, hogy neki meg pont ez a rész tetszett jobban. :D)

spoiler

Összességében ez a sorozat egy igazán maradandó élmény volt. Nagyon zseniálisan átgondolt és kidolgozott volt, nagyon egyedi történetvezetéssel és olyan hihetetlenül komplex karakterekkel, akik örökre velem fognak maradni.

És már csak egyetlen kérdésem maradt: Mimi? :)

2 hozzászólás
_Eriii>!
Beth Flynn: A Gift of Time

Az utolsó rész nem kapja meg tőlem az öt csillagot. Nem azért mert nem tetszett, sőt nagyon is, de elegem volt a múltból. Félreértés ne essék, mert kellett ahhoz, hogy a kirakós darabkák mind a helyükre kerüljenek, de nekem sok volt. Ha a második kötetben lett volna mindez, és ez a rész csak a jelenre koncentrált volna, akkor százas kedvenc lesz. Imádtam a jelenbe játszódó részeket, sajnos nem lehet spoiler nélkül írni, én meg tuti nem fogok infót kiadni. Olvasni kell, egy hosszú-hosszú utazásban részt venni. Megélni, hogy bizony a gengszterek is néha belefáradnak a sok vérbe, a sok halálba. Grizz, aki visszavonhatatlanul elrabolta a szívem, Grunt aki jobb férje nem is lehetett volna Kitt-nek, és maga Kitt, mind-mind különleges szereplők voltak, és nagyon fognak hiányozni. Ajánlom nagyon.

Szilvi00 P>!
Beth Flynn: A Gift of Time

Nem szeretném egy, jövőbeli olvasó szórakozását sem elrontani, ezért néha rébuszokban fogok beszélni. Annyit biztosan elmondhatok, hogy teljes megnyugvással és (nagyjából) meggyógyult szívvel tettem le az olvasót. Igen, ez a rész összetörte egyszer vagy kétszer a szívemet, de nincs mit tenni, nem tudtam volna olyan megoldást elképzelni, ami könnyű lett volna.

Legbelül éreztem, hogy a második rész döbbenetes fordulatait nem lehet fokozni. Lassan minden szál összeért, utat nyert magának a teljes igazság, a feldolgozáshoz pedig idő kellett. Sajnos ilyenkor akadtak unalmas kevésbé érdekfeszítő részei a történetnek.
„Mr. Kirkland” fejezeteit szerettem a legjobban, türelme és megfontotltsága őszintén meglepett, de nagyon tetszett! Amikor értelmet nyert a könyv címe, és ezt elmagyarázta szerelmének is, potyogtak a könnyeim. Ginny is sokat változott, érett és felnőtt fejjel sokkal értelmesebb döntéseket hozott. (Az ő helyében, én kikapartam volna Wendy minkét szemét.) Érdekesnek tartottam Mimi szálát, a legtöbb izgalmat neki köszönhettem, Jason pedig szintén belopta magát a szívembe.
Fáj a búcsúzás, 1426 oldalon keresztül élvezhettem ezt a nem mindennapi történetet, a második és harmadik részben nagyon megszerettem a szereplőit. Anthony Bear és Christy Chapman könyve nem igazán vonz, de Mimi és Christian (Tethered Souls) történetét mindenképp el fogom olvasni.

>!
446 oldal · ASIN: B01I4BSBTS
2 hozzászólás
CsepAdri>!
Beth Flynn: A Gift of Time

Teljes a kör…minden titokra fény derült.
Ámulatba ejt még mindig a történet összetettsége, ahogy a szálak keresztezik egymást és végül meglátod az egész képet.
A felénél tartottam egy kis szünetet, mert olyat tett az írónő amire ennyi csavar után se számítottam és kissé megviselt.
A könyv második fele számomra kicsit erős kontrasztban áll az eddigiekkel spoiler, de nem feltétlenül mondanám, h rossz volt csak kicsit furcsa, mindenki megérdemli a boldogságot.

26 hozzászólás
Vivuska>!
Beth Flynn: A Gift of Time

Az előző könyv után már alig vártam, hogy megtudjam mi fog történni. A könyv első fele a múltban játszódik, érdekes volt, de tudni akartam már, hogy mi fog Tommyval történni!! Itt már nem volt olyan sok fordulat és titok, mint az első két könyvben. De én ezt a könyvet is szerettem!
http://vivien-olvasokuckoja.blogspot.com/2018/11/a-gift…


Népszerű idézetek

Bleeding_Bride IP>!

You can’t start the next chapter of your life if you keep rereading the last one.

CsepAdri>!

„Time is the real gift, Ginny, because it's the one thing you can never get back.”

Bleeding_Bride IP>!

Just because you think it's horrible doesn't mean it isn't happening.

Bleeding_Bride IP>!

„I was just thinking that after all these years --”
She leaned up on her elbow and looked at him expectantly. „After all these years, what?”
„That after all these years, your taste in music still sucks.”

Bleeding_Bride IP>!

You don't survive in prison for fifteen years saying „intercourse” and „poop”.

Bleeding_Bride IP>!

"You afraid you're going to burst into flames if you go into God's house?

Bleeding_Bride IP>!

Sometimes our lives have to be completely shaken up, changed, and rearranged to locate us to the place we’re meant to be.

Bleeding_Bride IP>!

Two rings. One of ink and one of gold. Not too many women would ever know the blessing of being loved so deeply by more than one man.


A sorozat következő kötete

Nine Minutes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: Killing Sarai
Jay Crownover: Dignity
Tillie Cole: Raze
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
C. J. Roberts: Seduced in the Dark
Bethany-Kris: Deathless & Divided
Darynda Jones: First Grave on the Right
Laurelin Paige: Last Kiss
J. D. Robb: Connections in Death